Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βούλευμα για το ναυάγιο του Σάμινα
  • [02] Οικονομικές ενισχύσεις σε πλημμυροπαθείς.
  • [03] Ληστεία σε τράπεζα στην Παλλήνη
  • [04] Εργατικό ατύχημα με 3 νεκρούς στη Μotor Oil.

  • [01] Βούλευμα για το ναυάγιο του Σάμινα

    10/09/2002 13:41:59

    Εξι μέλη του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου ΣΑΜΙΝΑ παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος,σχετικά με το ναυάγιο που κόστισε 80 ανθρώπινες ζωές.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών διατάσσουν με το βούλευμά τους (αριθμός 71/2002) τη παραπομπή του πλοίαρχου Βασίλη Γιαννακή, του υποπλοίαρχου Αναστάσιου Ψυχογιού, του Α' μηχανικού Γεράσιμου Σκιαδαρέση,του ασυρματιστή Δημήτριου Τσούρα, του ύπαρχου Γεώργιου Τριαντάφυλλου και του πηδαλιούχου Παναγιώτη Κάσδαγλη για σωρεία κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος,που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο αμέλεια, έκθεση σε κίνδυνο, διατάραξης υδάτινης συγκοινωνίας κα.

    Σύμφωνα με το βούλευμα οι κατηγορούμενοι δεν έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για τον ασφαλή πλού του πλοίου,δεν φρόντισαν για την ενημέρωση των επιβατών όσο αφορά τα σωστικά μέσα του πλοίου, ενώ ο Α' μηχανικός δεν έδωσε εντολή να κλείσουν οι υδατοστεγείς πόρτες του μηχανοστάσιου του πλοίου.

    Το βούλευμα διατάσσει τον διαχωρισμό της υπόθεσης όσο αφορά τους έξι επιθεωρητές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης,σχετικά με τα πιστοποιητικά ασφάλειας του πλοίου που είχαν εκδοθεί - και την αποστολή του σκέλους αυτού στην εισαγγελία Πειραιά,λόγω αρμοδιότητας να κρίνει για την περαιτέρω διερεύνησή της.

    Επίσης,με την ίδια δικογραφία που θα αποσταλεί στον Πειραιά, θα ερευνηθεί και η ενδεχόμενη ποινική ευθύνη των στελεχών της πλοιοκτήτριας εταιρίας Ν. Βικάτου και Κωνσταντίνου Κληρονόμου για αδικήματα που σχετίζονται με την έκδοση των ψευδών βεβαιώσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην υπόθεση ενδέχεται να υποβάλουν αναίρεση κατά του βουλεύματος στον Αρειο Πάγο,καθώς θεωρούν ότι δεν εκτιμήθηκαν δεόντως νομικά ζητήματα αλλά και ευρήματα για την υπόθεση, όπως αυτά είχαν καταγραφεί απο την έρευνα του εφέτη-ανακριτή Σύρου Νίκου Καραδημητρίου.-

    [02] Οικονομικές ενισχύσεις σε πλημμυροπαθείς.

    10/09/2002 12:38:00

    Πακέτο μέτρων για τους πλημμυροπαθείς της περιοχής του Κηφισού αποφασίσθηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Κ.Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

    κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ζήτησε "να πάμε κοντά στον κόσμο και να καταλάβει ο πολίτης ότι εχει τη συμπαράστασή μας".

    Ειδικότερα, το βοήθημα των 200 χιλιάδων δραχμών επεκτείνεται στο εξής και στις μικρές επιχειρήσεις,ως προκαταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί απο τις πλημμύρες στην περιοχή του Κηφισσού.

    Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων μέτρων,σήμερα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου,στην οποία πηραν μέρος οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ,Εσωτερικών και Οικονομικών Β.Παπανδρέου,Κ.Σκανδαλίδης,Νίκος Χριστοδουλάκης,καθώς και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ.Γεωργακόπουλος.

    Θέμα της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων απο τις πλημμύρες,καθώς και η αποζημίωση των πλημμυριοπαθών.

    Οπως ανακοίνωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης,το υπουργείο Ανάπτυξης δεν θα περιμένει να εγκριθούν όλες οι ζημιές για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις και θα δοθούν 3 δισ.δρχ.σε μορφή δανείων,ενώ το 30% του ποσού θα παρέχεται δωρεάν.

    Οσον αφορά τα σπίτια που δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στον φέροντα οργανισμό θα δοθούν 4,5 χιλιάδες ευρώ ως δωρεάν κρατική αρωγή,μετά,βεβαίως,απο την εκτίμηση των ζημιών.

    Επίσης έχει δοθεί οδηγία προς τις τράπεζες,τις εφορίες και τις ΔΕΚΟ να παγώσουν τις προς αυτές οφειλές απο πλημμυριοπαθείς.

    Ο κ.Σκανδαλίδης υπενθύμισε ότι απο σήμερα λειτουργούν τρία Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στους δήμους Μοσχάτου, Ρέντη και Φαλήρου, όπου υπάλληλοι του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ θα προβαίνουν σε εκτιμήσεις ζημιών,ενώ 80 άτομα έχουν στελεχώσει τους δήμους του Ρέντη και Μοσχάτου ως επιπλέον προσωπικό.

    Μετά απο εισήγηση των δήμων των περιοχών αυτών,αποφασίστηκε τέλος να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους για έργα υποδομής και γιαυτό τους χορηγείται ποσό της τάξεως του 1,5 δισ. δραχμών.

    Ο Κ.Σκανδαλίδης εκτιμά πως με όλα αυτά τα μέτρα σε ένα μήνα απο σήμερα θα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες αποκατάστασης των πλημμυροπαθών.

    [03] Ληστεία σε τράπεζα στην Παλλήνη

    10/09/2002 11:50:46

    Αγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της NOVA BANK στη λεωφόρο Μαραθώνος 38, στην Παλλήνη Αττικής και αφού απέσπασε 15.000 ευρώ, διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [04] Εργατικό ατύχημα με 3 νεκρούς στη Μotor Oil.

    10/09/2002 11:23:08

    Τραγικό θάνατο απο αναθυμιάσεις βρήκαν, στις 12.10 μετά τα μεσάνυχτα,

    στον αντιδραστήρα R1701 της ''Motor Oil'', στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, δυο εργάτες και ο εργοδηγός της εταιρίας ''Μεκασόλ'', που είχε αναλάβει εργολαβικά τον καθαρισμό του δεξαμενών του εργοστασίου.

    Πρόκειται για το Γεώργιο Ιωάννου του Νικήτα, 55 ετών, κάτοικο Αθηνών, εργοδηγό, τον Αλβανό υπήκοο Μάριο Περλετσί, 27 ετών και τον Κωνσταντίνο Σοφό, 34 ετών, κάτοικο Κρανέας Λάρισας, εργάτες.

    Και οι τρεις μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενω γίνεται προανάκριση απο το ΑΤ Αγίων Θεοδώρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 September 2002 - 11:30:15 UTC