Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρυσοχοϊδης-Θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς
  • [02] Πέθανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασσόπουλος.
  • [03] Σημίτης:Θα ριχθεί άπλετο φώς σε όλες τις πτυχές της τρομοκρατίας
  • [04] Τρομοκρατία-Ανακοινώσεις
  • [05] Πρωθυπουργός για εξάρθρωση "17 Νοέμβρη"
  • [06] Αντιπολίτευση για τρομοκρατία
  • [07] Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Ικανοποίηση-"17 Νοέμβρη"
  • [08] Ακης Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη
  • [09] Αγκυρα-5ος γύρος διερευνητικών επαφών
  • [10] Διορισμοί εκπαιδευτικών

  • [01] Χρυσοχοϊδης-Θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς

    19/07/2002 13:19:37

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων θα ζητήσει σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης, θα τους ενημερώσει επί των ερευνών ως προς την εξάρθρωση του συνόλου των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο κ.Χρυσοχοϊδης, εξάλλου, προτίθεται την Τρίτη να δώσει συνέντευξη Τύπου, με το ίδιο θέμα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι στη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων έγιναν ορισμένες αυθαίρετες και ανιστόρητες προσπάθειες διασύνδεσης της τρομοκρατίας με το ΠΑΚ και γενικά την Αριστερά, οι οποίες σήμερα κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. ''Η Αριστερά δεν μπορεί να στιγματίζεται κατ'αυτόν τον τρόπο'', υπογράμμισε ο κ.Πρωτόπαπας, προσθέτοντας πως ''όσοι υποστήριζαν αυτό το σενάριο, ωθούνταν απο σκοπιμότητες (καθώς πολλοί απο αυτούς ανήκαν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας) και σήμερα βλέπουμε πόσο άδικο είχαν στην υπόθεση εργασίας τους''.

    Σε ερώτηση εξάλλου που αφορούσε την πρόσφατη αλλαγή στάσης της ΝΔ, ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε ότι η ΝΔ στην πορεία των εξελίξεων, αντελήφθη τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τα σενάριά της.

    [02] Πέθανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασσόπουλος.

    19/07/2002 13:14:11

    Πρότυπο πολιτικού για όλες τις πτέρυγες της Βουλής απετέλεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βλασσόπουλος, που πέθανε την Πέμπτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Βουλή τίμησε τον εκλιπόντα με ενός λεπτού σιγή.

    Ο Ευάγγελος Βλασσόπουλος γεννήθηκε το 1935 στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας. Σπούδασε γιατρός (γυναικολόγος) στην Ιατρική σχολή Αθηνών και ήταν έγγαμος με την Θεώνη Κακογιάννη και πατέρας δύο κορών. Υπήρξε μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Την ίδια χρονιά υπήρξε και μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Από το 1977 έως το 1985, διετέλεσε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και από το 1981 έως το 1985 αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Το διάστημα 1985-1989, ήταν πρόεδρος του Οίκου του Ναύτη, ενώ την περίοδο 1993-1996, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας. Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λευκάδας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τον Ιούνιο του 1999, εξελέγη γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Τη θέση του Ευάγγελου Βλασσόπουλου αναμένεται να καταλάβει ο αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο Λευκάδας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κτενάς. Ο γιατρός-ακτινολόγος Γ. Κτενάς γεννήθηκε το 1938 στην Καρυά Λευκάδας. Είναι έγγαμος με την Έρση Παλλαντίου και πατέρας δύο υιών και μίας κόρης.

    Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λευκάδας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε αναπληρωτής υπουργός Υγείας & Πρόνοιας (18/11/1988-18/06/1989) καθώς και υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (18/06/1989-01/07/1989).

    [03] Σημίτης:Θα ριχθεί άπλετο φώς σε όλες τις πτυχές της τρομοκρατίας

    19/07/2002 11:47:03

    Την κατηγορηματική διαβεβαίωση οτι θα ριχθεί άπλετο φώς σε όλες τις πτυχές της τρομοκρατίας, έδωσε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι ήρθε πιά η ώρα οι ένοχοι να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους. Η Ελλάδα είπε δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα στο κύρος της απο την τρομοκρατία και κάθε επίθεση ήταν επίθεση στη Δημοκρατία. Γι'αυτό και σήμερα, όπως είπε, η Δημοκρατία πιό ισχυρή απο ποτέ, απαντά στην τρομοκρατία με την ισχύ του νόμου. Η Δημοκρατία τόνισε είναι που αυτή πατάσσει την τρομοκρατία.

    Ο κ.Σημίτης ανέφερε οτι η προσπάθεια συνεχίζεται σταθερά και αποφασιστικά και οτι η κυβέρνηση εργάστηκε επι χρόνια με σύνεση, χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα.

    Απηύθυνε έκκληση στα κόμματα, στα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες να επιδείξουν σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς όπως είπε, η τρομοκρατία δεν είναι θέαμα αλλά κίνδυνος. Δεν βοηθούν τις προσπάθειες, τόνισε, οι ανυπόστατες φήμες και θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα όσοι επενδύουν σε αυτές. Είπε επίσης οτι δεν βοηθά ο στιγματισμός κάποιου πολιτικού χώρου και πως ο κοινωνικός χώρος της ευρύτερης αριστεράς έχει προσφέρει πολλά στον τόπο.

    Ο πρωθυπουργός είπε οτι οι τρομοκράτες θα έχουν μία δίκαιη δίκη με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους νόμους του κράτους. Τέλος ο κ.Σημίτης έδωσε συγχαρητήρια στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, την Ελληνική Αστυνομία και τις δικαστικές αρχές.

    [04] Τρομοκρατία-Ανακοινώσεις

    19/07/2002 08:29:59

    Σημαντικότατες ανακοινώσεις για την οργάνωση, τη στελέχωση και τις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', έκανε χθες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομιας Φώτης Νασιάκος. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι το άτομο που προσήχθη με ελικόπτερο από τους Λειψούς στην Ασφάλεια Αττικής, είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και όχι ο Μιχάλης Οικονόμου, όπως έγραφε η ταυτότητά του.

    [05] Πρωθυπουργός για εξάρθρωση "17 Νοέμβρη"

    19/07/2002 08:29:53

    Οι έρευνες των αρμοδίων αρχών θα περατωθούν με την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, επισημαίνοντας οτι η έρευνα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχει πολύ υλικό ακόμη για επεξεργασία και γι αυτό χρειάζεται σοβαρότητα και ευθύνη για να φέρουμε αποτελέσματα.

    [06] Αντιπολίτευση για τρομοκρατία

    19/07/2002 08:29:46

    Η ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των ερευνών, σημειώνοντας ότι στηρίζει την προσπάθεια των διωκτικών αρχών να εξαρθρώσουν τη μάστιγα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Η γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε οτι η ''μήτρα της ''17Ν'' είναι είτε ξένα είτε εγχώρια κέντρα, οι κρίκοι όμως που θα αποδεικνύουν αυτή τη διασύνδεση δεν θα φανερωθούν ποτέ γιατί φρόντισαν να τους σπάσουν''. Ο ΣΥΝ επισημαίνει οτι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, υπεύθυνη ενημέρωση και εφαρμογή των κανόνων δικαίου στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17Ν''.

    [07] Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Ικανοποίηση-"17 Νοέμβρη"

    19/07/2002 08:29:40

    ''Πρώιμη'' χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάθε συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο έκδοσης στις ΗΠΑ μελών της ''17 Νοέμβρη'' που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες Αμερικανών πολιτών, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο μέτωπο κατά της ''17 Νοέμβρη'' και ''επαίνεσε'' τις ελληνικές Αρχές ''για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη''.

    [08] Ακης Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη

    19/07/2002 08:29:33

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια σειρά αποκρατικοποιήσεων, όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιμέρους διαδικασίες, χρονοδιαγράμματα και λεπτομέρειες.

    [09] Αγκυρα-5ος γύρος διερευνητικών επαφών

    19/07/2002 08:29:26

    Πραγματοποιείται σήμερα στην Αγκυρα ο πέμπτος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης. Οι επαφές διεξάγονται μεταξύ του γγ του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Α. Σκοπελίτη και του ομολόγου του της Τουρκίας, πρέσβη κ. Ζιγιάλ.

    [10] Διορισμοί εκπαιδευτικών

    19/07/2002 08:29:19

    Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το διορισμό περίπου 7.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίζονται 3.648 δάσκαλοι και στη δευτεροβάθμια 3.338 καθηγητές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 July 2002 - 13:10:24 UTC