Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εφυγε ο θρυλικός "Μπρίλης" του ελληνικού σινεμά.
  • [02] Ελυσε τη σιωπή του ο "Λάκης".
  • [03] Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Φ.Γεννηματά.
  • [04] "Λευκές λίστες" προϊόντων από το υπουργείο Ανάπτυξης.
  • [05] Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
  • [06] Πέθανε ο Γιάννης Γκιωνάκης

  • [01] Εφυγε ο θρυλικός "Μπρίλης" του ελληνικού σινεμά.

    25/08/2002 20:07:05

    Εσβησε το απόγευμα, σε ηλικία 80 ετών, ο Γιάννης Γκιωνάκης, ένας από τους πιό δημοφιλείς και αγαπητούς κωμικούς μας ηθοποιούς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Γιάννης Γκιωνάκης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και τον τελευταίο μήνα η κατάστασή του επειδεινώθηκε. Ο Γκιωνάκης είχε δύο κόρες την Πωλίνα και την Ρενάτα και τρία εγγόνια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 5.30 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε το 1922 στην Αθήνα, αρχικά φοίτησε στην ιατρική, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην υποκριτική και σπούδασε στη σχολή του Κάρολου Κουν. Δικρίθηκε ιδιαίτερα για τις ερμηνείες του στο θέατρο και ειδικά στα έργα του Ψαθά, αλλά και στο κλασσικό ρεπερτόριο. Ωστόσο, η ερμηνεία του στην ταινία "Τα κίτρινα γάντια" ως "Μπρίλης" -"πορτοκάλι από πορτοκαλάδα;"- θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ελληνικού σινεμά.

    [02] Ελυσε τη σιωπή του ο "Λάκης".

    25/08/2002 20:06:58

    Έλυσε τη σιωπή του ο φερόμενος ως μέλος της 17 Νοέμβρη, με το κωδικό όνομα Λάκης, τον οποίο φήμες φέρουν να είναι αυτός που στρατολογούσε άτομα και στον ΕΛΑ. Πρόκειται για το Θόδωρο Πισιμίση,

    ο οποίος σε συνένευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ όχι μόνο αρνείται κάθε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση και δηλώνει ότι είναι ντροπή για έναν αναρχικό να γράφεται ότι υπήρξε στρατολόγος του ΕΛΑ και της ''17 Νοέμβρη''. Προσθέτει δε ότι δεν θα μπορούσε να γράψει προκηρύξεις για τις δύο αυτές οργανώσεις γιατί κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στο ήθος, τις αρχές, την ιδεολογία του και την πολιτική του πρακτική.

    [03] Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη Φ.Γεννηματά.

    25/08/2002 20:06:52

    Προβάδισμα, στα σημεία, των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αττικής, έναντι των υποψηφίων της ΝΔ, δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της ΕΡΤ. Σύμφωνα με την έρευνα εάν γίνονταν σήμερα οι νομαρχιακές εκλογές το 38,2% θα ψήφιζε την Φώφη Γεννηματά, έναντι 24% το Γιάννη Τζανετάκο. Η επιλογή Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται καλή από το 47,2%, ενώ η επιλογή Τζανετάκου από τη ΝΔ χαρακτηρίζεται καλή από το 28,1% των ερωτηθέντων. Σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο για την υπερνομαρχία το 52,2% θα ψήφιζε την Φώφη Γεννηματά και το 33,6% τον Γιάννη Τζαννετάκο. Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά υπερνομαρχης το 45,4% εκτιμά ότι θα εκλεγεί ο Γιάννης Τζαννετάκος και το 37,4% η Φώφη Γεννηματά.

    [04] "Λευκές λίστες" προϊόντων από το υπουργείο Ανάπτυξης.

    25/08/2002 20:06:45

    Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, με σύνθημα ''το ευρώ σας έχει αξία'', αρχίζει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συγκράτηση των τιμών. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξή του στο ''Βήμα της Κυριακής'' αποκαλύπτει ότι μετά τις ''μαύρες λίστες'' με τις επωνυμίες των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν, θα δημοσιοποιούνται και ''λευκές λίστες'' όπου θα αναγράφονται προϊόντα και υπηρεσίες με τις χαμηλότερες τιμές. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι κανένα αγροτικό προϊόν δεν θα διακινείται χωρίς τιμολόγιο, ενώ με ενιαίο τιμολόγιο θα πωλούνται και τα καύσιμα.

    [05] Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    25/08/2002 20:06:39

    Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Κληρίδη και το Ραούφ Ντενκτάς θα έχει αύριο στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβαρο ντε Σότο ενόψει της επανέναρξης των απευθείας συνομιλιών, την προσεχή Τρίτη. Στις συναντήσεις θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης της 6ης Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    [06] Πέθανε ο Γιάννης Γκιωνάκης

    25/08/2002 17:08:33

    Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ύστερα από εγκεφαλικό που είχε υποστεί. Πριν από ένα μήνα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και σήμερα το απόγευμα κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2002 - 20:30:13 UTC