Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Σολάνα κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την απόφαση για τον
  • [02] Υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΝ ο Ν.Χριστοδουλάκης.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Μπλέρ.
  • [04] Φονική έκρηξη με δύο νεκρούς στη Δράμα.Εκκληση για αίμα.
  • [05] Δολοφονία Αλβανού.
  • [06] Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας.
  • [07] Εξάρθρωση σπείρας διάπραξης ληστειών και κλοπών.
  • [08] Χριστοδουλάκης για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.
  • [09] Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
  • [10] Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

  • [01] Ο Σολάνα κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την απόφαση για τον Ευρωστρατό.

    28/10/2002 20:51:18

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Κοινή Εξωτερική

    Πολιτική και Πολιτικής Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα, κάλεσε την Τουρκία να αποδεχθεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες για τον Ευρωστρατό και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αγκυρα τις επόμενες ημέρες. Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην Κοπεγχάγη, μετά την ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Δανίας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν στους αρχηγούς των υπό ένταξη στην ΕΕ χωρών, ο κ.Σολάνα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίλυση των προβλημάτων σε σχέση με τον Ευρωστρατό. ''Εν πάση περιπτώσει'', πρόσθεσε, ''θα πρέπει στην Τουρκία να εκτιμήσουν αυτό που επιτεύχθη στις Βρυξέλλες για να φθάσουμε σε μια συμφωνία στο έγγραφο, το οποίο μας πήρε πολύ χρόνο για να ετοιμάσουμε''. Στη συνάντηση των ηγετών των υποψηφίων για ένταξη χωρών με την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

    [02] Υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΝ ο Ν.Χριστοδουλάκης.

    28/10/2002 20:51:11

    Υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό τάχθηκε,με δηλώσεις του απο τα Χανιά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ.Χριστοδουλάκης ερμηνεύοντας και το μήνυμα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών είπε οτι είναι ενα απο τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πρόσφατων εκλογών οτι οι πολίτες, χωρίς κομματική καθοδήγηση, τις περισσότερες φορές μέσα απο τοπικές πρωτοβουλίες βάδισαν μαζί και διαμόρφωσαν δύο διαφορετικούς πόλους και δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Επισήμανε οτι όπως και σε αλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης αργά-αργά διαμμορφώνεται ενας πόλος προόδου, απέναντι σε ενα πόλο συντήρησης.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Μπλέρ.

    28/10/2002 19:20:33

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε σήμερα γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ στο Λονδίνο. Η επίσκεψη του κ.Σημίτη στη Βρετανία έγινε στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στο πρώτο εξάμηνο του 2003. Τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ ήταν η διεύρυνση της ΕΕ, η ένταξη της Κύπρου και η παράνομη μετανάστευση. Παράλληλα όμως για πρώτη φορά ο κ. Σημίτης έθεσε απευθείας στον Βρετανό πρωθυπουργό το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα με την ευκαιρία της Ολυμπιάδας του 2004. Εδωσε στον κ.Μπλερ ένα επίσημο σημείωμα του υπουργού Πολιτισμού κ.Βενιζέλου με προτάσεις για την διευθέτηση του θέματος της επιστροφής των Μαρμάρων.

    Ο κ. Σημίτης διευκρίνησε ότι έκανε αυτή την κίνηση γιατί θεωρεί ότι το θέμα των Μαρμάρων έχει ωριμάσει, ο χρόνος περνάει και επιπλέον μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμο το τμήμα στο νέο σύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης το οποίο προορίζεται για να στεγάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

    Ο κ. Σημίτης στο τέλος των συνομιλιών του με τον κ. Μπλερ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

    «Με τον Βρετανό πρωθυπουργό συζητήσαμε με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Φυσικά επικεντρώσαμε τη συζήτησή μας στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και στις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, την έλλειψη προτάσεων από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων για να προχωρήσει αυτό το θέμα και εξετάσαμε ποιά μπορεί να είναι η συνέχεια. Συζητήσαμε επίσης τα θέματα της ελληνικής προεδρίας. Ενα κεντρικό θέμα είναι η διεύρυνση και πως θα ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική, την εργασία, την ανταγωνιστικότητα όλο αυτό το σύνολο που περιλαμβάνεται κάτω από το κέφάλαιο Λισαβόνα και πρόκειται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής του Μαρτίου.

    Ενα τρίτο μεγάλο θέμα για μας και τη Μ. Βρετανία είναι το θέμα των μεταναστών, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, το θέμα του ασύλου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και στο θέμα αυτό συμπίπτουν οι απόψεις μας με τη Βρετανία ώστε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν λύσεις στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Συζητήσαμε επίσης και τη διεθνή κατάσταση το θέμα του Ιράκ και τέλος θέλω να αναφέρω ότι θύμησα στον κ. Μπλερ ότι η Ελλάδα θα ήθελε να έχει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης όταν θα γίνουν οι Ολυμπιακο΄Αγώνες το 2004. και ότι ήρθε πιά ο καιρός να σκεφτούμε σοβάρά γύρω από αυτό το θέμα.

    [04] Φονική έκρηξη με δύο νεκρούς στη Δράμα.Εκκληση για αίμα.

    28/10/2002 18:44:18

    Δύο άτομα σκοτώθηκαν, ενώ μεγάλη και άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια έχουν δύο γυναίκες από το Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, οι οποίες τραυματίσθηκαν σοβαρά, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο τη στιγμή που βυτιοφόρο όχημα έκανε τροφοδότηση πετρελαίου θέρμανσης σε οικοδομή, στις εργατικές κατοικίες της περιοχής.

    Τραυματισμένες είναι η 34χρονη Σοφία Κεμπατσόγλου-Καραγκιαουρίδου και η Ζωή Βεσμελή, 31 ετών, που νοσηλεύονται στην Εγκαυματολογική Κλινική του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης. Οι γυναίκες, οι οποίες είναι μητέρες ανηλίκων παιδιών, έχουν ανάγκη από αιμοπετάλια, ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι κρίσιμη.

    Ο αντιδήμαρχος του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, Λάζαρος Τσελεπής, ανέλαβε πρωτοβουλία και απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους των νομών Καβάλας και Δράμας να δώσουν πέντε λεπτά από τη ζωή τους, προσφέροντας αίμα για τις γυναίκες στα νοσοκομεία των δύο γειτονικών περιοχών.

    Τα δείγματα πλάσματος θα τα "επεξεργαστούν" ειδικοί γιατροί και αν κριθεί πως υπάρχουν συμβατοί δότες, τότε θα ειδοποιηθούν για να μεταβούν στο "Παπανικολάου", προκειμένου να δώσουν αιμοπετάλια (Α' θετικό) στις δύο άτυχες νέες γυναίκες από τη Δράμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον αντιδήμαρχο στο τηλέφωνο 05230-22921.

    Το περιστατικό αυτό, που σημειώθηκε στο ακριτικό Νευροκόπι, βύθισε στο πένθος όλο το νομό Δράμας, ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή και γίνεται προανάκριση για τον εντοπισμό των αιτίων, που προκάλεσαν την έκρηξη.

    Εκπρόσωποι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, εξάλλου, μετέβησαν στην περιοχή και ήδη μηχανολόγοι μηχανικοί εξετάζουν το λέβητα της οικοδομής. Πληροφορίες λένε πως υπάρχει περίπτωση η έκρηξη να σημειώθηκε εξαιτίας μιγμάτων που μπορεί να περιείχε το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Στο Νευροκόπι επικρατούν το χειμώνα χαμηλότατες θερμοκρασίες κι ενδέχεται να έγιναν τέτοιες προσμίξεις στο πετρέλαιο θέρμανσης με σκοπό να μην παγώσει.

    [05] Δολοφονία Αλβανού.

    28/10/2002 15:55:48

    Εξέπνευσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε, ο Αλβανός Πέτρο Πάπα, 25 ετών. Ο άτυχος νέος έφερε τραύματα από μαχαίρι στο θώρακα και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίου με άγνωστα άτομα, εντός του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης με την επωνυμία «Κορτσόπον, στην οδό Πειραιώς 68.

    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το θύμα διασκέδαζε με άλλους συμπατριώτες του σε πάρτι Αλβανών, κατά τη διάρκεια του οποίου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκλήθηκε το επεισόδιο και ένας εκ των δραστών τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

    Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και για τον εντοπισμό του δράστη.

    [06] Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας.

    28/10/2002 15:50:56

    Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του Δημήτρη Μιχαηλίδη, που έγινε έξω από τον ιππόδρομο Παλαιού Φαλήρου στις 24 Μαϊου του 2002. Δράστης φέρεται ο Δημήτρης Ναστούλης, 23 ετών, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του Ευάγγελου Πανολιάσκου, που έγινε την 1η Ιανουαρίου του 2001 και αναζητείτο δυνάμει εντάλματος συλλήψεως του 10ου ανακριτή Αθηνών.

    Εξεταζόμενος ο Ναστούλης ομολόγησε την ανθρωποκτονία σε βάρος του Μιχαηλίδη και ισχυρίστηκε ότι προέβη σ΄αυτή λόγω των προσωπικών διαφορών που είχαν προκύψει μεταξύ τους και σχετίζοντο με την διεξαγωγή των ιπποδρομιών.

    Επίσης κατονόμασε το συνεργό του στη δολοφονία μόνο με το μικρό του όνομα,ως Γιάννη, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει το επίθετό του και τη διεύθυνση κατοικίας του και ότι τον χρησιμοποίησε μόνο για τη μεταφορά του στον τόπο του εκγλήματος και τη διαφυγή του χωρίς να τον έχει πληροφορήσει για τις προθέσεις του.

    Επίσης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πυροβόλησε το Μιχαηλίδη και αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον αδελφό του, τον οποίο τελικά τραυμάτισε ενώ το όπλο που χρησιμοποίησε το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του Ναστούλη.

    [07] Εξάρθρωση σπείρας διάπραξης ληστειών και κλοπών.

    28/10/2002 15:40:37

    Αστυνομικοί εξάρθρωσαν εννεαμελή ομάδα ημεδαπών και αλλοδαπών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες, διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ανηλίκων αφαιρώντας κινητά και πορτοφόλια.

    Οι δράστες δρούσαν στις περιοχές Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Πεύκης, Κηφισιάς και Νέας Φιλαδέλφειας και χθες το βράδυ συνελήφθησαν 4 μέλη της σπείρας στο σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

    Πρόκειται για τους Ερο Νοτσίτο, 19 ετών, Αγγελο Γιαννακόπουλο, 18 ετών, και δύο ανήλικους μαθητές έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και μικροποσότητα χασίς. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν μέχρι τώρα από 10 θύματά τους, ενώ ομολόγησαν και άλλες αξιόποινες πράξεις των οποίων αναζητούνται τα θύματα.

    Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και των άλλων δραστών ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

    [08] Χριστοδουλάκης για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

    28/10/2002 15:24:39

    Υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό τάχθηκε,με δηλώσεις του απο τα Χανιά, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ.Χριστοδουλάκης ερμηνεύοντας και το μήνυμα των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών δήλωσε: «Ειναι ενα απο τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πρόσφατων Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών οτι οι πολίτες, χωρίς κομματική καθοδήγηση, τις περισσότερες φορές μέσα απο τοπικές πρωτοβουλίες βάδισαν μαζί και διαμόρφωσαν δύο διαφορετικούς πόλους και δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

    Ο κ.Χριστοδουλάκης, είπε οτι απο τη μία πλευρά, βλέπουμε να συμπαρατάσσονται οι δυνάμεις της προόδου και των μεταρρυθμίσεων, που εκφράζονται απο το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ και απο την άλλη οι δυνάμεις της συντήρησης «είτε αυτό εκφράζεται απο τη Νέα Δημοκρατία, είτε απο το ΚΚΕ.

    «Πιστεύω λοιπόν, είπε, «οτι οπως και σε αλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης αργά-αργά διαμμορφώνεται ενας πόλος προόδου, απέναντι σε ενα πόλο συντήρησης. Και πιστεύω οτι αυτό θα επηρρεάσει καθοριστικά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

    Ο υπουργός Οικονομίας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ που εγιναν στα Χανιά.

    [09] Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

    28/10/2002 15:02:00

    Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 62η επέτειο από το ΟΧΙ του ελληνικού λαού εναντίον των ξένων κατακτητών αλλά και την 90η επέτειο από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στην παραλία της, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

    Την επιβλητική παρέλαση παρακολούθησαν από τις εξέδρες των επισήμων η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ την πολιτική ηγεσία εκπροσωπούσαν υπουργοί, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο δήμαρχος και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ο μητροπολίτης, αντιπρόσωποι ξένων δογμάτων, καθώς και αντιπρόσωποι των προξενικών αρχών.

    Μετά την παρέλαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε οτι «η 28η Οκτωβρίου του 1940 ήταν μια μοναδική ημέρα. Οσοι την έζησαν το γνωρίζουν καλά. Οι νεώτεροι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν. Την ημέρα αυτή εκφράστηκαν κατά το γνησιότερο τρόπο τα υψηλόφρονα αισθήματα του ελληνικού λαού. Πατριωτικός ενθουσιασμός, αγάπη στην πατρίδα και την ελευθερία, αποφασιστικότητα για την υπεράσπισή της, αποδοχή της θυσίας. Μόνο και μόνο για τα αισθήματα που προκάλεσε αυτή η μέρα θα άξιζε να τη γιορτάζει κανείς ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Πολύ περισσότερο που αυτά τα αισθήματα οδήγησαν σε μια περίλαμπρη νίκη που εδόξασε άλλη μια φορά την Ελλάδα και πρόσθεσε μια μεγάλη δόξα στις τόσες άλλες που έχει, δήλωσε ο κ.Στεφανόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε μεταξύ άλλων οτι:

    «Η ισχύς και η αποφασιστικότητα που αναδείχθηκαν στη σημερινή παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων είναι τα στοιχεία που προσδιορίζουν τη σημερινή Ελλάδα. Μια Ελλάδα ισχυρή, με αυτοπεποίθηση, ικανή να ανταπεξέρχεται σε διεθνείς κρίσεις και να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος. Μιας Ελλάδας που αγωνίζεται για να βελτιώνει το επίπεδο ζωής του Ελληνα πολίτη, μιας Ελλάδας που αναβαθμίζει συτηματικά και σταθερά τη θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας προωθούν με γοργό βηματισμό τις μεγαλύτερες εκσυγχρονιστικές αλλαγές των τελευταίων 50 ετών. Ο ελληνικός λαός μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις που διαθέτει, κατέληξε ο κ.Παπαντωνίου.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δήλωσε, μετα την παρέλαση:

    «Η σημερινή επέτειος είναι μέρα αυτογνωσίας. Είναι μέρα αφύπνισης. Της δίνουμε το ουσιαστικό της περιεχόμενο μόνο όταν παραδειγματιζόμαστε απο τα καίρια μηνύματα που εκπέμπει, την εθνική ενότητα, την ομοψυχία. Μόνο όταν στη δημόσια συμπεριφορά μας, στους λόγους και τα έργα μας κάνουμε πράξη τη συμφιλίωση, την αποτελεσματικότητα. Είναι επιτέλους καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και μόνο μπροστά. Να αφήσουμε πίσω όλα εκείνα που πλήγωσαν τους Ελληνες στο παρελθόν. Τις διαχωριστικές γραμμές που δίχασαν το λαό μας. Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους, να κτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε, που οραματιζόμαστε, την Ελλάδα που μας ενώνει.

    [10] Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

    28/10/2002 14:41:38

    Με τη μαθητική παρέλαση ενώπιον του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου και παρουσία πολιτικών, εκπροσώπων της εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Ακαδημαϊκού και του Δικαστικού Σώματος ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Την παρέλαση άνοιξαν εκπρόσωποι του αντιστασιακού αγώνα και ακολούθησαν μαθητές από τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πρωτεύουσας, πρόσκοποι και νέοι και νέες από το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Οι φιλαρμονικές του δήμου Αθηναίων, της αεροπορίας και των σωμάτων ασφαλείας παιάνισαν εμβατήρια μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Ο κ. Ευθυμίου σε σύντομες δηλώσεις του αμέσως μετά την παρέλαση αναφέρθηκε στην περηφάνεια των νεότερων γενιών και για ότι επέτυχαν οι προηγούμενες επισημαίνοντας ότι οι νεότερες γενιές πρέπει να διδάσκονται από αυτές. ''Η νέα γενιά, τόνισε, δίνει υπόσχεση τιμής ότι θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της θυσίας,της μεθοδικότητας και της αποφασιστικότητας σε εθνικά θέματα και όλη μας η προσοχή, ανέφερε ο υπουργός, είναι τους κόπους και τις θυσίες των προηγούμενων γενιών να τις επαληθεύσουμε τώρα που μπροστά μας έχουμε το θέμα της Κύπρου, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Το νόημα κάθε επετείου είναι να τιμάς το σήμερα. Η Ελλάδα θέτει στόχους τους υπηρετεί με δύναμη και τους πετυχαίνει'', κατέληξε ο κ. Ευθυμίου. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι ''η σημερινή Ελλάδα χρειάζεται πολλά στηρίγματα πνευματικά, κοινωνικά και δημοκρατικά για να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλησεις των καιρών. Τιμώντας τις διαχρονικές αξίες των κατακτήσεων του λαού μας να πούμε σήμερα όχι στον πόλεμο και να αγωνιστούμε για να υπάρχει ανθρώπινη ανάπτυξη με δημοκρατία για όλους για να υπαρχουν κοινωνίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού''. ''Πέρα από τον επίκαιρο χαρακτήρα που έχει ως γιορτή η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου'', σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και οπως ο ίδιος τόνισε σε δηλώσεις του, ''επικαιροποιούνται διαχρονικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με τις νέες ευθύνες και προκλήσεις του ελληνισμού προς τα νέα δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί στην παγκοσμια σκηνή. Η Ελλάδα με σιγουριά στη νεολαία, που σήμερα παρέλασε, θα πορευτεί τον αιών4α της προόδου και της ανόδου'', κατέληξε ο δήμαρχος Αθηναίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 October 2002 - 21:30:19 UTC