Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Παλάθιο
  • [02] Πλοίο προσέκρουσε σε φρεγάτα
  • [03] Διπλωματικός μαραθώνιος για Κυπριακό
  • [04] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για επέτειο Πολυτεχνείου

  • [01] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Παλάθιο

    15/11/2002 13:01:36

    Oι τελευταίες εξελίξεις ως προς το σχέδιο Αναν για το Κυπριακό ενόψει και της συνόδου κορυφής της Κοπεγχάγης, καθώς και θέματα που άπτονται της προετοιμασίας της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, εξετάστηκαν κατα τη πρωϊνή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Λογιόλα ντε Παλάθιο, αρμόδια για θέματα ενέργειας και μεταφορών.

    Η κυρία Παλάθιο απαντώντας σε ερώτηση πόσο οξύ θα ήταν για την ΕΕ αν εισερχόταν η μισή Κύπρος στην Ενωση, απάντησε οτι το σημαντικό είναι ότι η Κύπρος θα εισέλθει στην ΕΕ.

    Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με την Επίτροπο και είπε:''η Κύπρος μπαίνει σε ένα δρόμο πολυ θετικό για την ενταξιακή της πορεία αναμένουμε τις 12 Δεκεμβρίου μακάρι να μπει και ενιαία. Κάνουμε προσπάθειες γι αυτό. Η κυρία ντε Παλάθιο θα πάει στην Κύπρο μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ''συζητήσαμε το πρόσφατο σχέδιο Αναν, και νομίζω ότι όλοι μας διακατεχόμαστε από την ελπίδα οτι θα βρεθεί λύση και μάλιστα λύση το συντομότερο''.

    Εξάλλου, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Επιτροπης συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου και για τα θέματα και για τις ελπίδες της ελληνικής προεδρίας και όσα έχει αυτή να επιτελέσει και τώρα που διευρύνεται η Ευρώπη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όπως είπε, τη Μεσόγειο και την Κύπρο.

    Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου οτι η κυρία ντε Παλάθιο προωθεί τη δημιουργία ενεργειακών δικτύων και ειδικότερα υποστηρίζεται η συνεργασία Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας στον ενεργειακό τομέα.

    [Φώτο-513706]

    [02] Πλοίο προσέκρουσε σε φρεγάτα

    15/11/2002 12:19:36

    Στη φρεγάτα "Ελλη", η οποία βρισκόταν αγκυροβολημένη στη θαλάσσια περιοχή Ορμου των Σπετών προσέκρουσε τις πρωινές ώρες το φορτηγό πλοίο "Καλυψώ", το οποίο ήταν κενό φορτίου και κατευθυνόταν στο λιμάνι του Ναυπλίου. Στα δύο πλοία προκλήθηκαν μόνο ελαφρές υλικές ζημιές και κανείς δεν έπαθε κάτι. Η φρεγάτα απέπλευσε ενώ το μικρό φορτηγό παραμένει για επισκευή στο λιμάνι των Σπετσών.

    [03] Διπλωματικός μαραθώνιος για Κυπριακό

    15/11/2002 12:13:17

    Καθοριστικό είναι το επόμενο διάστημα για την επίλυση του Κυπριακού αφού στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί η κατ`αρχήν απάντηση στο σχέδιο Ανάν για την επίλυση του προβλήματος.

    Το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος αύριο θα έχει κρίσιμη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Επίσης ο κ.Κληρίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Κληρίδης αύριο το βράδυ θα συναντηθεί επίσης με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο τη Βαρσοβία εξέφρασε την άποψη ότι είναι πιθανή η υπογραφή της συμφωνίας επί του σχεδίου, ως αφετηρία διαπραγμάτευσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης στις 12 Δεκεμβρίου.

    Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από όλους να περιμένουν ως την απόφαση του εθνικού συμβουλίου της Κύπρου, πριν εκφράσουν την άποψή τους. Οι Κύπριοι τόνισε θα αποφασίσουν για το θέμα γιατί αυτούς αφορά.

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με το νικητή των εκλογών στην Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας. Αύριο ο κ.Ερντογάν θα μεταβεί στα κατεχόμενα.

    [04] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για επέτειο Πολυτεχνείου

    15/11/2002 12:12:25

    Αρχισαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 29ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι για άλλη μια χρονιά το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

    Ηδη, από σήμερα άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα με ενισχυμένη την εσωτερική και εξωτερική περιφρούρηση του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος, στην οδό Πατησίων.

    Παράλληλα, αύριο και μεθαύριο αναμένεται να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από περίπου 5.000 αστυνομικούς. Η σύγκλητος του ιδρύματος έχει τεθεί σε κατάσταση διαρκούς συνεδρίασης ως το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν έκτακτα γεγονότα.

    Σήμερα και το Σάββατο το ίδρυμα θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ, ενώ την Κυριακή οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι μετα τις ομιλίες και την ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών της εξέγερσης. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

    Η τροχαία από σήμερα, απαγορεύει τη στάθμευση των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 November 2002 - 12:30:12 UTC