Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα στην Κάσο απο τις βροχοπτώσεις
  • [02] Προετοιμασίες στις ΗΠΑ για επέμβαση σε Ιράκ
  • [03] ΗΠΑ:Πιέσεις να θεσπιστεί νόμος για απαγόρευση κλωνοποίησης
  • [04] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [05] Ενίσχυση ανέργων στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Παρέμβαση υπ.Ανάπτυξης για κλείσιμο τουριστικού γραφείου ''Μάνος"
  • [07] Εφορίες:Σιωπηρή παράταση για προμήθεια σήματος τελών
  • [08] Ανησυχία για αυξήσεις λόγω κακοκαιρίας

  • [01] Σοβαρά προβλήματα στην Κάσο απο τις βροχοπτώσεις

    28/12/2002 12:39:27

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από χθες η Κάσος, λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων που συνεχίζονται και σήμερα.

    Απο τις βροχοπτώσεις ξεχύλισαν τα νερά από τους χειμάρρους Σκυλάς και Φράχτης που διέρχονται μέσα από το χωριό Αβρανιτοχώρι και την πρωτεύουσα του νησιού Φρυ και έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές.

    Ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να προσφερθεί οποιαδήποτε βοήθεια σε κανέναν, λόγω της ορμής των υδάτων. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα κοπάσει η βροχόπτωση για να παρθούν κάποια μέτρα. Πολεμικό σκάφος που έσπευσε για μεταφορά βοήθειας βρίσκεται κοντά στο νησί, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν μπορεί να μπει στο λιμάνι. Για τις χθεσινές καταστροφές έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι του νησιού.

    [Φώτο-520279]

    [02] Προετοιμασίες στις ΗΠΑ για επέμβαση σε Ιράκ

    28/12/2002 07:42:20

    Εντολή σε δύο αεροπλανοφόρα και σε ισάριθμα αμφίβια πολεμικά σκάφη, να είναι έτοιμα να αναχωρήσουν εντός 96 ωρών για τον Περσικό Κόλπο, για μια πιθανή επέμβαση στο Ιράκ, έδωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιπλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, αρνήθηκε ωστόσο να επιβεβαιώσει την πληροφορία. ''Η διαταγή να ετοιμαστούν τα πλοία μέσα σε 96 ώρες δεν σημαίνει πάντως ότι θα αποπλεύσουν άμεσα. Κάτι τέτοιο, εάν ισχύει, μπορεί να γίνει πολλές ημέρες, μέχρι και ένα μήνα αργότερα'' δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [03] ΗΠΑ:Πιέσεις να θεσπιστεί νόμος για απαγόρευση κλωνοποίησης

    28/12/2002 07:42:07

    Λίγες ώρες αφότου η αίρεση των Ραελιανών ανακοίνωσε οτι γεννήθηκε σήμερα το πρώτο κλωνοποιημένο βρέφος, κορίτσι, απο αμερικανίδα μητέρα 31 ετών και πήρε το όνομα Εύα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε οτι θα ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο, που ελέγχεται απο τους Ρεπουμπλικάνους, να απαγορευτεί με νέο νόμο η γέννηση κλωνοποιημένων βρεφών στις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε οτι ο πρόεδρος εκτιμά οτι πέραν των επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν ήδη απο διαφόρων κατηγοριών επαγγελματίες και απο τους επιστήμονες, ''είναι αναγκαίο η απαγόρευση της κλωνοποίησης ανθρώπων να είναι και νομοθετική'' άμεσα.

    [04] Νέα επιδείνωση του καιρού

    28/12/2002 07:41:53

    Κακοκαιρία απο σήμερα το απόγευμα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας, λόγω των νοτίων ανέμων.

    Η ΕΜΥ προβλέπει ακόμη βροχερή Πρωτοχρονιά, καθώς μετά την μερική βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και Τρίτη θα χαλάσει και πάλι ο καιρός με νοτιάδες και βροχές.

    Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από χθες η Κάσος, λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί.

    Απο τις βροχοπτώσεις ξεχύλισαν τα νερά από τους χειμάρρους Σκυλάς και Φράχτης που διέρχονται μέσα από το χωριό Αβρανιτοχώρι και την πρωτεύουσα του νησιού Φρυ. Αργά το βράδυ από τη Σητεία Κρήτης απέπλευσε πολεμικό σκάφος για τη μεταφορά βοήθειας στην Κάσο, ενώ πολεμικό σκάφος με βοήθεια αναμένεται και από την Κάρπαθο.

    [05] Ενίσχυση ανέργων στη Θεσσαλονίκη

    28/12/2002 07:41:21

    Δωροεπιταγές και τρόφιμα θα μοιράσουν σε ανέργους τα μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 30 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ.

    Οι οικογένειες των μακροχρόνια ανέργων υποδείχθηκαν από τις διοικήσεις των σωματείων και τα χρήματα για τις δωροεπιταγές προσέφεραν επιχειρήσεις της πόλης και σωματεία εργαζομένων.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΘ, «με την εκδήλωση αυτή η διοίκηση δεν έχει ως στόχο να υποκαταστήσει τους φορείς της πολιτείας που είναι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση του ολοένα αυξανόμενου φαινομένου της ανεργίας, αλλά θέλει να βοηθήσει τους ανέργους και τις οικογένειές τους να περάσουν λίγο καλύτερα τις γιορτινές μέρες''.

    [06] Παρέμβαση υπ.Ανάπτυξης για κλείσιμο τουριστικού γραφείου ''Μάνος"

    28/12/2002 07:41:14

    Την παρέμβαση του υπουργείου ανάπτυξης προκάλεσε η ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν και υποβάλλονται εκατοντάδες άτομα, που επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με το γνωστό τουριστικό γραφείο ''Μάνος'', το οποίο ύστερα από 37 χρόνια λειτουργίας έβαλε λουκέτο.

    Το υπουργείο παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες δικαιούνται αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία, η οποία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα έπρεπε να καλύπτει τα ''πακέτα'' του ''Μάνου''.

    Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το ΙΝΚΑ καλεί τα άτομα που ταλαιπωρούνται να υποβάλουν καταγγελία και να διεκδικήσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους.

    [07] Εφορίες:Σιωπηρή παράταση για προμήθεια σήματος τελών

    28/12/2002 07:41:07

    Σιωπηρή παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους, έδωσαν ορισμένες εφορίες για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

    Χθες επικρατούσε το αδιαχώρητο στις περισσότερες εφορίες, καθώς το κοινό έσπευσε, έστω και την τελευταία στιγμή να παραλάβει το σήμα με αποτέλεσμα άλλες εφορίες να παραπέμπουν τους φορολογούμενους στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται το ελληνικό δημόσιο και άλλες να χορηγούν κουπόνια με αριθμό προτεραιότητας, με τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το σήμα μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν προλάβουν να προμηθευτούν το σήμα μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τότε θα πληρώσουν το τριπλάσιο της αξίας του.

    [08] Ανησυχία για αυξήσεις λόγω κακοκαιρίας

    28/12/2002 07:40:58

    Το κύμα κακοκαιρίας έχει δημιουργήσει ανησυχίες στο υπουργείο Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές των οπωροκηπευτικών. Χθες οι τιμές στην αγορά, τόσο για κρέατα όσο και για φρούτα και λαχανικά διαμορφώθηκαν ομαλά, ενώ περιορισμένη ήταν η εμπορική κίνηση.

    Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν απο τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ αύριο Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά. Τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως τις 6 το απόγευμα.

    Επίσης τη Δευτέρα απο τη 1 μέχρι τις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, θα βρίσκεται στα γραφεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), προκειμένου να απαντήσει, μέσω του Διαδικτύου, στα ερωτήματα των καταναλωτών, σχετικά με το κόστος της ζωής, την ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου των Ενώσεων Καταναλωτών.

    Την Βαρβάκειο Αγορά θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 December 2002 - 12:30:15 UTC