Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Εύβοια
  • [02] Συνεδρίαση για νέο προϋπολογισμό
  • [03] Ληστεία στο Ταμείο Μηχανικών και στην Αγροτική Γκύζη
  • [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Μιλέρ για Ιράκ
  • [05] Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

  • [01] Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Εύβοια

    25/09/2002 14:01:13

    Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 λαθρομετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα απο άνδρες του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύμης Ευβοίας.

    Το σκάφος που είχε πλήρωμα δύο Τούρκους δουλέμπορους αποβίβασε τους λαθρομετανάστες στην περιοχή Μετοχίου-Χιλιαδούς Εύβοιας, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Κύμης.

    Με τη συνοδεία περιπολικών σκαφών Λ.Σ. το ιστιοφόρο οδηγείται στο λιμάνι της Κύμης, όπου θα κατασχεθεί.

    Προανάκριση κατά των συλληφθέντων Τούρκων «δουλεμπόρων διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κύμης, μετά την ολοκλήρωση της οποίας οι κατηγορούμενοι θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας

    [02] Συνεδρίαση για νέο προϋπολογισμό

    25/09/2002 14:01:06

    Ο νέος προϋπολογισμός του 2003 συζητείται από το πρωί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Η κατάρτιση του προϋπολογισμού αυτού γίνεται σε μια αρνητική συγκυρία λόγω των διεθνών οικονομικών εξελίξεων που έχουν δημιουργηθεί μετά από ενδεχόμενο χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στις εξελίξεις αυτές ενώ την κεντρική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό κάνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Στο μεταξύ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται αποφασισμένο να μην επιτρέψει το κύμα ανατιμήσεων στα καταναλωτικά προϊόντα.

    Ηδη,έδωσε στη δημοσιότητα λίστες με επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι κατηγορούνται για κερδοσκοπία και φοροδιαφυγή.

    Το μεσημέρι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά και ενημερώθηκε για την πορεία των τιμών των οπωροκηπευτικών.

    Απεργία διαρκείας πραγματοποιούν από την ερχόμενη Τρίτη παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

    Παράλληλα, απεργία διαρκείας ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή, και οι ιδιοκτήτες φορτηγών εθνικών και διεθνών μεταφορών, καθώς και των βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

    [03] Ληστεία στο Ταμείο Μηχανικών και στην Αγροτική Γκύζη

    25/09/2002 14:00:59

    Δύο νεαροί κρατώντας ένα λοστό ακινητοποίησαν τον ταμία του Ταμείου Μηχανικών στον ημιόροφο της οδού Κολοκοτρώνη 4 , στην Αθήνα και του ζήτησαν τα χρήματα.

    Η ληστεία έγινε στις 8 το πρωί και επειδή ο ταμίας προσπάθησε να αντισταθεί ο ληστής με το λοστό τον χτύπησε στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια οι δράστες απέσπασαν 7.500 ευρω και τράπηκαν σε φυγή.

    Λίγο αργότερα ο τραυματίας μεταφέρθηκε από συναδέλφους του στον Ευαγγελισμό και όπως είπαν οι γιατροί δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

    Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην κατάθεση του θύματος στην οποία περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των δύο δραστών.

    Στο μεταξύ ένοπλη ληστεία απο ένα άγνωστο σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Γκύζη. Ο δράστης απέσπασαν απο τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό χρημάτων και κατάφερε να διαφύγει.

    [04] Συνάντηση Παπανδρέου-Μιλέρ για Ιράκ

    25/09/2002 12:24:23

    Οι εξελίξεις στο θέμα του Ιράκ και γενικότερα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών την έκθεση του Βρετανού πρωθυπουργού για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ -την οποία επέδωσε χθες ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντέιβιντ Μάντεν στον Γ. Παπανδρέου - ο κ.Μίλερ αφού χαρακτήρισε ως ''πολύ σημαντικό και τεκμηριωμένο'' το βρετανικό κείμενο,είπε ότι συζήτησε με τον Υπουργό ορισμένα άλλα ζητήματα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ.Μίλερ αναφερόμενος στο Ιράκ είπε ότι ''το πλέον σημαντικό είναι πως σ' αυτή την υπόθεση δουλεύουμε όλοι μαζί,περνώντας μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών''.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής σχολιάζοντας δημοσιεύματα σε μερίδα του τύπου σύμφωνα με τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες αγνοούν τον ΟΗΕ, τόνισε ότι ''αυτό δεν είναι αλήθεια'' και επανέλαβε ότι ''ακολουθούμε τη διαδικασία του ΟΗΕ και προσπαθούμε να συνεργαστούμε στενά με τους φίλους και συμμάχους μας στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας''.

    Τέλος ερωτηθείς άν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε επιχειρήσεις ακόμα κι αν αυτές δεν εγκριθούν από ένα ψήφισμα του ΟΗΕ, ο κ.Μίλερ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου Μπους στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας ότι ''επιθυμούμε να δώσουμε στη διαδικασία του ΟΗΕ την ευκαιρία να λειτουργήσει''.

    Ο κ.Μίλερ συμπλήρωσε ωστόσο ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και ορισμένες άλλες χώρες είναι πολύ επιφυλακτικές σε ότι αφορά τις προθέσεις του Ιράκ, υπενθυμίζοντας ότι το καθεστώς ''ψεύδεται συστηματικά'' όταν ισχυρίζεται πως δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής ενώ στην πραγματικότητα διαθέτει,όπως είπε.

    [05] Κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

    25/09/2002 09:12:47

    Σφοδρή κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους πλήττει από το πρωί τη δυτική Ελλάδα. Ηδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας έχει δεχθεί περί τις 30 κλήσεις για άντληση νερών από διάφορες περιοχές, όπως η Αρόη, το Ρίο, τα Ζαρουχλέϊκα και το Ψαροφάϊ. Λόγω των ισχυρών ανέμων, που διήρκεσαν ευτυχώς λίγο, ξεριζώθηκαν δέντρα στο δήμο Ρίου και το Δασύλλιο Πατρών. Επίσης, λόγω της βροχής υπήρξαν διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και τις συνοικίες.

    Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούν και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ηλεία, το πρωί σημειώθηκε ανεμοθύελλα και ο καιρός παραμένει ιδιαίτερα βαρύς. Τα δρομολόγια των φέρυ μποτ Ρίου - Αντιρρίου διεξάγονται κανονικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 September 2002 - 11:30:15 UTC