Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον της παιδοκτόνου
  • [02] Με προσωπικό ασφαλείας και αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ
  • [03] Διακοπές στη Σίφνο του πρωθυπουργικού ζεύγους
  • [04] ΝΔ σύσκεψη υπό τον Καραμανλή για την τρομοκρατία
  • [05] Αποκαλυπτικός ο Σάββας Ξηρός στην απολογία του στον ανακριτή

  • [01] Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον της παιδοκτόνου

    12/08/2002 21:18:35

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον της 20χρονης Μαρίας Λαζάρου, η οποία κατηγορείται ότι το περασμένο Σάββατο μέσα στο σπίτι της στην Αίγινα, πέταξε στο πάτωμα το 10 μηνών αβάπτιστο κοριτσάκι της που έπασχε από σωματική αναπηρία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Επίσης ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ψευδορκία, κατά του 27χρονου συζύγου της Θανάση Ντάικου. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ η 20χρονη που βρίσκεται στον 8ο μήνα κύησης υποστήριξε ότι το μωρό της έπεσε από τα χέρια, κάτι που όμως δεν έπεισε τον εισαγγελέα καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δεν προξενήθηκαν από πτώση, αλλά από εγκληματική ενέργεια.

    [02] Με προσωπικό ασφαλείας και αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ

    12/08/2002 21:14:47

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και αύριο τα ιατρεία του ΙΚΑ, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του ιδρύματος, ζητώντας τη μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους.

    [03] Διακοπές στη Σίφνο του πρωθυπουργικού ζεύγους

    12/08/2002 21:12:05

    Ολιγοήμερες διακοπές στην Σίφνο κάνει από χθες ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του. Ο κ.Σημίτης, έχει πάρει όλους τους φακέλους με τα εκκρεμή ζητήματα, όπως αυτόν της τρομοκρατίας, των οικονομικών εξαγγελιών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, των δημοτικών εκλογών, των αγροτικών κινητοποιήσεων και της επιλογής υποψηφίων υπερνομάρχη Αθήνας. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή η οποία θα εγκρίνει το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο κ.Σημίτης στη Θεσσαλονίκη. Από τις διακοπές του επέστρεψε αργά χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα αναχωρήσει και πάλι από την Αθήνα την Τετάρτη, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της Παναγίας Σουμελά.

    [04] ΝΔ σύσκεψη υπό τον Καραμανλή για την τρομοκρατία

    12/08/2002 21:07:15

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, κυριάρχησαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ρηγίλλης, υπό τον Κώστα Καραμανλή. Μετά την σύσκεψη, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε οτι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις διωκτικές αρχές για τις ενέργειές τους στο θέμα αυτό. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, αναφέρομενος στην δήλωση του Βύρωνα Πολύδωρα για προσυνεννοημένες εξελίξεις, έκανε λόγο για διγλωσσία η οποία βλάπτει το κύρος της χώρας.

    [05] Αποκαλυπτικός ο Σάββας Ξηρός στην απολογία του στον ανακριτή

    12/08/2002 21:02:19

    Αποκαλυπτικός, εμφανίσθηκε ο Σάββας Ξηρός, στην χθεσινή του απολογία στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπεάκο. Μεταξύ άλλων, ο Ξηρός παραδέχθηκε οτι αυτός πυροβόλησε τον Σόντερς και τον Περατικό, επιβεβαίωσε τον ηγετικό ρόλο στην οργάνωση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ενώ κατονόμασε τον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα ως τον βασικό εκτελεστή στις περισσότερες δολοφονίες. Υποστήριξε, οτι η 17Ν δεν έχει καμμία σχέση με άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο και ισχυρίσθηκε, οτι όλα τα χρήματα της οργάνωσης που προέρχονταν κυρίως απο ληστείες και άλλες παράνομες ενέργειες, κατέληγαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ενώ ένα σημαντικό μέρος τους διαχειριζόταν και ο Κουφοντίνας. Για τον Θεολόγο Ψαραδέλλη, είπε οτι δεν είναι μέλος της οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα υποστηρίζει ο Ψαραδέλλης ότι δεν συμμετείχε σε άλλη ληστεία, πλην αυτής που ήδη έχει ομολογήσει. Τέλος, ισχυρίσθηκε ότι το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης θα ήταν τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας Αγούδημος στον Πειραιά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 August 2002 - 20:30:13 UTC