Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητούνται στοιχεία για τις επόμενες συλλήψεις
  • [02] Σκουλαρίκης:''Δεν υπήρχε καν φάκελος της 17Ν''
  • [03] Προβλήματα απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις.
  • [04] Εληξε η εξέγερση στις φυλακές Ναυπλίου.
  • [05] Στους 78 οι νεκροί απο την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

  • [01] Αναζητούνται στοιχεία για τις επόμενες συλλήψεις

    28/07/2002 13:26:24

    Σφίγγει ο κλοιός της αστυνομίας γύρω από άλλα δύο μέλη της ''17 Νοέμβρη'', τα οποία κατατάσσονται στην ιστορική ηγεσία της οργάνωσης. Πρόκειται για το άτομο με το κωδικό όνομα ''Σαρδανάπαλος'', που φέρεται να είναι συνιδρυτής μαζί με τον Αλέκο Γιωτόπουλο και μια γυναίκα, τη μυστηριώδη ξανθιά της οργάνωσης, με την κωδική ονομασία ''Αννα'', η οποία φέρεται να έχει πάρει μέρος σε επιθέσεις από το 1975.

    Και τους δύο τους κατονομάζει στην απολογία του ο Παύλος Σερίφης, ο οποίος ήταν από τα πρώτα μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ατράνταχτες αποδείξεις που να μπορούν να ''σταθούν'' στο δικαστήριο.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται από τα πιό βασικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης και ο άνθρωπος που κρατούσε το ταμείο. Στον κατάλογο των υπό σύλληψη ατόμων είναι και άλλο ένα μέλος με τον κωδικό ''Αρης'', ο οποίος φέρεται από τα βασικά στελέχη της εκτελεστικής ομάδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, που είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο στις δραστηριότητες της ''17Ν''.

    Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ο Πάτροκλος Τσελέντης, γνωστός με το ψευδώνυμο ''Ταινίας'', ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του σε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών της ''17 Νοέμβρη''.

    Χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του 50χρονου Νίκου Παπαναστασίου, με το κωδικό όνομα ''Νικήτας'', ο οποίος φέρεται ένας από τους συνιδρυτές της οργάνωσης.

    Ο Παπαναστασίου, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο το απόγευμα, αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση, αλλά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι συμμετείχε σε τρεις δολοφονίες, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και μία ληστεία

    [02] Σκουλαρίκης:''Δεν υπήρχε καν φάκελος της 17Ν''

    28/07/2002 09:37:24

    Μια ανάγλυφη εικόνα του χάους που επικρατούσε στην αστυνομία τα προηγούμενα χρόνια, δίνει σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Σκουλαρίκης.

    Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, στην αστυνομία δεν υπήρχε κάν φάκελος της ''17 Νοέμβρη'', τα χτυπήματα αντιμετωπίζονταν ως μεμονωμένα περιστατικά, η μία υπηρεσία υπονόμευε την άλλη και οι Αμερικανοί πράκτορες αλώνιζαν ανενόχλητοι με τη συνεργασία της ΚΥΠ.

    [03] Προβλήματα απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

    28/07/2002 09:02:39

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι οποίες σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχιστούν και σήμερα.

    Ιδιαίτερα επλήγησαν οι νομοί Χαλκιδικής, Ροδόπης, Ευβοίας και Φθιώτιδας, καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

    Ειδικά στη Χαλκιδική η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει περίπου πενήντα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κάμπινγκ Βαλτοί, στην περιοχή του Δήμου Τορώνης, καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει σημαντικά. Στην προσπάθεια απεγκλωβισμού πήραν μέρος 52 πυροσβέστες με 14 οχήματα, με τη βοήθεια και ενός ειδικού ερπυστριοφόρου οχήματος.

    [04] Εληξε η εξέγερση στις φυλακές Ναυπλίου.

    28/07/2002 08:33:18

    Εληξε στις 5:30 τα ξημερώματα η εξέγερση που σημειώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, στις φυλακές της Τύρινθας, στο Ναύπλιο.

    Μια ομάδα κρατουμένων, κυρίως αλλοδαπών, άρχισαν να σπάζουν ότι έβρισκαν μπροστά τους και να βάζουν φωτιά σε στρώματα και άλλα υλικά, διαμαρτυρόμενοι όπως έλεγαν για τις συνθήκες κράτησής τους, χωρίς ωστόσο να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα.

    Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα και μετά από σειρά διαπραγματεύσεων οι κρατούμενοι επέστρεψαν τα ξημερώματα στα κελιά τους.

    [05] Στους 78 οι νεκροί απο την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία

    28/07/2002 08:33:09

    Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε σήμερα στην Ουκρανία, μετά τη χθεσινή αεροπορική τραγωδία στην πόλη Λβίβ, όπου μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι, κατέπεσε και συνετρίβη πάνω σε πλήθος θεατών, στη διάρκεια αεροπορικών επιδείξεων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 78 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 115 να τραυματιστούν.

    Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους που νοσηλεύονται με σοβαρά κατάγματα στο νοσοκομείο, την τελευταία στιγμή κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματα.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα, που επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, υποσχέθηκε να διατεθεί αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων, ενω δήλωσε οτι θέλει να απαγορευθούν οι αεροπορικές επιδείξεις.

    Παρ όλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωσε για τα αίτια του δυστυχήματος, ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε λόγο για τεχνικά προβλήματα που κατά την άποψή του αντιμετωπίζουν οι πολεμικές αεροπορίες όλων των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

    Ο Κούτσμα απέπεμψε χθές τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, ενω έπαυσε απο τα καθήκοντά του και το διοικητή της μονάδας όπου επραγματοποιείτο η επίδειξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 July 2002 - 11:30:11 UTC