Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού η Αγγελική Σωτηροπούλου
  • [02] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Ανάπτυξης
  • [03] Στο αρχείο η υπόθεση Μάγιο
  • [04] Συνελήφθη η Σωτηροπούλου
  • [05] Ενοχή του Λεσπέρογλου πρότεινε ο εισαγγελέας.
  • [06] Στον Κορυδαλλό η Σωτηροπούλου
  • [07] Μέτρα για έλεγχο τιμών
  • [08] Λεσπέρογλου:Είμαι αθώος
  • [09] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Γλέζου.
  • [10] Ληστεία σε τράπεζα στο Βύρωνα

  • [01] Αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού η Αγγελική Σωτηροπούλου

    17/09/2002 20:04:40

    Προφυλακιστέα, κρίθηκε τελικά η Αγγελική Σωτηροπούλου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών τάχθηκε με την άποψη του εισαγγελέα Κυριάκου Καρούτσου, ο οποίος έκρινε οτι σε βάρος της Σωτηροπούλου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, ώστε να θεωρείται απαραίτητη η προσωρινή κράτησή της. Η Σωτηροπούλου συνελήφθη το αργά το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο χώρο στην Πατησίων, μετά από συννενόηση με την αστυνομία. Απόψε θα διανυκτερεύσει σε κελί της αντιτρομοκρατικής,

    καθώς σημειώθηκε εμπλοκή στη μεταγωγή της στον Κορυδαλλό, αφού δεν ήταν στη θέση του ο εισαγγελέας εκτέλεσης των ποινών. Έτσι η Σωτηροπούλου θα οδηγηθεί αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [02] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Ανάπτυξης

    17/09/2002 20:04:33

    Για το κύμα της ακρίβειας στην αγορά, ενημέρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους στην αγορά και την καθιέρωση ενιαίου τιμολογίου στη διακίνηση των οπωροκηπευτικών από το χωράφι μέχρι τις λαϊκές αγορές, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει το κύμα των ανατιμήσεων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο, προς το παρόν τουλάχιστον, της χρήσης πετρελαίου θέρμανσης από τη βιομηχανία και της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων. Πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θεσπίσει τη χρήση ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαϊκών αγορών, ενώ τόνισε ότι στην Αθήνα οι ποσότητες οπωροκηπευτικών που διακινούνται παράνομα φτάνουν το 30% του συνολικού ετήσιου όγκου τους και στη Θεσσαλονίκη το 50%.

    [03] Στο αρχείο η υπόθεση Μάγιο

    17/09/2002 20:04:26

    Επικυρώθηκε από την αντεισαγγελέα Εφετών, η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση της λιβεριανής εταιρίας, Μάγιο, καθώς δεν προκύπτουν ευθύνες για το θέμα. Η ΝΔ δικαιώθηκε, ήταν το σχόλιο του Θ.Ρουσόπουλου. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ.Λαλιώτης δήλωσε οτι πέρα από την εισαγγελική κρίση υπάρχει και θα υπάρχει το πολιτικό στίγμα, που σημαδεύει τη ΝΔ για τη συναλλαγή και τη διαπλοκή της με οικονομικά συμφέροντα.

    [04] Συνελήφθη η Σωτηροπούλου

    17/09/2002 17:02:06

    Σε προκαθορισμένο μετά από συνεννόηση με την αστυνομία χώρο παραδόθηκε η Αγγελική Σωτηροπούλου στις 3.30 για να εκτελεστεί σε βάρος της το βούλευμα του συμβουλίου εφετών το οποίο διατάσσει την προφυλάκισή της.

    Η Σωτηροπούλου είχε δώσει ραντεβού με την αστυνομία στη γωνία των οδων Πατησίων και Αγίου Μελετίου και παραδόθηκε στην αστυνομία, αφού πρώτα γευμάτισε με το γιό της Εκτορα και την Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ.

    Τη στιγμή που η Σωτηροπούλου πήγαινε στο αστυνομικό αυτοκίνητο εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά δημοσιογράφων τηλεοπτικών συνεργείων που βρέθηκαν στο σημείο εκείνο. Παράλληλα, ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε και η Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ.

    [05] Ενοχή του Λεσπέρογλου πρότεινε ο εισαγγελέας.

    17/09/2002 15:02:51

    Την ενοχή του Αβραάμ Λεσπέρογλου χωρίς κανένα ελαφρυντικό ζήτησε ο εισαγγελέας έδρας του μικτού ορκωτού εφετείου κ.Μαύρος, για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη τον Οκτώβριο του 1982 στα Εξάρχεια.

    Ο εισαγγελέας έκρινε όπως ανέφερε στην αγορευσή του ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει η ενοχή του 48χρονου κατηγορούμενου.

    Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην περίοδο που ο Λεσπέρογλου είχε διαφύγει στο εξωτερικό και ήταν καταζητούμενος, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής "ο στοιχειωδώς αθώος άνθρωπος, ο οποίος γνωρίζει ότι τον καταζητούν τι κάνει; Εγώ δεν λέω να πάει στην αστυνομία, μπορεί όμως να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να πάει στον εισαγγελέα ή στον ανακριτή. Ηταν η φυγή του ενόχου αυτή. Τα υπόλοιπα είναι επίφαση ιδεολογίας. Τι ήταν ο Λεσπέρογλου; Ενας άμυαλος νέος που εγκατέλειψε τις σπουδές του, ο οποίος αρέσκετο να του απευθύνονται σαν ο εν Ελλάδι

    ηγέτης των Παλαιστινίων".

    [06] Στον Κορυδαλλό η Σωτηροπούλου

    17/09/2002 14:37:31

    Την προφυλάκιση της Αγγελικής Σωτηροπούλου διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών το οποίο συνεδρίασε προκειμένου να λύσει το θέμα της διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα που προέκυψε το Σάββατο το βράδυ μετά την απολογία της κατηγορουμένης για συμμετοχή της στη '17Ν'.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα κ. Κυριάκου Καρούτσου ο οποίος έκρινε οτι σε βάρος της Αγγελικής Σωτηροπούλου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής ώστε να θεωρείται απαραίτητη η προσωρινή κράτησή της.

    Το βούλευμα του Συμβουλίου θα κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Εφετών και ακολούθως στον εφέτη-ανακριτή κ.Ζερβομπεάκο προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της Σωτηροπούλου.

    Ετσι, αναμένεται εντός της ημέρας η σύλληψη της Αγγελικής Σωτηροπούλου και η μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

    [07] Μέτρα για έλεγχο τιμών

    17/09/2002 14:34:46

    Το θέμα των ανατιμήσεων στην αγορά και οι επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο χτύπημα των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος, δήλωσε ότι υπάρχει κάποια ανωμαλία με τις τιμές στα οπωροκηπευτικά και σε ορισμένα άλλα είδη. Το μέτρο όμως για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών είναι οι έλεγχοι και ο διάλογος. Πρόσθεσε ότι δεν θα μπει πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου καθώς οι τιμές άρχισαν να υποχωρούν μετά την απόφαση του Ιράκ.

    Το μεσημέρι ο κ.Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους της κεντρικής λαχαναγοράς και κρεαταγοράς με αντικείμενο το θέμα της συγκράτησης των καταναλωτικών αγαθών.

    Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά με κλιμάκιο ελεγκτών, λαϊκές αγορές στο Παγκράτι, διαπίστωσε ότι οι τιμές διαμορφώνονται στα χθεσινά επίπεδα και εξήγγειλε εκτενείς ελέγχους από μεικτά συνεργεία με το ΣΔΟΕ.

    Προειδοποίησε επίσης οτι όσοι έμποροι εντοπίζονται να πωλούν προϊόντα σε υψηλότερες τιμές απο τις κανονικές θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα. Στο μεταξύ το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί την ταχεία εφαρμογή ενιαίου τιμολογίου για τα αγροτικά προϊόντα από το σημείο παραγωγής εως τη λιανική πώληση.

    Σύμφωνα με τον κ.Θεοδώρου η σχετική διάταξη θα αποτελέσει ουσιαστική συμβολή στην πάταξη της αισχροκέρδειας και θα ανακοινωθεί εντός δεκαημέρου

    [08] Λεσπέρογλου:Είμαι αθώος

    17/09/2002 14:34:38

    Κάθε σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Ψαρουδάκη τον Οκτώβριο του 1982 στην οδό Κωλέτη στα Εξάρχεια, αρνήθηκε στην πολύωρη απολογία του ενώπιον του μικτού ορκωτού εφετείου ο Αβραάμ Λεσπέρογλου

    Ο 48χρονος που δικάζεται μετά από αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος στην αθωωτική απόφαση του εφετείου για την υπόθεση, απέδωσε την εμπλοκή του ονόματός του σε μεθοδεύσεις των αρχών.

    'Είμαι αθώος και θα το φωνάζω. Λυπάμαι για τον κ.Ψαρουδάκη αλλά λυπάμαι και γιατί υποστήριζει ότι με αναγνώρισε. Από τον Ιούνιο οι Αμερικάνοι με ήθελαν στην φυλακή. Υπάρχει μια μεθόδευση και για αυτή τη δίκη. Δεκαοχτώ χρόνια μου φόρτωναν εγκλήματα. Τους βολεύει η απουσία μου και η σιωπή μου. Είχαμε μια σειρά ασκήσεων πιέσεων στην ελληνική κυβέρνηση για την πάταξη της τρομοκρατίας'.

    Ο Λεσπέρογλου επανέλαβε στο δικαστήριο τον ισχυρισμό ότι οι δράστες της απόπειρας σε βάρος του κ.Ψαρουδάκη είναι Παλαιστίνιοι, στους οποίους είχε παραδώσει την ταυτότητά του και άλλα πιστοποιητικά ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, τους οποίους όμως, δεν κατανομάζει

    [09] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Γλέζου.

    17/09/2002 14:34:20

    Τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών Μανώλη Γλέζο υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχειακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με όλους τους υποψήφιους νομάρχες και δημάρχους.

    Ως την ''πιο σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας'' χαρακτήρισε τον κ.Γλέζο ο δήμαρχος της Αθήνας και αναφέρθηκε στη θητεία του υποψήφιου υπερνομάρχη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του στον Απείρανθο Νάξου.

    Ο κ.Αβραμόπουλος, που είπε πως είχαν μια ουσιαστική συζήτηση με τον κ.Γλέζο, δήλωσε πως ο υποψήφιος υπερνομάρχης μπορεί να υπολογίζει στη συνεργασία μαζί του.

    Ο κ.Γλέζος δήλωσε μετά τη συνάντηση πως αντάλλαξε με τον δήμαρχο, σκέψεις γύρω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ''ασφυκτικό κλοιό'' -όπως χαρακτηριστικά είπε - της κεντρικής εξουσίας η οποία δεν φαίνεται να κατανοεί ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι δοτή εξουσία.

    ''Πρέπει να υπάρχει απόλυτος σεβασμός απέναντι στο θεσμό και στα όργανα και να εφαρμοστεί το άρθρο 102 του Συντάγματος περί διοικητικής αυτοτέλειας που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ'', κατέληξε ο κ.Γλέζος.

    [10] Ληστεία σε τράπεζα στο Βύρωνα

    17/09/2002 14:32:59

    Τέσσερις αλλοδαποί με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους της εθνικής τράπεζας στο Βύρωνα στην οδό Αγίας Σοφίας 43 και αφού απέσπασαν 20.000 ευρώ εξαφανίστηκαν.

    Οπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες διέφυγαν πεζή ανά δύο και από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 September 2002 - 20:30:19 UTC