Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ-Ομιλία του πρωθυπουργού κ.Σημίτη.
  • [02] ΔΕΘ - Σημίτης - Τρομοκρατία - 17Ν.
  • [03] Δηλώσεις Ρέππα για τρομοκρατία.
  • [04] Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός
  • [05] Την Κυριακή η απολογία Κουφοντίνα

  • [01] Εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ-Ομιλία του πρωθυπουργού κ.Σημίτη.

    06/09/2002 21:47:59

    Η ασφάλεια, η πορεία της οικονομίας, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού απόψε στα εγκαίνια της 67ης ΔΕΘ. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι η δημοκρατία πατάσσει την τρομοκρατία και εμπεδώνει την ασφάλεια στην κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε τους τρομοκράτες λαθρεπιβάτες της αριστερής ιδεολογίας. Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, υποστήριξε οτι παρότι είναι μέσα σε ένα αρνητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον, προβάλλει τις δικές της αντιστάσεις μέσα από την ισχυρή ανάπτυξη. Χαρακτήρισε σύστημα-κλειδί στην στρατηγική της ανταγωνιστικότητας το νέο φορολογικό σύστημα, ενώ για τους αγρότες είπε οτι βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Τόνισε δε χαρακτηριστικά, οτι με κριτήριο τη στήριξη ανά στρέμμα, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην πρώτη θέση της ΕΕ. Είπε οτι η κυβέρνηση με την κοινωνική της πολιτική στηρίζει τα ασθενή εισοδήματα, διευκρίνισε όμως οτι θα συνεχισθεί η αυστηρή εισοδηματική πολιτική. Τέλος, επανέλαβε οτι άμεση προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η διεύρυνση της ΕΕ, με ένταξη της Κύπρου στο πρώτο κύμα των δέκα χωρών.

    [02] ΔΕΘ - Σημίτης - Τρομοκρατία - 17Ν.

    06/09/2002 21:42:41

    Σημαντική επιτυχία η οποία δείχνει ότι ο βασικός πυρήνας, η κεντρική οργάνωση της 17 Νοέμβρη εξαρθρώθηκε, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τη χθεσινή παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η παράδοση του Κουφοντίνα οφείλεται στη συνεπή και συνεχή πίεση της αστυνομίας, ενώ επέκρινε όσους καλλιεργούν φόβο και υποψία γύρω από τις εξελίξεις στα θέματα της τρομοκρατίας.

    [03] Δηλώσεις Ρέππα για τρομοκρατία.

    06/09/2002 18:31:17

    Απόλυτα θετικές, χαρακτήρισε τις εξελίξεις για την πάταξη της τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη. Η 17 Νοέμβρη έχει εξαρθρωθεί σε πολιτικό, επιχειρησιακό και ιδεολογικό επίπεδο, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι και οι πιο κακόπιστοι θα έπρεπε να χαίρονται με τις εξελίξεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που τήρησε η αντιπολίτευση στο θέμα της παράδοσης Κουφοντίνα, ο κ. Ρέππας είπε ότι η αντιπολίτευση αντί να χαίρεται, λυπάται γιατί την επιτυχία την πιστώνεται η κυβέρνηση.

    [04] Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός

    06/09/2002 14:57:56

    Την 67η Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει με ομιλία του το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος μετέβη στη συμπρωτεύουσα επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.

    Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ο κ.Σημίτης μίλησε στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν, λέγοντας οτι είναι η έβδομη χρονιά που φθάνει στη Θεσσαλονίκη ως πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της ΔΕΘ και όλα αυτά τα χρόνια σημείωνεται και απο ένα βήμα πιό μπροστά για πιό ισχυρή οικονομία και για την προώθηση των εθνικών στόχων. Ανέφερε επίσης, οτι η κυβέρνηση έχει στρατηγικό σχέδιο ανάπλασης της Θεσσαλονίκης και θα συζητήσει για το θέμα αυτό με τους αρμόδιους φορείς της πόλης, αύριο. Τόνισε οτι στο κοντινό μέλλον η Θεσαλονίκη θα έχει σύγχρονες υποδομές.

    Κατά την ομιλία του για την έναρξη της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, για το επόμενο διάστημα. Με ιδιαίτερη έμφαση θα αναφερθεί στο ζήτημα της ασφάλειας, τόσο για την πορεία της οικονομίας, όσο και για τον πολίτη και την κοινωνία. Αναμένεται επίσης να αναφερθεί και στο ζήτημα της τρομοκρατίας, επαναλαμβάνοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η πλήρης και οριστική διαλεύκανση κάθε σκοτεινής πτυχής.

    Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί διάφορα έργα που εκτελούνται στην ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια θα έχει σειρά συναντήσεων με κομματικά στελέχη και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή το πρωί θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και το μεσημέρι θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

    [05] Την Κυριακή η απολογία Κουφοντίνα

    06/09/2002 14:35:51

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε απο τον εφέτη-ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ή ''Λουκάς'' της ''17 Νοέμβρη''.

    Ο Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες σε δήλωση που έκανε χθες η συνήγορός του κ. Γιάννα Κούρτοβικ, υποστήριξε ότι ο εντολέας της αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη των ενεργειών τις οποίες έχει διαπράξει η ''17 Νοέμβρη'' και έχει με προκηρύξεις της αποδεχθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 September 2002 - 20:30:14 UTC