Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ για ευρήματα στη γιάφκα της 17Ν
  • [02] Παραιτήθηκε η βουλευτής επικρατείας Αγγελική Λαίου
  • [03] Εισαγγελέας-Προανακριτική απολογία Ξηρού
  • [04] Καύσωνας
  • [05] Πρωθυπουργός-Σύσκεψη-Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [06] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Βελιγράδι και Τίρανα
  • [07] Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας-ΚΑΠ
  • [08] Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
  • [09] Μέτρα για την αντιμετώπιση του νέφους
  • [10] Νέο νοσοκομείο στο Χαϊδάρι
  • [11] Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κουφοντίνα

  • [01] Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ για ευρήματα στη γιάφκα της 17Ν

    16/07/2002 14:33:53

    Στη συμπλοκή των Σεπολίων, την 20η Νοεμβρίου 1991, είχε χρησιμοποιηθεί πιστόλι 45 χιλιοστών, το οποίο βρέθηκε στο κρησφύγετο της "17-ης Νοέμβρη", στην οδό Πάτμου 84.

    Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, το πιστόλι ήταν χωρίς γεμιστήρα, με απαλειμένα τον αύξοντα αριθμό σειράς και τις υπόλοιπες εργοστασιακές του ενδείξεις.

    Ο κ.Οικονόμου υπενθύμισε οτι στη συμπλοκή των Σεπολίων είχε χρησιμοποιηθεί και το 38άρι περίστροφο για το οποίο είχε κάνει ανακοίνωση πριν απο τέσσερις ημέρες, η ΕΛΑΣ. Οι εργαστηριακές συγκριτικές εξετάσεις με άλλες εκκρεμείς υποθέσεις συνεχίζονται.

    [02] Παραιτήθηκε η βουλευτής επικρατείας Αγγελική Λαίου

    16/07/2002 13:39:29

    Παραιτήθηκε απο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Αγγελική Λαΐου.

    Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ''το βουλευτικό αξίωμα δεν είναι αυτοσκοπός'' και δηλώνει οτι ανά πάσα στιγμή βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού για να προσφέρει ό,τι μπορεί στο κυβερνητικό έργο, στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα.

    Ο κ.Σημίτης στην απάντησή του αποδέχεται την παραίτηση της κ.Λαΐου, σημειώνοντας ότι η διαθεσιμότητά της να προσφέρει στο έργο της κυβέρνησης θα εξεταστεί σύντομα. Τη θέση της κυρίας Λαΐου στη Βουλή καταλαμβάνει ο Μιχάλης Νεονάκης.

    [03] Εισαγγελέας-Προανακριτική απολογία Ξηρού

    16/07/2002 07:56:14

    Ο αρμόδιος για την τρομοκρατία εισαγγελέας, Ιωάννης Διώτης, αναμένει το πράσινο φως από τους γιατρούς, για να συνεχίσει την προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Ο κ. Διώτης ενημέρωσε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Κρουσταλάκη για την πορεία των ανακρίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι τώρα καταθέσεις του Σάββα Ξηρού περιλαμβάνονται στο προανακριτικό έργο των αστυνομικών και μόνο αρχών.

    [04] Καύσωνας

    16/07/2002 07:56:07

    Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και σήμερα σε όλη τη χώρα όπου κατά τόπους θα φθάσουν τους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου, ενω σύμφωνα με την ΑΜΥ αύριο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση απο 4-6 βαθμούς Κελσίου.

    [05] Πρωθυπουργός-Σύσκεψη-Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    16/07/2002 07:56:01

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα προεδρεύσει στις 11 το πρωί σύσκεψης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων με συμμετοχή των υπουργών Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και του αναπληρωτή Εξωτερικών. Θα ακολουθήσει στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Υπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις 7 το απόγευμα θα συνέλθει το άτυπο επικοινωνιακό επιτελείο κυβέρνησης- κόμματος με αντικείμενο τα επικοινωνιακά θέματα.

    [06] Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Βελιγράδι και Τίρανα

    16/07/2002 07:55:54

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αναχωρεί το μεσημέρι για διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι και τα Τίρανα, όπου θα έχει συναντήσεις με τις πολιτειακές και πολιτικές ηγεσίες των παραπάνω χωρών.

    [07] Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας-ΚΑΠ

    16/07/2002 07:55:48

    Την αντίθεση της Ελλάδας στην ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) - που ''αποσυνδέει'' τις επιδοτήσεις από την παραγωγή -εξέφρασε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν χθες στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες και θα ολοκληρωθούν επί ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    [08] Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    15/07/2002 20:34:02

    Στον ασφυκτικό κλοιό του καύσωνα θα βρεθεί το προσεχές διήμερο όλη η χώρα, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους του 42 βαθμούς, ενώ μικρό κύμα δροσιάς αναμένεται από την Πέμπτη, χωρίς όμως ο υδράργυρος να πέσει κάτω από τους 36-37 βαθμούς. Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά, ενώ σε επιφυλακή, εκτός από τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, έχει τεθεί και η Πυροσβεστική, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης πυργκαγιών. Η ΔΕΗ απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να αποφεύγουν την ταυτόχρονη με τα κλιματιστικά μηχανήματα, χρήση συσκευών που καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

    [09] Μέτρα για την αντιμετώπιση του νέφους

    15/07/2002 20:33:56

    Νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Αθήνας ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επιδότηση μέχρι 50% για την αντικατάσταση των παλαιών καυστήρων με νέας τεχνολογίας και την αντικατάσταση των κινητήρων των ταξί, με κινητήρες υγραερίου. Η κυρία Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης την πιλοτική εφαρμογή της χρήσης εναλακτικών οχημάτων από δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, καθώς και παροχή κινήτρου όπως θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο για χρήση υβριδικών αυτοκινήτων από ιδιώτες. Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης η θέσπιση νέων χαμηλότερων ορίων στις αέριες εκπομπές από βιομηχανικές εγκαταστάσεις και η διενέργεια συστηματικών ελέγχων από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

    [10] Νέο νοσοκομείο στο Χαϊδάρι

    15/07/2002 20:33:49

    Άρχισε σήμερα τη λειτουργία του το νέο νοσοκομείο της Αθήνας στο Χαϊδάρι, το οποίο διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό και σε πλήρη ανάπτυξη θα προσφέρει 700 κλίνες. Στο νοσοκομείο σε πρώτη φάση θα είναι ανοικτά 14 εξωτερικά ιατρεία, θα λειτουργεί ως διαγνωστικό κέντρο, δηλαδή θα γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά δεν θα νοσηλεύονται ασθενείς. Από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η λειτουργία ορισμένων κλινικών και το καλοκαίρι του 2004 θα λειτουργούν κανονικά όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου.

    [11] Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Κουφοντίνα

    15/07/2002 14:32:04

    Φωτογραφίες του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

    Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, οι φωτογραφίες διανέμονται για να διευκολυνθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Ο κ.Οικονόμου τόνισε οτι απο την προανακριτική έρευνα προκύπτει οτι ο Κουφοντίνας συνδεέται άμεσα με το κρησφύγετο της "17 Νοέμβρη", στην οδό Δαμάρεως. Είπε, οτι μέχρι πρότινος συζούσε με την πρώην σύζυγο του Σάββα Ξηρού, Αγγελική Σωτηροπούλου και εμφανιζόταν με ψευδώνυμα, όπως Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

    Ο κ.Οικονόμου, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον Κουφοντίνα, στα τηλέφωνα 170 ή 1964, ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 July 2002 - 20:30:23 UTC