Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι όροι κράτησης μελών της 17Ν στις φυλακές είναι οι προβλεπόμενοι.
  • [02] Στον εισαγγελέα ο Κονδύλης-Ομολόγησε συμμετοχή του στη 17Ν
  • [03] Βρετανικό Μουσείο: Εκλάπη ελληνική μαρμάρινη κεφαλή
  • [04] Σκότωσε τον αδελφό του με καραμπίνα.
  • [05] Βόμβα σε ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [06] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σε Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο
  • [07] "17 Νοέμβρη"-Αντιτρομοκρατική-Σύλληψη.
  • [08] Εισαγγελέας-Κορυδαλλός-Συνθήκες κράτησης
  • [09] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [10] Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

  • [01] Οι όροι κράτησης μελών της 17Ν στις φυλακές είναι οι προβλεπόμενοι.

    02/08/2002 13:54:06

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η έρευνα που είχε διατάξει αργά χθες βράδυ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλάκης, σχετικά με τους όρους κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού των προφυλακισμένων ατόμων που φέρονται ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη.

    Επί του θέματος αυτού ο αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιώς Αρ. Φραγκιαδάκης, που εποπτεύει τις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε σήμερα τα εξής:

    «Οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού οι υπόδικοι για την υπόθεση της τρομοκρατίας, λαμβανομένων υπόψη της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και των επιβαλλομένων μέτρων ασφαλείας, είναι οι προβλεπόμενες από τον ισχύοντα Σωφρονιστικό Κώδικα. Μικροελλείψεις στις εγκαταστάσεις και μικροπροβλήματα τεχνικής φύσης, που οφείλονται στο ότι οι εργασίες επισκευής των χώρων κράτησης περατώθηκαν πολύ πρόσφατα, θα αντιμετωπισθούν τις προσεχείς ημέρες.

    [02] Στον εισαγγελέα ο Κονδύλης-Ομολόγησε συμμετοχή του στη 17Ν

    02/08/2002 13:08:39

    Αλλο ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", οδηγείται στη δικαιοσύνη.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα οδηγείται στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών, ένα ακόμη άτομο, ως μέλος της "17 Νοέμβρη".

    Πρόκειται για τον Σωτήριο Κονδύλη του Κλεομένη και της Αλεξάνδρας, που γεννήθηκε την 1-7-1961 στη Βαλαώρα Ευρυτανίας, και κατοικεί στην οδό Ωλένης 5 στο Βύρωνα Αττικής, ιδιωτικό υπάλληλο. Ο Κονδύλης που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Αρης, ομολόγησε ότι από κοινού με άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" συμμετείχε στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις:

    - ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι, την 18η Ιουλίου 1990.

    - Συμπλοκή αστυνομικών με τρομοκράτες την 20η Νοεμβρίου 1991 στα Σεπόλια.

    - Δολοφονία του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου, την 4η Ιουλίου 1994 στο Παλαιό Φάληρο.

    - Εκτόξευση ρουκέτας κατά της αμερικανικής πρεσβείας την 15η Φεβρουαρίου 1996 στην Αθήνα.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. διένημε επίσης φωτογραφία του συλληφθέντος μέλους της "17 Νοέμβρη". Παράλληλα, ο κ.Οικονόμου, τόνισε ότι αναζητείται με σκοπό τη σύλληψη ο Δημήτρης Κουφοντίνας του Κωνσταντίνου και της Βαιας που γεννήθηκε 19η Μαρτίου 1958 στην Τερπνή Σερρών τέως κάτοικος Βαρνάβα Αττικής, και τώρα αγνώστου διαμονής. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως είναι γνωστό εμφανιζόταν με τα ψευδώνυμα Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ενδεχομένως δε και με άλλα. Τέλος ο εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συγκινητική ανταπόκριση και την πολύτιμη προσφορά τους στην προσπάθεια για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για το Δημήτρη Κουφοντίνα, στα τηλέφωνα 170 και 1964 ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή. Οι έρευνες κατέληξε ο κ.Οικονόμου συνεχίζονται και ενημέρωση θα γίνει για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό.

    [03] Βρετανικό Μουσείο: Εκλάπη ελληνική μαρμάρινη κεφαλή

    02/08/2002 12:42:40

    Μια ελληνική μαρμάρινη κεφαλή, ηλικίας 2.500 ετών, εκλάπη από την αίθουσα με τις αρχαιότητες, αρχαϊκής εποχής, του βρετανικού μουσείου. Το γλυπτό, ύψους 12 εκατοστών φέρει έντονες φθορές στη μύτη, και στο κάτω μέρος του προσώπου, ανήκει στις συλλογές του μουσείου από το 1922, ενώ η αξία του εκτιμάται περίπου στα 39.000 ευρώ. Η Ιντερπόλ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών και του κλεμμένου έργου τέχνης.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του προς το διευθυντή του βρετανικού μουσείου ζητά ενημέρωση για την κλοπή της μικρής αρχαϊκής κεφαλής, λόγω του ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχει η Ελλάδα για τις ελληνικές αρχαιότητες όπου κι αν βρίσκονται.

    [04] Σκότωσε τον αδελφό του με καραμπίνα.

    02/08/2002 12:42:12

    Εγκλημα για περιουσιακές διαφορές σημειώθηκε το πρωί στο χωριό Γεράκι του δήμου Καστελίου Πεδιάδας Ηρακλείου.

    Συγκεκριμένα, ο 46χρονος Δημήτρης Σαϊτάκης, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε τον αδελφό του Γιώργο, 41 ετών.

    Τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν το πρωί σε χειμαδιό που διατηρούσαν έξω απο το χωριό. Δεν άργησαν να λογοφέρουν και να καυγαδίσουν. Κάποια στιγμή, ο 41χρονος Γιώργος - σύμφωνα με την μαρτυρία του αδελφού του -πήρε το τσεκούρι και κινήθηκε απειλητικά κατά του Δημήτρη, ο οποίος πήρε την καραμπίνα και τον πυροβόλησε.

    Ο δράστης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καστελίου, όπου κρατείται

    [05] Βόμβα σε ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο Κρήτης

    02/08/2002 12:42:04

    Μεγάλες υλικές ζημιές προκάλεσε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι έξω απο το ζαχαροπλαστείο Σαββοϊδάκη, στη Λ. Κνωσσού, στο Ηράκλειο.

    Η έκρηξη έγινε στις 4 τα ξημερώματα και προκάλεσε ζημιές τόσο στο ζαχαροπλαστείο όσο και στα κοντινά καταστήματα και σπίτια.

    Σημειώνουμε οτι είναι η δεύτερη φορά που το ίδιο ζαχαροπλαστείο γίνεται στόχος αγνώστων.

    Η αστυνομία ερευνά για τους δράστες τόσο στα κυκλώματα της νύχτας που δρουν πρόσφατα όσο και στους ανταγωνιστές, χωρίς να αποκλείει τίποτα.

    [06] Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σε Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο

    02/08/2002 11:52:56

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθές βράδυ στον υποθαλλάσιο χώρο μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν ζημιές.

    Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 265 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στον υποθαλλάσιο χώρο μεταξύ των νησιών Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου.

    [07] "17 Νοέμβρη"-Αντιτρομοκρατική-Σύλληψη.

    02/08/2002 08:14:15

    Ανακρίνεται απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το 15ο άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να συμμετείχε στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' με το ψευδώνυμο ''Αρης''. Πρόκειται για τον Σωτήρη Κονδύλη, 41 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα κοντά στο σπίτι του επί της οδού Ωλένης 5Α, στο Βύρωνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Κονδύλης δέχεται να συνεργαστεί και να δώσει στοιχεία για τη δράση του και την οργάνωση.

    [08] Εισαγγελέας-Κορυδαλλός-Συνθήκες κράτησης

    02/08/2002 08:14:08

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλλάκης, διέταξε επείγουσα έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό, που φέρονται ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Ν''. Αφορμή για την έρευνα δόθηκε απο τις δηλώσεις του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που έγιναν μέσω του δικηγόρου του.

    [09] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    02/08/2002 08:14:01

    Δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν τον Σεπτέμβριο οι αγρότες της Θεσσαλίας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το συντονιστικό τους όργανο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για το θέμα του βαμβακιού ζήτησαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    [10] Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

    02/08/2002 08:13:54

    Αμετάβλητο στο 3,25% άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό επιτόκιο, στο πλαίσιο μιας πολιτικής αναμονής και σε κλίμα αυξανόμενων αμφιβολιών για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η ενίσχυση του ευρώ, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερο από 12% εντός του έτους έναντι του δολαρίου, συμβάλλει στον έλεγχο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και αυτό είναι ένας παράγων που καθιστά την αύξηση των επιτοκίων λιγότερο επείγουσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 August 2002 - 11:30:22 UTC