Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Αξιοποίηση διπλωματικών μέσων
  • [02] Πλήρωμα φέριμποτ Ρίου, Αντιρρίου: Στάσεις εργασίας
  • [03] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγονος ο διαγωνισμός για την ασφάλεια
  • [05] Ανοικτές από αύριο οι λαϊκές αγορές
  • [06] Σύσκεψη για προϋπολογισμό Ολυμπιακών Αγώνων

  • [01] Γ.Παπανδρέου: Αξιοποίηση διπλωματικών μέσων

    22/01/2003 21:58:44

    Ενόψει του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Ιράκ, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, Πορτογαλίας και Αυστρίας, αλλά και με τους υπουργούς Εξωτερικών Τουρκίας, Αιγύπτου και Ιορδανίας. «Η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην άρση του αδιεξόδου, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «στόχος μας η αξιοποίηση όλων των δυνατών διπλωματικών και πολιτικών μέσων.

    [Φώτο-134490]

    [02] Πλήρωμα φέριμποτ Ρίου, Αντιρρίου: Στάσεις εργασίας

    22/01/2003 21:31:25

    Στάσεις εργασίας 9 με 11 το πρωί και 5 με 7 το απόγευμα θα πραγματοποιούν από αύριο μέχρι και την Κυριακή οι αξιωματικοί και ναυτεργάτες των φέριμποτ Ρίου-Αντιρρίου.

    Τα πληρώματα των πλοίων διαμαρτύρονται για την έλλειψη χώρων αγκυροβολίας.

    [03] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς

    22/01/2003 19:02:22

    Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, συναντήθηκαν το απόγευμα στο πλαίσιο της νέας φάσης των απευθείας συνομιλιών. Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση είχε πρόθεση να ενημερώσει τον Αλβαρο ντε Σότο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που σκοπεύει να διενεργήσει πριν από τις 28 Φεβρουαρίου για το σχέδιο Αναν.

    [Φώτο-498347]

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες: Αγονος ο διαγωνισμός για την ασφάλεια

    22/01/2003 18:37:54

    Αγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έγινε γνωστό σήμερα αμέσως μετά την κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, των υφυπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού κκ Φλωρίδη και Αλευρά, καθώς και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

    Η απόφαση για την ακύρωση του διαγωνισμού, που είχε αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί το εθνικό συμφέρον, καθώς οι προσφορές από τις δύο ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες ήταν ιδιαιτέρως αυξημένες σε σχέση με το ποσό εκκίνησης της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η χαμηλότερη προσφορά ξεπέρναγε τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ έπρεπε να μην υπερβαίνει τα 220 εκατ. ευρώ.

    Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο νέος διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί άμεσα, πάλι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θα γίνει με ανοικτή παράλληλη διαπραγμάτευση, προκειμένου να πέσει το κόστος του προγράμματος ασφαλείας στα επίπεδα που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

    Πρέπει να επισημανθεί ότι η επιτροπή που έκρινε τις δύο προσφορές, είχε εκφράσει την άποψη ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προσφορών. Ετσι, λοιπόν, αναμένεται να συσταθεί νέα επιτροπή άμεσα, καθώς ο χρόνος για το πρόγραμμα ασφαλείας πιέζει ασφυκτικά, όπως έχουν δηλώσει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.

    [05] Ανοικτές από αύριο οι λαϊκές αγορές

    22/01/2003 18:32:37

    Κανονικά θα λειτουργήσουν ξανά από αύριο οι λαϊκές αγορές. Τα σωματεία των πωλητών λαϊκών αγορών και των παραγωγών πωλητών από όλη τη χώρα αποφάσισαν να μη συνεχίσουν τη σημερινή 24ωρη αποχή τους από τις αγορές.

    Παράλληλα, ζητούν να παρέμβει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, προς το υπουργείο Οικονομικών, ώστε είτε να μην εφαρμοστεί το μέτρο των ταμειακών μηχανών πριν ολοκληρωθεί η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είτε να ολοκληρώσει το υπουργείο Ανάπτυξης όλες τις διαδικασίες μέσα στο τρίμηνο που έχει δώσει παράταση το υπουργείο Οικονομικών.

    Σήμερα στις 7 το πρωί οι πωλητές και οι παραγωγοί προχώρησαν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Φωτιάδη. Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επιβληθούν οι ταμειακές μηχανές στα γεωργικά προϊόντα, αλλά μόνο για τους λιανοπωλητές βιομηχανικών και βιοτεχνικών ειδών στις κινητές λαϊκές αγορές.

    [06] Σύσκεψη για προϋπολογισμό Ολυμπιακών Αγώνων

    22/01/2003 17:42:11

    Την κατηγορηματική απόφαση να μην αυξηθεί ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων επαναβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε με βασικό αντικείμενο τις πολυσυζητημένες Ολυμπιακές προσαρμογές (overlays), καθώς παρατηρείται οικονομική διαφορά (που φθάνει τα 120 εκατ. ευρώ) για το ύψος της συμμετοχής στις προσαρμογές μεταξύ της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας-Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, οι υφυπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Φλωρίδης, Πολιτισμού, Νάσος Αλευράς και Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Βασίλης Μακρυωνίτης και Γκίκας Χαρδούβελης. Οπως επισημάνθηκε, ο κρατικός προϋπολογισμός της Ολυμπιακής προετοιμασίας (4,6 δισ. ευρώ) είναι δεδομένος και επαρκής, ενώ οι τυχόν πρόσθετες ανάγκες που αφορούν τις Ολυμπιακές υποδομές ή προμήθειες που θα παραμείνουν σε χρήση και μετά τους Αγώνες, θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσα στα όρια των 4,6 δισ. ευρώ.

    Οσον αφορά τις Ολυμπιακές προσαρμογές, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Οργανωτικής Επιτροπής, δηλαδή όλα εκείνα για τα οποία δεν υπάρχει άμεση, ούτε έμμεση προοπτική μεταολυμπιακής χρήσης και αξιοποίησης, σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης των Αγώνων και την πρακτική που εφαρμόζεται από τις διοργανώτριες χώρες, αυτές θα επιβαρύνουν τον "Αθήνα 2004".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2003 - 21:30:11 UTC