Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς βύθιση ελληνόκτητο πλοίο στη Γαλλία-Σώα τα μέλη
  • [02] Αποτίμηση αποτελέσματος εκλογών
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο για Κυπριακό
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Γ.Αγγελοπούλου για Ολυμπιάδα
  • [05] 17Ν-Συμπληρωματικές απολογίες κατηγορουμένων
  • [06] ΗΠΑ-Χρυσοχοϊδης-Συνομιλίες για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [07] Βουλή-Συζήτηση για προϋπολογισμό 2003
  • [08] Ληστεία σε τράπεζα

  • [01] Προς βύθιση ελληνόκτητο πλοίο στη Γαλλία-Σώα τα μέλη

    22/10/2002 12:33:12

    Σώοι είναι οι 18 ναυτικοί, μεταξύ των οποίων και δύο Ελληνες, μέλη του πληρώματος του υπό παναμαϊκή σημαίνα, ελληνόκτητου πλοίου ''Γιώργος Σ'', το οποίο κινδυνεύει να βυθιστεί ανοικτά των γαλλικών ακτών στον Ατλαντικό.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τονίζει οτι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, ανάμεσά τους και δύο Ελληνες ναυτικοί ο πλοίαρχος Νικόλαος Πονηρός 57 ετών και ο τεχνικός Βασίλειος Τσελέμπης.

    Το εμπορικό σκάφος το οποίο μετέφερε 5.800 τόνους αργίλου, υπέστη ρήγμα με αποτέλεσμα να κατακλυστεί από νερά το μηχανοστάσιό του. Ο πλοίαρχος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και η γαλλική ακτοφυλακή οργάνωσε επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος και λίγη ώρα αργότερα δύο ελικόπτερα απομάκρυναν με ασφάλεια τους ναυτικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    [02] Αποτίμηση αποτελέσματος εκλογών

    22/10/2002 12:32:58

    Με την αποκωδικοποίηση του μηνύματος των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ασχολούνται τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός από το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Η ικανοποίηση αφορά στο γεγονός ότι οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν δημοψήφισμα για την κυβέρνηση,όπως επεδίωκε η ΝΔ. Προβληματισμό για την απώλεια δήμων και νομαρχιών σε μεγάλο τμήμα της χώρας και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές καθώς και ορισμένα στρώματα με χαμηλά εισοδήματα.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και έκαναν μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής. Ο κ.Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που η ψήφος των πολιτών στις δημοτικές κάλπες ήταν τόσο αυτοδιοικητική και έπαιξαν ρόλο κυρίως τα πρόσωπα και οι θέσεις.

    Στο μεταξύ στη Ρηγίλλης δηλώνουν ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα των εκλογών αφού όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος η ΝΔ πέτυχε τους στόχους που είχε θέσει για αύξηση του αριθμούτων νομαρχιών και των δήμων.

    Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τους 17 νέους νομάρχες οι οποίοι εξελέγησαν στο δεύτερο γύρο με την υποστήριξη της ΝΔ.

    Αύριο θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, ενώ την Πέμπτη ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τους δημάρχους των πρωτευουσών νομών και του λεκανοπεδίου Αττικής.

    Τέλος με την αποτίμηση των αποτελεσμάτων προχωρούν και τα κόμματα της αριστεράς. Το πρωί, συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του Συνασπισμού, ενώ στις 2 αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Επίσης μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει σήμερα και στη συνεδριαση του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ.

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Ντε Σότο για Κυπριακό

    22/10/2002 12:32:45

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί το απόγευμα με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, με τον οποίο θα συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά τις πρόσφατες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη.

    Η Αγκυρα φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διαδοχής του Ραούφ Ντενκτάς μετά τη νέα υποτροπή που παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κατοχικός ηγέτης υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική της Νέας Υόρκης. Παράλληλα τα σενάρια διαδοχής του Ντενκτάς εξετάζονται και από την Κυπριακή πλευρά.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Γ.Αγγελοπούλου για Ολυμπιάδα

    22/10/2002 12:32:29

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με την πρόεδρο της Επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Στη συνέχεια υπό την προεδρία του κ.Σημίτη συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου οι διυπουργική επιτροπή,και ασχολήθηκε με την πορεία των ολυμπιακών έργων.

    Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ με αντικείμενο τον έλεγχο της Ολυμπιακής προετοιμασίας

    [05] 17Ν-Συμπληρωματικές απολογίες κατηγορουμένων

    22/10/2002 12:32:09

    Ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος θα μεταβεί και πάλι σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να λάβει συμπληρωματικές απολογίες από τους Δημήτρη Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη και Κώστα Καρατσόλη εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν συμπληρωματικές κατηγορίες για συμμετοχή τους σε επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''.

    Οι κατηγορίες αφορούν την εμπλοκή τους στις δολοφονίες Περατικού και Σόντερς καθώς και σε άλλες υποθέσεις μεταξύ των οποίων απόπειρες δολοφονίας και μία ληστεία. Σημειώνεται ότι χθες στον κ.Ζερβομπεάκο απολογήθηκε ο Πάτροκλος Τσελέντης.

    [06] ΗΠΑ-Χρυσοχοϊδης-Συνομιλίες για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    22/10/2002 12:31:50

    Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας κυριαρχεί στις συζητήσεις που έχει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αξιωματούχους της Αμερικανικής κυβέρνησης.

    Ηδη ο κ.Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον βοηθό σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του προέδρου Μπους, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας στρατηγό Τζον Γκόρντον. Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάστηκε επίσης η προετοιμασία για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας σε ότι αφορά την αποτροπή τρομοκρατικής δράσης στα Βαλκάνια.

    [07] Βουλή-Συζήτηση για προϋπολογισμό 2003

    22/10/2002 12:31:39

    Αρχίζει το απόγευμα στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2003. Το οικονομικό επιτελείο καταρτίζει εναλλακτικά σενάρια για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών το 2003, ενόψει της οριστικοποίησης της κατάθεσης στη Βουλή του προϋπολογισμού.

    Το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης θα συναντηθεί με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα θέσει το θέμα της εισοδηματικής πολιτικής.

    [08] Ληστεία σε τράπεζα

    22/10/2002 11:46:54

    Τέσσερις άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το πρωί πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Συγγρού 179 και αφού απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγαν πεζή.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 October 2002 - 11:30:19 UTC