Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση εργασίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
  • [02] Απαγόρευση οχημάτων στο δακτύλιο
  • [03] Αντιδράσεις για ανατιμήσεις
  • [04] Περιοδεία Καραμανλή στο Κιλκίς

  • [01] Στάση εργασίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    13/09/2002 13:17:00

    Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών δημιουργούνται λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούν από τις 12 το μεσημέρι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Για την αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις ώρες αυτές να επικοινωνούν προηγουμένως με τις αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν μεταθέσεις ή αναβολές των πτήσεων.

    [02] Απαγόρευση οχημάτων στο δακτύλιο

    13/09/2002 13:16:52

    Απαγορεύεται την ερχόμενη Δευτέρα η κυκλοφορία όλων των ΙΧ αυτοκινήτων στο δακτύλιο της Αθήνας από τις 6.30 ως τις 9.00 το πρωί, ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, στο πλαίσιο των μέτρων για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 εως τις 22 Σεπτεμβρίου.

    Τις ίδιες ώρες, στο μεγάλο δακτύλιο θα κυκλοφορούν τα ΙΧ με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας.

    Σημειώνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά όλα τα κρατικά και υπουργικά αυτοκίνητα.

    [03] Αντιδράσεις για ανατιμήσεις

    13/09/2002 13:16:46

    Ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκαλούν οι συνεχείς ανατιμήσεις στην αγορά αλλά και η ανοδική τάση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

    Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα οπωροκηπευτικά, αποφάσισε χθές τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προβεί στη λήψη δέσμης μέτρων.

    Πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων (Ανάπτυξης, Οικονομικών, Γεωργίας) είναι να επιταχυνθεί η επιβολή ενιαίου τιμολογίου από το χωράφι μέχρι την αγορά, η χρήση ταμειακών μηχανών στις λαϊκές αγορές και η διευκόλυνση των εισαγωγών.

    Ηδη, το τελευταίο διάστημα στις τιμές των οπωρολαχανικών παρατηρούνται αυξήσεις που φθάνουν και το 25% ενώ η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε γύρω στις 6 δραχμές το λίτρο σε μια εβδομάδα.

    Πάντως το ΙΝΚΑ και άλλες καταναλωτικές οργανώσεις εξήγγειλαν νέο τετραήμερο μποϋκοτάζ σε φρούτα και λαχανικά, από τη Δευτέρα, 16 του μήνα μέχρι την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

    Παράλληλα, και οι πωλητές λαικών αγορών ανακοίνωσαν επ αόριστο αποχή από τις αγορές από την 1η Οκτωβρίου, ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και την επιβολή ταμειακών μηχανών.

    Το πρωί παραπέμφθηκε να δικαστεί ο έμπορος Γρηγόρης Καπούλας, για είσπραξη υπερβολικού κέρδους σε είδη οπωροκηπευτικών, όπως προέκυψε από ελέγχους της γενικής γραμματείας εμπορίου στη Βαρβάκειο Αγορά

    [04] Περιοδεία Καραμανλή στο Κιλκίς

    13/09/2002 13:16:36

    Απο τα ελληνοσκοπιανά σύνορα ξεκίνησε την περιοδεία του στη βορειο Ελλάδα ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής,ο οποίος το πρωϊ επισκέφθηκε τη λίμνη Δοϊράνη.

    Ο κ.Καραμανλής ενημερώθηκε απο το δήμαρχο και φορείς της περιοχής για το πρόβλημα που υπάρχει,καθώς η στάθμη των νερών τα τελευταία 15 χρόνια υποχωρεί συνεχώς,με αποτέλεσμα εκτός απο τις οικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής να υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα για το οικοσύστημα.

    Τα 3/4 της λίμνης ανήκουν στην ΠΓΔΜ και οπως είπαν ο δήμαρχος Δοϊράνης Θεόφιλος Περτσινίδης και η καθηγήτρια του ΑΠΘ κα Μαρία Πυροβέτση η γειτονική χώρα έχει λάβει προσφάτως αποφάσεις για την ενίσχυση των υδάτων της λίμνης,σε αντίθεση,οπως είπαν,με την ελληνική πλευρά.

    Οι κάτοικοι της περιοχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος, με δηλώσεις του,επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για τη στάση της αυτή,σημειώνοντας οτι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη συντελείται έγκλημα κατά του περιβάλλοντος, το οποίο παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και τόνισε πως η κατάσταση είναι απελπιστική.

    Ο κ.Καραμανλής επισήμανε οτι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής πλευράς της λίμνης εχει ερημώσει και παρά τις εκκλήσεις φορέων και οργανισμών η κυβέρνηση απαντά με ολιγωρία και αοριστίες.Ακομα και το οικονομικά αδύναμο κράτος των Σκοπίων μεριμνά,είπε ο κ.Καραμανλής,και χαρακτήρισε ως εθνική υπόθεση το θέμα,λόγω της ζημιάς που γίνεται σε βάρος του οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς για να ενημερωθεί απο εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 September 2002 - 11:30:14 UTC