Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ για Παύλο Σερίφη
  • [02] ''17Ν''-Νέα σύλληψη
  • [03] Στον εισαγγελέα σήμερα ο Παύλος Σερίφης
  • [04] Τρομοκρατία-Απολογίες
  • [05] Εντοπίστηκε προσωρινή γιάφκα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Επαινοι απο ΗΠΑ σε Ελλάδα για εξάρθρωση "17 Νοέμβρη"
  • [07] Υπουργικό Συμβούλιο-Σύσκεψη
  • [08] Γ. Παπανδρέου για ευρωστρατό
  • [09] Νέο πρόγραμμα για ανέργους πτυχιούχους

  • [01] Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ για Παύλο Σερίφη

    25/07/2002 14:15:34

    Ενα ακόμη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου πρόκειται για τον Παύλο Σερίφη του Αναστασίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1956 στο Μόρφιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στην οδό Κυβέλης 20Β στο Γαλάτσι Αττικής.

    Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ ο Σερίφης αρνείται τις κατηγορίες πλήν όμως απο τα στοιχεία της προανάκρισης, προκύπτουν, όπως τόνισε τα εξής:

    -Είναι παλαιό μέλος της οργάνωσης 17Ν και χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα Βαγγέλης η και Νικήτας.

    -Συμμετείχε με άλλα μέλη της οργάνωσης στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Ουέλς την 23η Δεκεμβρίου 1975 στο Παλαιό ψυχικό.

    -Ελάμβανε κατα καιρούς χρήματα απο το ταμείο της οργάνωσης και ήταν γνώστης των εγκληματικών δραστηριοτήτων καθώς και των αποφάσεων αυτής.

    [02] ''17Ν''-Νέα σύλληψη

    25/07/2002 13:03:45

    Αλλο ένα άτομο που φέρεται να έχει ενεργό ανάμιξη στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' εντοπίστηκε το μεσημέρι και προσάγεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για τον Πάτροκλο Τσελέντη, 42 ετών, ο οποίος εμφανίζεται στις απολογίες των άλλων συλληφθέντων με το κωδικό όνομα ''Αλέκος ή Ταινίας''. Ο εντοπισμός του 42χρονου έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή της Γλυφάδας.

    [03] Στον εισαγγελέα σήμερα ο Παύλος Σερίφης

    25/07/2002 13:03:35

    Αρνείται κάθε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη'' ο 46χρονος Παύλος Σερίφης, απο τη Θεσπρωτία, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Ανθηρό Καρδίτσας και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

    Ολη τη νύχτα ανακρινόταν στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Σερίφης ενδέχεται να είναι το άτομο που αναφέρεται στις απολογίες των συλληφθέντων, με το κωδικό όνομα ''Νικήτας''.

    Στις 4 το απόγευμα απολογούνται στην 4η τακτική ανακρίτρια, οι Ηρακλής Κωσταρής και Κώστας Καρατσώλης, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος δάσκαλος Κωνσταντίνος Τέλιος. Στο μεταξύ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε υπόγειο διαμέρισμα, το οποίο λειτούργησε ως προσωρινή γιάφκα της ''17 Νοέμβρη''.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα αυτό, τα μέλη της οργάνωσης είχαν μεταφέρει τις ρουκέτες, τις οποίες έκλεψαν απο το στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι αυτό τραβήχτηκε και η γνωστή φωτογραφία με το έμβλημα της ''17 Νοέμβρη'' και το κλεμμένο πολεμικό υλικό

    [04] Τρομοκρατία-Απολογίες

    25/07/2002 08:53:55

    Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην 4η ανακρίτρια οι Ηρακλής Κωσταρής και Κώστας Καρατσόλης, για συμμετοχή τους στη ''17 Νοέμβρη''. Σημειώνεται, οτι την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η Ολομέλεια Εφετών την ανέθεσε στους εφέτες Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, Θεοχάρη Μπίρμπο και Παναγιώτη Πετρόπουλο. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αμφισβήτησε ενώπιον της ανακρίτριας τα ευρήματα απο τη γιάφκα της οδού Πάτμου και τα αποτελέσματα των γραφολογικών εξετάσεων που τον συνδέουν με τη δράση της ''17 Νοέμβρη''.

    [05] Εντοπίστηκε προσωρινή γιάφκα στη Θεσσαλονίκη

    25/07/2002 08:53:49

    Υπόγειο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο φέρεται οτι λειτούργησε ως προσωρινή γιάφκα της ''17 Νοέμβρη'' εντοπίστηκε μετά απο στοιχεία που έδωσαν στις αρχές οι συλληφθέντες - μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για διαμέρισμα επί της οδού Κυπρίου Γεωργίου Χαραλάμπους 1, το οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΤ3 το νοίκιασε το Δεκέμβριο του 1989 ο Σάββας ΞΗρός, χρησιμοποιώντας το όνομα Θεοδωράκης. Το σπίτι ερευνήθηκε απο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα.

    [06] Επαινοι απο ΗΠΑ σε Ελλάδα για εξάρθρωση "17 Νοέμβρη"

    25/07/2002 08:53:42

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο στης τρομοκρατίας και ειδικότερα η εξιχνίαση της ''17 Νοέμβρη'' απο τις ελληνικές αρχές, είχαν ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να επαινέσουν και πάλι την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Σον Μακόμαρκ δήλωσε: ''Θα θέλαμε να επαινέσουμε τις ελληνικές αρχές για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν τόσο για τις έρευνες όσο και την σύλληψη των υπόπτων. Ελπίζουμε αυτές να σημάνουν το τέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', η οποία ευθύνεται για την απώλεια πολλών ζωών.

    [07] Υπουργικό Συμβούλιο-Σύσκεψη

    25/07/2002 08:53:36

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με θέματα που αφορούν την αγροτική πολιτική. Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα υπάρξουν ανακοινώσεις απο πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Θα ακολουθήσει ειδική σύσκεψη για την πρόοδο των έργων της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών και υφυπουργών κκ Γιώργο Πασχαλίδη, Βάσω Παπανδρέου, Ακη Τσοχατζόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και των υφυπουργών Γιάννη Μαγκριώτη και Νίκου Γκεσούλη.

    [08] Γ. Παπανδρέου για ευρωστρατό

    25/07/2002 08:53:29

    Δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του ''ευρωστρατού'', λόγω της εσωτερικής κατάστασης στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό και με την παρουσία του υπουργού Αμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, για τα θέματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ''ευρωστρατού'', της ευρωάμυνας και της διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στα θέματα των εξοπλισμών.

    [09] Νέο πρόγραμμα για ανέργους πτυχιούχους

    25/07/2002 08:53:23

    Νέο πρόγραμμα για 4.100 ανέργους πτυχιούχους θέτουν σε ισχύ το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ. Ο υπουργός Εργασίας κ. Ρέππας υπέγραψε απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE 2002 που αφορά τον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Το ποσό της επιδότησης των ανέργων καθορίζεται στα 20,54 ευρώ ημερησίως, ενώ η διάρκεια του προγράμματος αγγίζει τους 9 μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 July 2002 - 11:32:32 UTC