Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απίστευτη καταγγελία Νικολαΐδη
  • [02] Κατάθεση Θ. Αγγελόπουλου για την υπόθεση εκβιασμού
  • [03] Κύπρος: Νέα συνάντηση την Παρασκευή
  • [04] Χριστοδουλάκης: Μεγαλύτερη κινητοποίηση των ιδιωτών
  • [05] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για επιτάχυνση ποινικής δικαιοσύνης
  • [06] Συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού.
  • [07] Ληστεία σε τράπεζα στην Κατεχάκη
  • [08] Ο Ν. Διαμαντούρος Ευρωπαίος Συνήγορος Πολίτη
  • [09] Αλλαγή κλήσης προς κινητά απο την Κυριακή

  • [01] Απίστευτη καταγγελία Νικολαΐδη

    15/01/2003 21:15:40

    Μπροστά σε μία υπόθεση, πρωτοφανή στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται η φίλαθλη κοινή γνώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνής άσος έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ΑΕΚ, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε απειλές για την ζωή του! Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως ο Νικολαϊδης δέχθηκε χθες την ...επίσκεψη ορισμένων «εύσωμων κυρίων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη, οι οποίοι τον απείλησαν ευθέως ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί (άγνωστο σε τι) θα «του σπάσουν και τα δύο πόδια. Ο Νικολαΐδης δεν πήγε στη σημερινή προπόνηση, ενώ η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραθέτει τη δική της εκδοχή για το περιστατικό και καλεί σε απολογία το διεθνή επιθετικό.

    [02] Κατάθεση Θ. Αγγελόπουλου για την υπόθεση εκβιασμού

    15/01/2003 19:36:57

    Περίπου τρεις ώρες παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο επιχειρηματίας Θόδωρος Αγγελόπουλος που κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση εκβιασμών επιχειρηματιών υπό την απειλή της ''17Ν''.

    Ο κ. Αγγελόπουλος δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις για την υπόθεση κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο και αρκέστηκε να πει ότι σύντομα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

    Ο εισαγγελέας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καλέσει σε κατάθεση τους επιχειρηματίες κυρίους Βαρδή Βαρδινογιάννη και Αργύρη Σαλιαρέλη, την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και δύο ακόμη επιχειρηματίες που φέρονται να υπέστησαν ανάλογο εκβιασμό.

    Κατάθεση θα κληθεί να δώσει και ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος που εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού κατονομάζεται ως δράστης εκβιασμών.

    [03] Κύπρος: Νέα συνάντηση την Παρασκευή

    15/01/2003 18:55:09

    Την δέσμευσή τους να διαπραγματευθούν στη βάση του αναθεωρημένου σχεδίου Αναν, με στόχο την επίτευξη λύσης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, επαναβεβαίωσαν οι κύριοι Κληρίδης και Ντενκτάς στη συνάντησή που είχαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Συμφώνησαν επίσης να συνομιλήσουν ξανά μεθαύριο Παρασκευή. Η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο, ύστερα από τρείς μήνες και έγινε παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γγ του ΟΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο. Πριν από την συνάντηση, ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε ότι το σχέδιο Αναν περιέχει πολλές παγίδες για τους Τουρκοκυπρίους. Σήμερα μάλιστα, πραγματοποιείται συλλαλητήριο των οπαδών του Ντενκτάς, ως απάντηση στο χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν Τουρκοκύπριοι με αίτημα την παραίτηση του τουρκοκύπριου ηγέτη. Να επιδείξουν εποικοδομητική στάση, ζήτησαν από τον Ραούφ Ντενκτάς ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πάτ Κοξ, σήμερα το απόγευμα στο Στρασβούργο. Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε "πολύ σημαντική εξέλιξη" το χθεσινό συλλαλητήριο και τόνισε οτι η φωνή του λαού υπερκαλύπτει τα πάντα, και εκφράζει τη σαφή απαίτηση για λύση του Κυπριακού και ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    [Φώτο-534408]

    [04] Χριστοδουλάκης: Μεγαλύτερη κινητοποίηση των ιδιωτών

    15/01/2003 17:56:37

    Πρόσκληση προς τους ιδιωτικούς φορείς να συμμετάσχουν στην εφαρμογή και υλοποίηση του ΚΠΣ-3 θα απευθύνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οπως είπε ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, "θέλουμε μεγαλύτερη κινητοποίηση των ιδιωτών".

    Παρουσιάζοντας στοιχεία σχετικά με την πορεία του ΚΠΣ-3, ο υπουργός είπε ότι σημειώνει έξαρση απορρόφησης και οι δαπάνες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ. Εξάλλου, αναφερόμενος στο ΚΠΣ-2, είπε ότι αυτό έχει περατωθεί και ότι η Ελλάδα μέχρι τις 31.3.2003 θα έχει αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα τα απαραίτητα χαρτιά προκειμένου να εισπράξει τα υπόλοιπα του δεύτερου ''πακέτου'' (ανέρχονται σε 500 δισ. δρχ.).

    Υπόλοιπα όμως του ΚΠΣ-2 υπάρχουν για όλες τις χώρες-μέλη, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 22 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης είπε ότι, κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την απορροφητικότητα κεφαλαίων (υπόλοιπα) του ΚΠΣ-2.

    Εξάλλου ο υπουργός Οικονομίας, αναφερόμενος στα συστήματα ελέγχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι αυτά πρέπει να υπακούουν σε τέσσερις αρχές: Οι έλεγχοι να είναι ισότιμοι για όλες τις χώρες-μέλη, να μην εφαρμόζονται αναδρομικά, να είναι αναλογικοί σε σχέση με την έκταση της εργασίας ή του έργου και να είναι αποτελεσματικοί.

    Στην πορεία εξέλιξης του ΚΠΣ-3 αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας, ο οποίος είπε ότι οι θετικές επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικές συγκρινόμενες με αυτές των άλλων κρατών-μελών. Και πρόσθεσε ότι, σε διάστημα 15 μηνών πραγματικής λειτουργίας του Γ' πακέτου, αξιολογήθηκαν, εγκρίθηκαν και κατανεμήθηκαν στα επιχειρησιακά προγράμματα περίπου 8.000 έργα, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 15,7 δισ. ευρώ.

    [05] Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για επιτάχυνση ποινικής δικαιοσύνης

    15/01/2003 16:04:37

    Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας, έδωσε το μεσημέρι στη δημοσιότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Με το νομοσχέδιο επιχειρείται η αποσυμφόρηση της διαδικασίας στο αρχικό της στάδιο, δηλαδή της ποινικής δίωξης, η οποία αποτρέπεται σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια, ώστε να τύχουν περαιτέρω αξιολόγησης.

    Αναθεωρούνται τα επιτρεπόμενα ένδικα μέσα στην προδικασία, έτσι ώστε και τα δικαιώματα των διαδίκων να μη θίγονται αλλά και μεγάλη καθυστέρηση απο την άσκησή τους, που πολλές φορές είναι καταχρηστική και παρελκυστική της δίκης, να αποφευχθεί.

    Σύμφωνα με διατάξεις του νομοσχεδίου, προκειμένου να ασκηθεί η ποινική δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, απαιτείται να έχει προηγηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

    Διευρύνεται επίσης το δικαίωμα του Εισαγγελέα να αρχειοθετεί τη μήνυση ή να απορρίπτει την έγκριση όχι μόνο όταν αυτές είναι αβάσιμες στην ουσία τους ή δεν στηρίζονται στο νόμο ή είναι ανεπίδεκτες δικαστικής εκτίμησης αλλά και όταν απο την εξέταση δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις.

    Επίσης, ορίζεται ρητά ότι τόσο η προανάκριση όσο και η προκαταρκτική εξέταση, είναι συνοπτικές και δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τους έξι και τέσσερις μήνες, χωρίς έγκριση του Εισαγγελέα Εφετών στην πρώτη περίπτωση και εκείνου που την πάρήγγειλε στην δεύτερη περίπτωση.

    Παράλληλα, κύρια ανάκριση ενεργείται πλέον μόνο σε κακουργήματα και όχι σε πλημμελήματα. Στα πλημμελήματα δίνεται η δυνατότητα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να αρχειοθετεί υποθέσεις όταν απο την προανάκριση ή την προκαταρκτική εξέταση δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δίκη.

    Σημαντική είναι η διάταξη του νομοσχεδίου που περιορίζει τις αναβολές των δικών.

    Συγκεκριμένα επιτρέπονται οι αναβολές μέχρι δύο, ενώ παρέχεται η δυνατότητα το δικαστήριο να διακόψει τη δίκη μέχρι και οκτώ ημέρες.

    Ημερολόγιο Δ. Αγγελόπουλου Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν στο υπουργείο Δικαιοσύνης είχε περιέλθει το χειρόγραφο ημερολόγιο του Δ. Αγγελόπουλου, που γίνεται αναφορά στον εκδότη και δημοσιογράφο Γρ. Μιχαλόπουλο, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι δεν είχε γνώση του ημερολογίου αυτού και προσέθεσε ότι οι αστυνομικές αρχές αξιοποιούν τα στοιχεία και στη συνέχεια τα αποστέλουν στις δικαστικές αρχές.

    [Φώτο-531038]

    [06] Συνελήφθη για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού.

    15/01/2003 16:04:17

    Συνελήφθη στον αερολιμένα Αθηνών η Ρουμάνα Ντανιέλα Ντέζιου, 22 ετών, γιατί προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό που εργαζόταν στον έλεγχο διαβατηρίων των αφίξεων προκειμένου να επιτύχει τη χωρίς νόμιμες διατυπώσεις είσοδο στη χώρα συμπατριώτη της.

    Ο αλλοδαπός είχε αφιχθεί από τη Βουδαπέστη και η συλληφθείσα, δίνοντας ένα χαρτονόμισμα των εκατό δολαρίων, προσπάθησε να δωροδοκήσει τον αστυνομικό.

    Με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [07] Ληστεία σε τράπεζα στην Κατεχάκη

    15/01/2003 16:04:08

    Αγνωστος φορώντας γυαλιά ηλίου και σκούφο μπήκε πίσω από τον γκισέ της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Κατεχάκη 44 στον Ερυθρό Σταυρό και με απειλή πιστολιού ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και από τρία ταμεία αφαίρεσε 15.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγε πεζός και καταζητείται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [08] Ο Ν. Διαμαντούρος Ευρωπαίος Συνήγορος Πολίτη

    15/01/2003 15:59:00

    Με 293 ψήφους εξελέγη στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή ο Ελληνας καθηγητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος κατά το σημερινό δεύτερο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη με κάλπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

    Ο δεύτερος διεκδικητής της θέσης βρετανός πανεπιστημιακός κ. Roy Perry συγκέντρωσε 205 ψήφους.

    Η θητεία του κ. Διαμαντούρου θα είναι γιά 2,5 χρόνια, σε αντικατάσταση του κ. Jacob Soderman (FIN) ο οποίος αποχωρεί οικειοθελώς από τη θέση γιά λόγους ηλικίας.

    Οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι που συμμετείχαν κατά τον χθεσινό πρώτο γύρο απέσυραν την υποψηφιότητά τους μέσα στο πρωϊνό. Πρόκειται γιά το Βέλγο κ. Pierre-Yves Monette, τον ιταλό κ.Giuseppe Fortunato, και τον Βέλγο κ. Herman Wuyts.

    [09] Αλλαγή κλήσης προς κινητά απο την Κυριακή

    15/01/2003 15:21:22

    Η τελευταία αλλαγή στον τρόπο κλήσης των τηλεφώνων θα γίνει την προσεχή Κυριακή, στο πλαίσιο του νέου τρόπου αριθμοδότησης που προωθεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

    Αυτή τη φορά η αλλαγή έχει σχέση με τον τρόπο κλήσης προς τα κινητά τηλέφωνα. Ετσι από την Κυριακή όταν καλούμε κινητό τηλέφωνο αντί για το αρχικό ψηφίο «0 θα πληκτρολογούμε «6. Υπενθυμίζεται ότι δεν θα υπάρξει περίοδος παράλληλης λειτουργίας του παλιού και του νέου τρόπου κλήσης. Σε περίπτωση κλήσης παλιού αριθμού, θα υπάρχει ηχογραφημένο μήνυμα που θα ενημερώνει για τις αλλαγές.

    Με την τελευταία αυτή αλλαγή ολοκληρώνεται μια προσπάθεια τριών ετών από την ΕΕΤΤ που στόχο είχε ένα δεκαψήφιο αριθμοδοτικό σχέδιο, σύγχρονο και αποτελεσματικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 January 2003 - 21:30:15 UTC