Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στο Βύρωνα.
  • [02] Χωρίς κάμερες οι δίκες.
  • [03] Ενισχύσεις απο την ΕΕ για μικρές επιχειρήσεις.

  • [01] Ληστεία σε τράπεζα στο Βύρωνα.

    22/11/2002 13:16:06

    Ληστεία με λεία 13.000 ευρώ έγινε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Βύρωνα, που βρίσκεται στην οδο Φορμίωνος 104.

    Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί, τρία άτομα μπήκαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων, πελάτες και υπαλλήλους, απέσπασαν απο τα ταμεία τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [02] Χωρίς κάμερες οι δίκες.

    22/11/2002 13:00:08

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα νομοσχέδιο για τη «σύσταση σώματος επιθεώρησης και ελέγχου των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις. Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται, πλέον της σύστασης του σώματος επιθεώρησης των καταστημάτων κράτησης, ζητήματα της ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης των δικών, της αυθαίρετης χρήσης «κρυφής κάμερας, ο τρόπος πλήρωσης μελών του δικαστηρίου εφετών επί μεγάλων υποθέσεων, η απέλαση αλλοδαπών κά.

    Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η θέσπιση ως κανόνα της απαγόρευσης, με οποιοδήποτε τρόπο, λήψης και μετάδοσης των δικών, εκτός εάν με απόφαση του δικαστηρίου, με τη συναίνεση του Εισαγγελέα και όλων των διαδίκων, αλλά και αν κριθεί απο το δικαστήριο ότι συντρέχει ουσιώδες δημόσιο συμφέρον, επιτραπεί να υπάρχουν κάμερες.

    Παράλληλα, απαγορεύεται η χρήση «κρυφής κάμερας εκτός εάν η χρήση αυτή έγινε ενώπιον δικαστικής ή άλλης δημόσιας αρχής. Η χρήση της κρυφής κάμερας διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα και όχι ύστερα απο μήνυση.

    Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα της Ολομέλειας των Εφετείων και στις οικείες εισαγγελίες, σε περίπτωση σοβαρών υποθέσεων, που έχουν παραπεμφθεί προς εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και πρόκειται να διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, να συνέρχονται και να ορίζουν απο τα μέλη τους αριθμό δεκαπλάσιο απο τον απαιτούμενο, απο τους οποίους τελικά οι τρείς δικαστές που θα ανέβουν στην έδρα του δικαστηρίου, θα ορίζονται με κλήρωση. Ως προς τους Εισαγγελείς προβλέπεται ο πενταπλάσιος αριθμός προεπιλογής απο την Ολομέλεια των Εφετών και εξ'αυτών θα κληρώνεται ένας Εισαγγελέας, ο οποίος θα ανεβαίνει στην έδρα.

    [03] Ενισχύσεις απο την ΕΕ για μικρές επιχειρήσεις.

    22/11/2002 12:42:07

    Προτάσεις για τη χορήγηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του επιχειρησιακού προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης, μπορούν να υποβάλλουν μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2003.

    Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρών και Πολύ Μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της χρηματοδότησης ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων (business plans) για την τεχνολογική αναβάθμιση των λειτουργιών τους, την προώθηση της καινοτομίας, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων τους.

    Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ενίσχυση έχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια πριν από την 1-1-1999, απασχολούν ως 50 άτομα και έχουν συνολικό μέσο κύκλο εργασιών για την προηγούμενη τριετία από 73.367 ευρώ μέχρι 7 εκ ευρώ. Το πρόγραμμα προβλέπει την επιχορήγηση των επιχειρηματικών σχεδίων που θα επιλεγούν, με ποσοστό μέχρι 40% του προτεινόμενου συνολικού προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου, ο οποίος δεν πρέπει να είναι μικρότερος των 58.694,05 ευρώ, αλλά ούτε να υπερβαίνει τα 440.205,42 ευρώ.

    Επιλέξιμες θα είναι οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Μέτρο 2.7, Δράση 2.7.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

    Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και το Ελληνικό Δημόσιο, με συνολικό προϋπολογισμό 109.75 εκατ. ευρώ.

    Η αναλυτική περιγραφή του προγράμματος , τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα προς συμπλήρωση έντυπα για την υποβολή της πρότασης αναφέρονται στο έντυπο οδηγού του προγράμματος.

    Ο οδηγός του προγράμματος διατίθεται από:

    Τη Δνση ΜΜΕ/ ΥΠΑΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119 τκ 101 92 ΑΘΗΝΑ τηλ. 2106969236, 2106969237

    ΕΛΑΝΕΤ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 4 106 71 ΑΘΗΝΑ τηλ 2103620 242, 2103620 977

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βρουν τα προς συμπλήρωση έντυπα, το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τον οδηγό του προγράμματος στο διαδικτυακό τόπο www.ggb.gr.

    Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ως τις 13-01-2003 με συστημένη επιστολή, στους περιφερειακούς Ενδιάμεσους Φορείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 November 2002 - 12:30:12 UTC