Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [02] Εντολή του ΥΠΕΘΟ για καταβολή αποζημίωσης στον τέως.
  • [03] Ληστεία σε τράπεζα στην Πεύκη
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Π. Μέλερ
  • [05] Πέντε τραυματίες απο εκτροχιασμό τρένου
  • [06] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της ΟΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού

    03/12/2002 13:46:57

    Νέα σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει απο αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους έντονες. Σταδιακά και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης θα επεκταθούν

    και στην υπόλοιπη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι και η Αττική. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη και θα πνέουν

    θυελλώδεις με ένταση 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9

    μποφόρ. Η κακοκαιρία αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη ύφεση την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στην νότια Ελλάδα.

    [02] Εντολή του ΥΠΕΘΟ για καταβολή αποζημίωσης στον τέως.

    03/12/2002 13:02:03

    Πίστωση 13,7 εκ. ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αποζημίωση της τέως βασιλικής οικογένειας, μεταβίβασε στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, το υπουργείο Οικονομικών.

    Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή των αποζημιώσεων, τελεί υπό την εποπτεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους: Εκδίδονται τέσσερα εντάλματα στα ονόματα των δικαιούχων, τα οποία οι τελευταίοι θα μπορούν να τα εισπράξουν εντός της προσεχούς διετίας, είτε με φυσική τους παρουσία, είτε μέσω πληρεξουσίων, από την ΔΟΥ στην οποία υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση. Οι εν λόγω πιστώσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, καταγράφονται στις αποζημιώσεις για «φυσικές καταστροφές.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Φλωρίδη, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση δηλώνει έμπρακτα το σεβασμό της στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και δεν επιθυμεί πλέον να υπάρχει εκκρεμότητα για το θέμα αυτό.

    «Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει αρκετά για το θεσμό της Βασιλείας και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η τελευταία πληρωμή κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

    [Φώτο-518102]

    [03] Ληστεία σε τράπεζα στην Πεύκη

    03/12/2002 12:56:51

    Ενοπλη ληστεία, με λεία 15 χιλιάδες ευρώ, έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Γιούρομπανκ στην Πεύκη, στην Αθήνα.

    Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν το χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [04] Συνάντηση Καραμανλή-Π. Μέλερ

    03/12/2002 12:42:19

    Ευθεία σύνδεση της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις 12 Δεκεμβρίου, έκανε ο προεδρεύων υπουργός Εξωτερικών της Δανίας κ. Περ Στίγκ Μέλερ, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντήθηκε το πρωί με τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Μέλερ όταν ρωτήθηκε εάν η επίλυση του πολιτικού προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου με αφορμή τις πληροφορίες για ''νον πέϊπερ'' που υπάρχουν απο την δανέζικη προεδρία απάντησε ''δεν θα σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης το 1999 (σσ Σύνοδος Κορυφής Ελσίνκι) λέει ότι αν δεν είναι ενωμένη θα ληφθούν όλα υπόψη. Εγώ και ο πρωθυπουργός της Δανίας κάνουμε τον γύρο των πρωτευουσών για να τα λάβουμε όλα υπόψη μας, αν δεν υπάρχουν δυνατότητες να ενωθεί το νησί. Αλλά ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ώστε η Κύπρος να ενωθεί και να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ενωμένη νήσος.

    Ερώτηση: Αν δεν είναι ενωμένη;

    Απάντηση: ''Ξέρετε ότι η απόφαση είναι τα λάβουμε όλα υπόψη και θα τα λάβουμε όλα υπόψη μας''.

    Στην ερώτηση ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει ''βέτο'' για ολόκληρη την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο κ. Μέλερ απάντησε ''το ξέρω αυτό αλλά ξέρω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα γιατί δεν ολοκληρώνεται η διεύρυνση, επειδή παίρνει την προεδρία και τότε εσείς θα έχετε το πρόβλημα, γιατί εσείς θα έχετε την προεδρία''.

    [05] Πέντε τραυματίες απο εκτροχιασμό τρένου

    03/12/2002 12:06:00

    Στο νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα 9 επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε τις πρωινές ώρες κοντά στη Μεγαλόπολη, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Αθήνα.

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αρχικά 17 άτομα όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η επιβατική αμαξοστοιχία, η οποία αποτελείτο απο 2 βαγόνια στα οποία επέβαιναν 28 άτομα και απεγκλωβίστηκαν μετά απο 3ωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας έγινε λόγω πτώσης βράχου στη σιδηροδρομική γραμμή. Κλειστή παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι η σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας-Τρίπολης.

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής δήλωσε οτι δεν υπήρχε πρόβλημα συντήρησης ούτε του τρένου ούτε της σιδηροδρομικής γραμμής παρότι το δίκτυο του ΟΣΕ είναι απαρχαιωμένο

    [06] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της ΟΑ

    03/12/2002 11:19:28

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 42 επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι με αεροσκάφος Μπόινγκ 737 μετέβαιναν στη Βιέννη.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 9.46 το πρωί, αλλά κατά τη διαδικασία απογείωσης ο πιλότος διαπίστωσε οτι έσκασε ένα από τα λάστιχα του αεροσκάφους.

    Ειδοποίησε αμέσως τον Πύργο Ελέγχου και πήρε εντολή να επιστρέψει στο αεροδρόμιο. Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 10.10 με απόλυτη επιτυχία. Στο Μπόινγκ εκτός από τους 42 επιβάτες υπήρχε και 8μελές πλήρωμα.

    Οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της Ολυμπιακής.

    [Φώτο-141154]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 December 2002 - 12:30:14 UTC