Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας:''Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να εμφανίζονται ως ρομπέν των
  • [02] Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση Ξηρού
  • [03] Ανασυγκρότηση υπαίθρου-Συνεδρίαση διϋπουργικής
  • [04] Κυκλώματα της νύχτας-Αρχίζουν οι καταθέσεις των συλληφθέντων
  • [05] Επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.
  • [06] Την ίδρυση νέου κόμματος στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τζέμ
  • [07] Τρομοκρατία-Ερευνες-Κατάθεση Ξηρού
  • [08] Οργανωμένο έγκλημα
  • [09] Κοινή Αγροτική Πολιτική
  • [10] Αναβλήθηκε η δίκη του Κ. Πάσσαρη
  • [11] Πλημμυροπαθείς-Επίδομα
  • [12] Διϋπουργική επιτροπή

  • [01] Πρωτόπαπας:''Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να εμφανίζονται ως ρομπέν των δασών".

    12/07/2002 13:55:12

    Διευκρινίσεις για τη χθεσινή του δήλωση περί απομυθοποίησης της ''17ης Νοέμβρη'', έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    ''Οι τρομοκράτες δεν μπορούν να εμφανίζονται ως Ρομπέν των δασών και δεν είναι κοινωνικοί αγωνιστές. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν ληστείες και δολοφονίες και λειτούργησαν ως εγκληματίες του Ποινικού Δικαίου. Αυτό προκύπτει απο τα μέχρι τώρα στοιχεία και μετά απο την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης προσώπων και στοιχείων θα διαπιστωθεί αυτό που μόλις σημείωσα'', υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Σάββας Ξηρός ξεκίνησε να απολογείται, ο κ. Πρωτόπαπας αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν πρέπει να καταληφθούμε απο βιασύνη και πως ''όταν κρίνουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να μας ενημερώσουν θα το κάνουν''.

    Ο κ. Πρωτόπαπας κατήγγειλε εκ νέου τα ριάλιτι σόου και το εμπόριο θεάματος που αναπτύσσεται αυτές τις ημέρες, παρατηρώντας πως πρόκειται για ''έναν εκχυδαϊσμό και ευτελισμό του θέματος, που δεν συμβάλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας''.

    [02] Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση Ξηρού

    12/07/2002 13:14:13

    Με αρκετές προσδοκίες απο τις διωκτικές αρχές, συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του 40χρονου Σάββα Ξηρού, στον αρμόδιο εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες απο έγκυρες δικαστικές πηγές, ο Ξηρός φέρεται αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις αρχές και να γνωστοποιήσει πληροφορίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητές του, ενώ όπως λέγεται, δεν σκοπεύει, όσο τουλάχιστον διαρκεί η κατάθεση να διορίσει δικηγόρο για την εκπροσώπησή του.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας η εξέταση των ευρημάτων απο τα δύο κρυσφήγετα της ''17-ης Νοέμβρη'', αλλά και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του ενοικιαστή της γιάφκας στην οδό Δαμάρεως, ο οποίος θεωρείται σημαντικό στέλεχος της οργάνωσης.

    [03] Ανασυγκρότηση υπαίθρου-Συνεδρίαση διϋπουργικής

    12/07/2002 13:14:06

    Συνεδρίασε το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η διϋπουργική επιτροπή για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

    Μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρύς δήλωσε οτι η επιτροπή αποφάσισε να διατεθούν 1,174 δις ευρώ για να ενισχυθούν επενδύσεις για την τουριστική ανάπτυξη της υπαίθρου και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός.

    Βασικός στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ.Δρυς είναι η διασύνδεση του αγροτουρισμού και των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το τουριστικό ρεύμα που θα ακολουθήσει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας.

    Στη 1.30, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο και Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για θέματα που αφορούν την πολιτική της λαθρομετανάστευσης.

    [04] Κυκλώματα της νύχτας-Αρχίζουν οι καταθέσεις των συλληφθέντων

    12/07/2002 13:13:59

    Αρχίζουν απο σήμερα να καταθέτουν οι 10 συλληφθέντες, από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους, για υποθέσεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας.

    Στην υπόθεση ενέχονται έξι λιμενικοί, δυο αστυνομικοί, επιχειρηματίες γνωστών νυχτερινών κέντρων της παραλίας, αλλά και της δυτικής και νότιας Αττικής. Η σύλληψη τους έγινε ταυτόχρονα το τελευταίο 24ωρο μετά απο μία εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.

    [05] Επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.

    12/07/2002 12:34:17

    Στο στόχο άγνωστων εμπρηστών βρέθηκε τα ξημερώματα το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 117, στη Θεσσαλονίκη.

    Οι δράστες τοποθέτησαν 6 γκαζάκια στην είσοδο της τράπεζας, ένα δοχείο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά.

    Τα γκαζάκια δεν εξερράγησαν, αλλά προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στον προθάλαμο της τράπεζας, ύψους περίπου 9.000 ευρώ.

    [06] Την ίδρυση νέου κόμματος στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τζέμ

    12/07/2002 12:19:11

    Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, στο οποίο θα συμμετέχουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χουσαμετίν Οζκάν, ο νυν υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς και αρκετοί αποχωρήσαντες βουλευτές από το Κόμμα της Δημοκρατικής αριστεράς, ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Ισμαΐλ Τζεμ.

    Εξηγώντας την απόφασή του να παραιτηθεί, ο Τζέμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ετζεβίτ δεν είναι πλέον σε θέση να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός και στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Τέλος ως προς την παραμονή του υπουργού Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς στην κυβέρνηση ο Ισμαΐλ Τζεμ δήλωσε οτι κατανοεί τις συνθήκες της παρούσας θέσης του.

    Χθές ο Ντερβίς ανακάλεσε την παραίτησή του μετά απο πιέσεις που δέχθηκε απο τον πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.

    Στο μεταξύ την πρόθεσή του να μη παραιτηθεί, επανέλαβε σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    [07] Τρομοκρατία-Ερευνες-Κατάθεση Ξηρού

    12/07/2002 08:22:51

    Αποφασισμένος να συνεργαστεί με τις αρχές και να γνωστοποιήσει πληροφορίες σχετικά με παράνομες δραστηριότητές του φέρεται οτι είναι ο 40χρονος βομβιστής Σάββας Ξηρός. Ο Ξηρός που εξακολουθεί να νοσηλεύεται κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Ευαγγελισμό, άρχισε να καταθέτει χθες στον εισαγγελέα, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Ιωάννη Διώτη. Η κατάθεση Ξηρού θα συνεχιστεί και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός δεν σκοπεύει, όσο τουλάχιστον διαρκεί η διαδικασία της κατάθεσης, να διορίσει δικηγόρο για την εκπροσώπησή του.

    [08] Οργανωμένο έγκλημα

    12/07/2002 08:22:45

    Προθεσμίες για σήμερα και αύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον 11ο τακτικό ανακριτή για να καταθέσουν 10 από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους για υποθέσεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονιών, εκρήξεων και άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας. Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες βάσει του νόμου για την πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών κ.α.

    [09] Κοινή Αγροτική Πολιτική

    12/07/2002 08:22:37

    Καθησυχαστικός ήταν χθες στη Βουλή ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς, αναφορικά με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. Ο κ. Δρυς, που εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παραδέχθηκε ότι οι χώρες του αγροτικού νότου, δέχονται ισχυρές πιέσεις από το Βορρά και ιδιαίτερα τις χώρες της Σκανδιναβίας - πιέσεις που αντανακλώνται και στις πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου για θέματα Γεωργίας κ. Φίσλερ, αλλά που, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν το περιεχόμενο της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ.

    [10] Αναβλήθηκε η δίκη του Κ. Πάσσαρη

    12/07/2002 08:22:31

    Αναβλήθηκε για τις 30 Ιουλίου η δίκη του γνωστού κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, στη Ρουμανία. Ο Πάσσαρης, που προσήλθε στο δικαστήριο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπέβαλε αίτημα να μεταφραστεί το

    κατηγορητήριο στα ελληνικά, προκειμένου να το μελετήσει. Αίτημα που ο εισαγγελέας έκανε δεκτό και δόθηκε αναβολή στη δίκη.

    [11] Πλημμυροπαθείς-Επίδομα

    12/07/2002 08:22:24

    Απο χθες άρχισε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200.000 δρχ. για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στους πλημμυροπαθείς της Αθήνας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος, αποτελεί η ολοκλήρωση της αυτοψίας και η χορήγηση του πιστοποιητικού καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί. Σε περίπου 15 ημέρες θα είναι δυνατή και η καταβολή της αποζημίωσης για την οικοσκευή, η οποία ανάλογα με το ύψος των ζημιών, θα μπορεί να φθάσει και τα 2 εκατ. δραχμές.

    [12] Διϋπουργική επιτροπή

    12/07/2002 08:22:17

    Στο υπουργείο Γεωργίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το πρωί η διϋπουργική επιτροπή για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, Δικαιοσύνης Φίλιππο Πετσάλνικο και Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για θέματα που αφορούν την πολιτική της λαθρομετανάστευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 July 2002 - 11:31:01 UTC