Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε Αρκαδία-Μεσσηνία ο πρωθυπουργός
  • [02] Ικανοποίηση για "Παρμενίων"

  • [01] Σε Αρκαδία-Μεσσηνία ο πρωθυπουργός

    20/09/2002 16:44:39

    Διήμερη επίσκεψη στην Αρκαδία και Μεσσηνία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκαινιάσει το απόγευμα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

    Αύριο ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο της Καλαμάτας και θα μιλήσει σε κλειστό γήπεδο της πόλης, ενω το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του νομού Μεσσηνίας.

    [02] Ικανοποίηση για "Παρμενίων"

    20/09/2002 16:19:53

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχία της εθνικής διακλαδικής άσκησης 'Παρμενίων 2002' εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε την τελική φάση της στα Κάτω Φανά Χίου.

    Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι η αυταπάρνηση και ο πατριωτισμός που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες στην άσκηση απέδειξαν την ενότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ενίσχυσαν περαιτέρω το αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού προς αυτές.

    Ο κ. Στεφανόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει την προκλητικότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τις τελευταίες ημέρες.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ότι η γείτονα ως χώρα-ακυβέρνητο πλοίο που πορεύεται σε άγνωστη κατεύθυνση δικαιολογεί σκέψεις ότι θα επιχειρήσει να παρεμποδίσει την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ που είναι δεδομένη, εκβιάζοντας τους εταίρους μας στην ΕΕ και ίσως ενθαρρυνόμενη από τις ΗΠΑ.

    Παράλληλα τόνισε ότι η Βουλή των Ελλήνων σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επικυρώσει συνθήκη διεύρυνσης της ΕΕ εάν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν περιλαμβάνεται σε αυτή.

    Επίσης ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε η δολιότητα των αντιπάλων μας και η απιστία των νομιζομένων φίλων μας μας αναγκάζει να επαγρυπνούμε και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο.

    Ο κ. Κακλαμάνης εξήρε την επαγγελματική ικανότητα και την πατριωτική φιλοτιμία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις εφόσον το απαιτήσει η πατρίδα.

    Πρόσθεσε δε, ότι οι ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις μας έχουν παράλληλο στόχο να εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή εμπνέοντας φόβο και σεβασμό σε αντιπάλους και φίλους.

    Εξάλλου, ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μεσαία κατάσταση, υπάρχουν ανάγκες στην Παιδεία, στην Υγεία και στις συντάξεις και εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού για την περαιτέρω ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

    Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός, ο οποίος συνδέεται με την επιθετική στάση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θέλω να πιστεύω, πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα χειρότερο. Υπογράμμισε οτι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και σταθερότητα την τουρκική προκλητικότητα, είμαστε επιτηρητές του δικού μας εθνικού χώρου και δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικότερο πρόβλημα

    Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι η 'Παρμενίων 2002' εκτελέστηκε στο πλαίσιο ενός πολύ πιθανού να συμβεί σεναρίου το οποίο στηρίχθηκε σε όλες τις δυνατές ενέργειες και τακτικές ενός υποθετικού εχθρού. Οι συμμετέχοντες στην άσκηση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση εφαρμόζοντας τη διακλαδικότητα και κάνοντας παράλληλα τη χρήση όλων των μέσων. Η τελική φάση της άσκησης περιελάμβανε ναυτικές επιχειρήσεις νότια της Χίου από μονάδες του αρχηγείου Στόλου, χερσαίους ελιγμούς από ταχυκίνητες δυνάμεις μηχανοκίνητου πεζικού και τεθωρακισμένων της ΑΣΔΕΝ, επιχειρήσεις ειδικων δυνάμεων, ενέργειες επιθετικών ελικοπτέρων και προσβολές στόχων από αεροσκάφη του αρχηγείου τακτικής αεροπορίας προς υποστήριξη των χερσαίων και ναυτικών επιχειρήσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης 2.000 επίστρατοι


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 September 2002 - 20:30:12 UTC