Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωθυπουργός:Επέκταση του μετρό έως τον Πειραιά
  • [02] Σημίτης:Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Μάλτας στην ΕΕ
  • [03] Πέθανε απο τσιμπήματα μελισσών
  • [04] Παρέμβαση Αρείου Πάγου για εργατικά ατυχήματα-''Σαμίνα".
  • [05] Σκανδαλίδης:Μαζί βουλευτικές και ευρωεκλογές.
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου με Τούρκο ομόλογό του.
  • [07] Επίσκεψη Σημίτη σε ολυμπιακά έργα
  • [08] Συμφωνία για αναστολή κινητοποιήσεων Πανεπιστημιακών

  • [01] Πρωθυπουργός:Επέκταση του μετρό έως τον Πειραιά

    12/09/2002 13:14:35

    Ο σχεδιασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 δεν εξαντλείται μόνο στο διάστημα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων αλλά αφορά στο ίδιο το αναπτυξιακό και αθλητικό μέλλον της χώρας, δήλωσε το πρωί ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψή τους στο εργοτάξιο της ανέγερσης του σπιτιού Αρσης Βαρών στη Νίκαια.

    Τόνισε οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι πέρα από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μία σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα. Αυξάνουν το ΑΕΠ, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, αναπλάθουν τις Ολυμπιακές πόλεις, υποστηρίζουν την άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού.

    Ο κ.Σημίτης ανέφερε την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη γραμμή του ΜΕΤΡΟ από το Αιγάλεω στους δήμους του Πειραιά. "Όπως θα γνωρίζετε, η γραμμή του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω θα παραδοθεί το 2005. Μετά την παράδοση αυτή, θα προχωρήσουμε στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Δήμοι Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου. Η νέα αυτή γραμμή θα συνδεθεί με το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και θα ολοκληρωθεί το 2010", τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [02] Σημίτης:Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Μάλτας στην ΕΕ

    12/09/2002 13:06:26

    Τις καλές διμερείς σχέσεις καθώς και τους κοινούς στόχους επιβεβαίωσαν στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρόεδρο της Μάλτας Γκουϊντο ντε Μάρκο.

    Μετά τη συνάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εγκάρδια συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Μάλτας, λέγοντας ότι είναι μια χώρα της Μεσογείου που συμμερίζεται πολλά από τα προβλήματα που συμμεριζόμαστε κι εμείς.

    Η Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός στηρίζει την ένταξη της Μάλτας στην ΕΕ και είχαμε συμβάλει σημαντικά ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης.

    Η Μάλτα επίσης, είχε συμβάλει σημαντικά στους διεθνείς οργανισμούς στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ένταξή της και τώρα υπερασπίζεται ότι η διεύρυνση της ΕΕ δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Κύπρου. Εκτιμούμε αυτή τη στάση της.

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στη διεθνή κατάσταση λέγοντας ότι είναι και κοινή πεποίθηση ότι οι εξελίξεις δεν θα πρέπει να φέρουν σε αντιπαλότητα τις χώρες της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο. Οι Μεσογειακές χώρες πιστεύουμε ότι η συνεργασία των δύο κόσμων είναι επιβεβλημένη ιδίως στη λύση του Παλαιστινιακού.

    Η Ευρωπαική Ενωση δεν έχει καταφέρει να προωθήσει τις δικές της κοινές απόψεις και η διεύρυνση της ΕΕ ίσως δώσει περισσότερο κύρος στην Ενωση για κοινή ευρωπαική πολιτική.

    [03] Πέθανε απο τσιμπήματα μελισσών

    12/09/2002 12:42:01

    Τη ζωή του έχασε ένας 52χρονος στην Πέλλα, από δεκάδες τσιμπήματα μελισσών.

    Πρόκειται για το Δήμο Φάφκα κάτοικο Προμάχων ο οποίος δέχθηκε την επίθεση των μελισσών στο κοινοτικό δάσος της περιοχής την ώρα που ασχολούνταν μαζί με άλλους τρεις συγχωριανούς του, με την προσήμανση δέντρων για υλοτόμηση.

    [04] Παρέμβαση Αρείου Πάγου για εργατικά ατυχήματα-''Σαμίνα".

    12/09/2002 12:41:55

    Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα στα ολυμπιακά εργοτάξια, τα διυλιστήρια της Μότορ Οϊλ και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

    Ο κ.Κρουσταλάκης ζήτησε από τους προισταμένους εισαγγελειών την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων και τον εντοπισμό των υπευθύνων.

    Σημειώνεται ότι τα σημεία εργαζομένων έχουν καταγγείλει ότι δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγειινής στους χώρους εργασίας.

    Σήμερα οι εργαζόμενοι τόσο στη Μότορ Οϊλ όσο και στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης πραγματοποιούν στάσεις εργασίας μετά από απόφαση της ΓΣΕΕ.

    Στο μεταξύ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενδέχεται να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος για το ναυάγιο του ''Εξπρές Σαμίνα'' το οποίο μέτετρεψε τα κακουργήματα σε πλημμελήμματα.

    [05] Σκανδαλίδης:Μαζί βουλευτικές και ευρωεκλογές.

    12/09/2002 12:41:48

    Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ αναφέρει ότι οι επόμενες ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν μαζί με τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να μην υποστεί η χώρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Ο κ.Σκανδαλίδης αναφέρει ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει αν συμφωνήσουν κι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ.Σκανδαλίδης αναφερόμενος στο θέμα των εκλογικών καταλόγων, σημειώνει ότι τα προβλήματα επιλύονται και δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Τονίζει ότι τους διπλοεγγεγραμμένους τους γνωρίζουμε, τους τσεκάρουμε μέσα στον κατάλογο, και υποχρεώνονται όπου ψηφίσουν να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου με Τούρκο ομόλογό του.

    12/09/2002 12:41:41

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, συναντάται το βράδυ στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο ομόλογό του Σουκρού Γκιουρέλ, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό την πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαική Ενωση και άλλα θέματα της περιοχής.

    Ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να καλέσει τον κ.Γκιουρέλ να ασκήσει πιέσεις στον Ραούφ Ντενκτάς, για κινήσεις που θα δώσουν κάποια ουσιαστική ώθηση στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού. Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία, ωστόσο κύριο μέλημα του κ.Παπανδρέου είναι η διατήρηση του καλού κλίματος και η συνέχιση του διαλόγου.

    Ο κ.Παπανδρέου θα επαναλάβει ότι η Αθήνα τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης των ευρωτουρκικών σχέσεων. Σήμερα ο κ.Παπανδρέου θα μετάσχει επίσης στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

    [07] Επίσκεψη Σημίτη σε ολυμπιακά έργα

    12/09/2002 12:41:35

    Την επιθεώρηση των ολυμπιακών έργων συνεχίζει σήμερα στην Αττική ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ενημερώνεται για την πορεία της κατασκευής τους.

    Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της ανέγερσης του σπιτιού Αρσης Βαρών στη Νίκαια ενώ αύριο θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    [08] Συμφωνία για αναστολή κινητοποιήσεων Πανεπιστημιακών

    12/09/2002 12:41:18

    Συμφωνία εφ'όλης της ύλης για την αναστολή των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών καθηγητών επιτεύχθηκε το μεσημέρι κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικών και Ερευνητικού Προσωπικού.

    Ο κ.Ευθυμίου δήλωσε ότι ο διάλογος γίνεται παραγωγικός με ανοιχτά πανεπιστήμια.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ κ.Τρικαλινός επισήμανε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία εφ`όλης της ύλης με στους όρους που έθεσαν οι πανεπιστημιακοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2002 - 11:30:17 UTC