Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση Σημίτη σε Στεφανόπουλο για το θέμα της τρομοκρατίας.
  • [02] Τη σύλληψη του Θωμά Σερίφη για τη 17Ν ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ
  • [03] Ολυμπιάδα-Συνάντηση Μπαρνιέ-Αγγελοπούλου
  • [04] Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
  • [05] Εξάρθρωση 17Ν-Οι τελευταίες εξελίξεις
  • [06] Τρομοκρατία-Ερευνες.
  • [07] Μ. Χρυσοχοϊδης-Επαφές με πολιτικούς αρχηγούς
  • [08] Σύζυγος Στέφεν Σόντερς για "17 Νοέμβρη"
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ο Μισέλ Μπαρνιέ στην Αθήνα
  • [10] Δημήτρης Τσοβόλας για τρομοκρατία

  • [01] Ενημέρωση Σημίτη σε Στεφανόπουλο για το θέμα της τρομοκρατίας.

    22/07/2002 13:51:27

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημέρωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, για την πορεία των ερευνών, σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ.Σημίτης δήλωσε, οτι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας έχει ακόμα δουλειά και απαιτεί χρόνο. Πρόσθεσε οτι η εξαρθρωση δεν είναι ένα θρίλερ το οποίο όπως είπε παίζεται για ένα Σάββατο βράδυ προς τέρψη των θεατών.

    Είναι τόνισε μιά προσπάθεια η οποία απαιτεί πολλά στοιχεία και χρειάζεται υπευθυνότητα και υπομονή.

    Ο κ. Σημίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο όπως είπε θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο αυτού του κεφαλαίου για την Ελλάδα.

    [02] Τη σύλληψη του Θωμά Σερίφη για τη 17Ν ανακοίνωσε επίσημα η ΕΛ.ΑΣ

    22/07/2002 13:51:20

    Τη σύλληψη ενός ακόμα μέλους της 17 Νοέμβρη ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε οτι σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών ο Θωμάς Σερίφης του Βασιλείου και της Δήμητρας, ο οποίος γεννήθηκε το 1966 στη Γερμανία και κατοικεί στην οδό Πλάτωνος 57 στο Γαλάτσι, οδηγός στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Ο Θωμάς Σερίφης σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, ομολόγησε οτι απο κοινού με άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν συμμετείχε στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις.

    -Εκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σε ακατοίκητη μονοκατοικία ιδιοκτησίας Γεωργίου Κατσιμίχα τη 22α Φερβουαρίου το 1989 στα Βριλίσια Αττικής.

    -Κλοπή πολεμικού υλικού απο το στρατόπεδο Συκουρίου στη Λάρισα την 24η Δεκεμβρίου 1989.

    -Κλοπή εκτοξευτήρων αντιαρματικών ρουκετών τα γνωστά μπαζούκας στις 3 Φεβρουαρίου το 1990 απο το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

    -Ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στις 8 Ιουλίου 1994 στο Περιστέρι.

    [03] Ολυμπιάδα-Συνάντηση Μπαρνιέ-Αγγελοπούλου

    22/07/2002 13:51:12

    Την ικανοποίησή τους για την εξάρθρωση της ''17 Νοέμβρη'' εξέφρασαν σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους η πρόεδρος της επιτροπής ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου και ο επίτροπος της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

    Στη συνάντηση ο κ. Μπαρνιέ ενημερώθηκε για την πορεία των ολυμπιακών έργων, ενώ επισκέφθηκε και το ολυμπιακό χωριό και το βασικό κέντρο Τύπου.

    Ο κ. Μπαρνιέ συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, ενώ αργά το μεσημέρι θα συναντηθεί με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ενώ κατόπιν θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [04] Συνεδριάζουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

    22/07/2002 13:50:59

    Θέματα που σχετίζονται με τις υπο ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα εξεταστούν κατα τη διήμερη συνόδο του συμβουλίου 15 υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Το συμβούλιο, εκτός από την οριστικοποίηση των όρων ένταξης των 10 χωρών ''του πρώτου κύματος'', θα εξετάσει την προοπτική έναρξης συνομιλιών με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καθώς και με την Τουρκία. Ενα θέμα που επίσης θα απασχολήσει το συμβούλιο των υπουργών θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

    Απο ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει επίσης, ατύπως τους ομολόγους του, για τις εξελίξεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας.

    [05] Εξάρθρωση 17Ν-Οι τελευταίες εξελίξεις

    22/07/2002 13:50:47

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, τα οποία φέρεται οτι συμμετείχαν στις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. Πληροφορίες αναφέρουν οτι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις, προκειμένου σύντομα να εξαρθρωθεί πλήρως η οργάνωση αυτή.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε το πρωί, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ότι η έρευνα θα είναι ενδελεχής και θα χυθεί άπλετο φως. Επισήμανε, δε, ότι η δημοκρατική Ελλάδα εξαρθρώνει γενικά την τρομοκρατία με σεβασμό στα συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα.

    Σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού απο τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα αδέλφια Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους.

    Επίσης, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Μάκης Σερίφης, ο οποίος συνελήφθη χθες στο χωριό Μόρφη Θεσπρωτίας, σχετικά με τις δραστηριότητες της ''17 Νοέμβρη''.

    Εξάλλου, προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν οι Ηρακλής Κωστάρης και ο κουμπάρος του Κώστας Καρατσώλης, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία ως μέλη της ''17 Νοέμβρη''. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

    Παράλληλα εντεινονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος θεωρείται ως βασικό στέλεχος της ''17 Νοέμβρη''.

    Αύριο συνέρχεται το συμβούλιο Εφετών για να ορίσει τρεις ειδικούς εφέτες ανακριτές, εναν τακτικό και δύο αναπληρωματικούς, οι οποίοι θα χειριστούν τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Ισως στον ειδικό εφέτη ανακριτή να απολογηθούν ο φερόμενος ως αρχηγός της ''17 Νοέμβρη'' Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος αρνείται κάθε συμμετοχή του στην υπόθεση και οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλης, οι οποίοι παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην οργάνωση.

    [06] Τρομοκρατία-Ερευνες.

    22/07/2002 08:43:48

    Ενα ακόμη άτομο προσήχθη χθες από το χωριό Μόρφιο Θεσπρωτίας στην Αθήνα για να εξεταστεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχετικά με τις δραστηριότητες της ''17 Νοέμβρη''. Πρόκειται για τον Μάκη Σερίφη, συγγενή του Γιάννη Σερίφη, γνωστού από τη δεκαετία του '70 που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα, αλλά αθωώθηκε. Ο Μάκης Σερίφης είναι συγγενής και από το ίδιο χωριό του Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο μαζί με τον κουμπάρο του Κώστα Καρατσώλη.

    [07] Μ. Χρυσοχοϊδης-Επαφές με πολιτικούς αρχηγούς

    22/07/2002 08:43:40

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αρχίζει απο σήμερα τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει για την πορεία των ερευνών που αφορούν την τρομοκρατία. Σήμερα το πρωί ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ενώ εντός της εβδομάδος αναμένεται να ενημερώσει τόσο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τους άλλους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

    [08] Σύζυγος Στέφεν Σόντερς για "17 Νοέμβρη"

    22/07/2002 08:43:33

    Η σύζυγος του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στέφεν Σόντερς, ο οποίος δολοδονήθηκε απο τη ''17 Νοέμβρη'' πριν απο δύο χρόνια, πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να αντικρύσει τους ανθρώπους που κατηγορούνται για τη δολοφονία του. ''Είναι θαυμάσιο'', δήλωσε η Χίδερ Σόντερς, όταν ενημερώθηκε οτι συγκεκριμένα άτομα κατηγορούνται για τη δολοφονία του συζύγου της. ''Ηξερα οτι μια ημέρα η υπόθεση θα ξεκαθάριζε'', δήλωσε η Σόντερς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο Ρόιτερ.

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ο Μισέλ Μπαρνιέ στην Αθήνα

    22/07/2002 08:43:25

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος θα επιθεωρήσει τα έργα υποδομής που κατασκευάζονται, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τα οποία συγχραματοδοτούνται από την ΕΕ. Ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα και την ΕΕ και χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα έργα υποδομής όπως η επέκταση του μετρό, το τραμ, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, η Αττική οδός και άλλα για τα οποία το ύψος της κοινοτικής χρηματοδότησης φθάνει το 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο κοινοτικός επίτροπος θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και την πρόεδρο του Αθήνα 2004.

    [10] Δημήτρης Τσοβόλας για τρομοκρατία

    22/07/2002 08:43:14

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απο το Ηράκλειο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, κάνοντας λόγο παράλληλα για προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού στο θέμα της τρομοκρατίας με την ανοχή της ΝΔ. Πρόσθεσε ακόμη οτι δεν θα δώσει συγχαρητήρια στην αστυνομία μέχρι να διαπιστωθεί αν αυτοί που εμφανίζονται ως τρομοκράτες είναι η κορυφή ή εκτελεστικά όργανα ή αν είναι σαν εκείνους που χρησιμοποιήθηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση της κάθαρσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2002 - 11:30:25 UTC