Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαγορά συνεργατών καταγγέλει ο Γ.Καρατζαφέρης
  • [02] Εξαρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίου πετρελαίου.
  • [03] ΝΔ για δεύτερο γύρο εκλογών
  • [04] Αρπαξαν 6.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν
  • [05] Το ΚΚΕ διαψεύδει τα περί συνεργασίας με ΝΔ.

  • [01] Εξαγορά συνεργατών καταγγέλει ο Γ.Καρατζαφέρης

    16/10/2002 13:55:57

    Καταγγελία, χωρίς όμως να παρουσιάσει στοιχεία,για απόπειρα εξαγοράς υποψηφίων του συνδυασμού του απο τη ΝΔ έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημειώνοντας οτι το αν θα αποδώσουν εξαρτάται''απο την ελαστικότητα των συνειδήσεων και το ύψος του τιμήματος''.

    Ο κ.Καρατζαφέρης είπε οτι επιχειρείται απο τη ΝΔ η ανάλογη πρακτική με εκείνη που οδήγησε στη διάλυση της ΕΠΕΝ και έκανε λόγο για ''δυο ΝΔ και δυο ΠΑΣΟΚ''. Υπάρχει, ειπε, η ΝΔ του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Βύρωνα Πολύδωρα με τους οποίους συνομιλώ και η ΝΔ του Θόδωρου Ρουσοπουλου και του Γιάννη Τζαννετάκου,οπως και το ΠΑΣΟΚ του Παναγιώτη Κρητικού και του Στέλιου Παπαθεμελή με τους οποίους έχω καλή σχέση,αλλα και το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Λαλιώτη και του Γιωργου Πανταγιά με το οποίο δεν θέλω να έχω επαφή.

    Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. δεν αποκάλυψε τί θα πράξει στο δεύτερο γύρο και αν θα στηρίξει κάποιον για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς

    λέγοντας οτι για τις αποφάσεις του θα μιλήσει στη συγκέντρωση που θα κάνει την Πέμπτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο "Βελλίδειο",ενώ άφησε να εννοηθεί οτι αναμένει επικοινωνία με την ηγεσία της ΝΔ για να του ζητήσουν να στηρίξει τον κ.Τζαννετάκο.

    Στελέχη της ΝΔ σχολίασαν με ειρωνικό ύφος τις καταγγελίες του κ. Καρατζαφέρη και άλλοι απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις προκειμένου να μήν τροφοδοτήσουν ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης γύρω απο ένα,οπως έλεγαν, ανύπαρκτο θέμα.

    Ο κ. Σουφλιάς είπε οτι όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει,παραπέμποντας στις δηλώσεις του κ.Ρουσσόπουλου πριν απο την πρώτη Κυριακή (στις οποίες είχε τονίσει οτι η ΝΔ δεν συναλλάσσεται με κανέναν)αλλα και στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ,ο οποίος είχε πεί οτι

    "συναλλαγή υπάρχει μονο όπου υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων".

    Τέλος,ο βουλευτής Γιάννης Παπαθανασίου σχολίασε ''ας είμαστε σοβαροί''.

    [02] Εξαρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίου πετρελαίου.

    16/10/2002 13:36:19

    Υστερα απο τετράμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε κύκλωμα επεξεργασίας λαθραίου πετρελαίου και εμπορίας του. Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται οι Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος 37 ετών βενζινοπώλης, ο αδελφός του Χαράλαμπος, 40 ετών, ο Μιχαήλ Μπελελής 64 ετών αυτοκινητιστής, ο Εμμανουήλ Παυλάκης 34 ετών, οδηγός βυτιοφόρου και ένα άγνωστο άτομο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία «Αλέξανδρος Καλιγέρης.

    Απο αυτούς συνελήφθησαν χθες το πρωϊ, στη Μάνδρα Αττικής, ο Παυλάκης που οδηγούσε βυτιοφόρο όχημα με 20.000 λίτρα λαθραίου πετρελαίου και ο Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος, ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου και εκ των εγκεφάλων του κυκλώματος.

    Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν νοικιασμένο χώρο στο 24-ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου στη Μάνδρα Αττικής όπου μετέφεραν λαθραίο πετρέλαιο τύπου ναυτιλίας, το οποίο με σχετική επεξεργασία μετέτρεπαν σε καύσιμο κίνησης και θέρμανσης και στη συνέχεια το διακινούσαν στην αγορά.

    Σε έρευνα που έγινε στο νοικιασμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 165.000 λίτρα λαθραίου πετρελαίου, έξι μεταλλικές δεξαμενές, δυο αυτοκίνητα δεξαμενές, 300 μεταλλικά βαρέλια, ένας αφροσυμπιεστής, δυο ηλεκτροκινητήρες μετά αντλίας, μία μηχανή διΰλισης καθαρισμού πετρελαιοειδών και δυο πλαστές αυτοσχέδιες πινακίδες κυκλοφορίας.

    Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν το πρωϊ στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [03] ΝΔ για δεύτερο γύρο εκλογών

    16/10/2002 13:03:59

    Συσπείρωση όλων των δυνάμεων και των ψηφοφόρων της επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία για τον δεύτερο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και γι'αυτό όλα τα κορυφαία στελέχη, ύστερα απο σύσκεψη με τον Κώστα Καραμανλή, στις δηλώσεις τους επισήμαναν ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι κερδισμένο στον πρώτο γύρο, εκτιμώντας ότι στον δεύτερο γύρο θα πάει καλύτερα.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ τόνισε ότι ο χάρτης θα γίνει μπλε,ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης επισήμανε ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή μείωσε στο μισό τις δυνάμεις του και επιστρατεύει το σκοταδισμό και την παραπληροφόρηση για να το κρύψει,σημειώντας ότι την απάντηση θα την πάρει απ'όλους τους πολίτες την δεύτερη Κυριακή.

    Ο Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν ότι στον πρώτο γύρο κέρδισε η Νέα Δημοκρατία και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των πραγμάτων εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι όλοι μαζί στο δεύτερο γύρο θα δώσουμε τη μάχη και τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

    Ο Δημήτρης Σιούφας σημείωσε ότι βουλευτές και στελέχη, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση πορευόμαστε και αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζει την ήττα,αφού ακόμα και οι υποψήφιοί του,υπουργοί και βουλευτές, υπέστησαν πανωλεθρία.

    Πάντως, η Ρηγίλλης τονίζει ότι έχει κατανοήσει το μήνυμα της ψήφου του πρώτου γύρου για την υπερνομαρχία ΑΘηνών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν αντίδραση στην υποψηφιότητα Τζανετάκου και εκτιμά πως στο δίλημμα Γεννηματά ή Τζανετάκος, υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση και καλός επαναπατρισμός ψηφοφόρων.

    Το απόγευμα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τα προεδρία των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος στο Λεκανοπέδιο,ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και καλύτερος συντονισμός, ενώ οι προσπάθειες για συνεννόηση με αντάρτες υποψηφίους νομάρχες της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποδώσει και σε πολλές περιοχές έχει υπάρξει συμφωνία για στήριξη των επισήμων υποψηφίων στο δεύτερο γύρο.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμμαχιών με τα μικρότερα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να γίνει κεντρική συμφωνία, αλλά σε τοπικό επίπεδο τα πάντα είναι ανοιχτά. Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι στηρίζει κάθε πρόταση που αναβαθμίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με διεκδικητικούς υποψηφίους και όχι φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής.-

    [04] Αρπαξαν 6.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν

    16/10/2002 12:48:32

    Ενοπλη ληστεία με λεία 6.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Eurobank στην Πέτρου Ράλλη, στον Ταύρο, στην Αθήνα.

    Δύο άτομα με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα

    [05] Το ΚΚΕ διαψεύδει τα περί συνεργασίας με ΝΔ.

    16/10/2002 12:34:01

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ,με απόφασή της,καλεί τους ψηφοφόρους του κόμματος να καταψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών υποψηφίους που στηρίζονται απο το ΠΑΣΟΚ,το ΣΥΝ και τη ΝΔ,απορρίπτοντας έτσι ''την παραπλανητική λογική του μικρότερου κακού'',καθώς εκτιμά οτι η στάση αυτή θα αποτελέσει μια επένδυση για το αύριο γενικά και στην τοπική αυτοδιοίκηση ειδικά,

    ενώ το κόμμα με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου χαρακτηρίζει προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ τα αναγραφόμενα στον Τύπο περί συμφωνίας ΝΔ - ΚΚΕ για το β' γύρο της Κυριακής.

    Η ΚΕ του ΚΚΕ συνεδρίασε χθες και προέβη σε πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών και όπως προκύπτει από την απόφασή της παραμένει στις θέσεις που πρόβαλε απο τον πρώτο γύρο όσον αφορά τη στάση του κόμματος στο δεύτερο γύρο, επισημαίνοντας οτι:

    ''Η ανάγκη χειραφέτησης και απεγκλωβισμού απο τη λογική του δικομματισμού ή την παραπλανητική και ψευδεπίγραφη λογική του μικρότερου κακού,η ανάγκη απαλλαγής απο τις αυταπάτες οτι μπορεί να γίνουν θετικές αλλαγές στη ζωή του λαού χωρίς να αλλάξει η γενική πολιτική, παραμένει σήμερα το ίδιο επίκαιρη και επιτακτική, όπως ήταν και πριν τον πρώτο γύρο.Θα απαιτηθούν ακόμη πιο σκληροί κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες,ακόμα μεγαλύτερη δράση της ριζοσπαστικής πρωτοπορίας με επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και την πολιτική που ακολουθείται στα πλαίσια της διεθνούς ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων''.

    Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,επισημαίνεται στην απόφαση, επιδιώκουν να βάλουν δίλλημμα στις προοδευτικές ριζοσπαστικές δυνάμεις επιλογής του ενός εκ των δύο,να τις μετατρέψουν σε διαιτητές μεταξύ τους για το ποιός θα κερδίσει και ποιός θα χάσει στο δεύτερο γύρο. Υπογραμμίζεται δε οτι η επίκληση απο το ΠΑΣΟΚ του ακροδεξιού κινδύνου γίνεται με μοναδικό σκοπό να αναζωογωνήσει σε νέα βάση το τεχνητό δίλημμα δεξιά - αντιδεξιά. Το ΚΚΕ εκτιμά οτι η πάλη κατά των εθνικιστικών,ρατσιστικών, συμβιβαστικών και συναινετικών απόψεων,κατά της μοιρολατρείας και της ηττοπάθειας που γεννά η νεοφιλελεύθερη πολιτική μπορεί να γίνει αποτελεσματική μόνο στις συνθήκες συσπείρωσης

    των αντιμονοπωλειακών, αντιϊμπεριαλιστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων,με τη σταθερότητα και τη συνέπεια της πάλης κατά των επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ,κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

    Επίσης,στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται οτι στα εκλογικά αποτελέσματα καταγράφεται η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική,ταυτόχρονα όμως καταγράφεται το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα οτι αυτή η δυσαρέσκεια δεν οδηγεί αυτόματα σε μαζικές ριζοσπαστικές ανακατατάξεις στη συνείδηση των λαϊκών στρωμμάτων. Ο απεγκλωβισμός απο τη λογική των μονόδρομων παραμένει μείζον πολιτικό πρόβλημα,ενώ η άνοδος της ΝΔ παραμένει σαν ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί και να αντιμετωπιστεί ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που θα έρθουν.

    Αποψη του ΚΚΕ είναι οτι ενόψει των εθνικών εκλογών θα επιχειρηθεί ακόμη πιο οξυμένη δικομματική πόλωση με στόχο την προώθηση των κεντροαριστερών και κεντροδεξιών πολιτικών σεναρίων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σημερινή πολιτική.

    Η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει στην απόφασή της οτι οι συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ έφεραν αυξημένα αποτελέσματα σε 32 νομαρχίες,ενώ σε 23 δήμους αναδείχθηκαν νικητές ψηφοδέλτια που υποστήριξε το κόμμα απο τον πρώτο γύρο,ενώ στο δεύτερο γύρο πέρασαν 62 υποψήφιοι που στηρίζονται απο τον Περισσό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 October 2002 - 11:30:24 UTC