Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση Τζέμ-Ενισχύεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία.
  • [02] Αναζητείται ο ενοικιαστής της δεύτερης γιάφκας της "17Ν".
  • [03] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο
  • [04] Εντάλματα σύλληψης για άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα εκβιαστών.
  • [05] Τριήμερο πένθος στην Κύπρο
  • [06] Στη σκιά των πρόωρων εκλογών η Τουρκία.
  • [07] Δημόσκοπηση-Βελτίωση του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ
  • [08] Σημαντικός οπλισμός εντοπίστηκε σε παραλία της Κέρκυρας
  • [09] ΕΣΡ-Οδηγία προς τηλεοπτικά κανάλια
  • [10] Συναντήσεις πρωθυπουργού Κ. Σημίτη
  • [11] ΝΔ-Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής

  • [01] Παραίτηση Τζέμ-Ενισχύεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Τουρκία.

    11/07/2002 14:15:29

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ παραιτήθηκε σήμερα από το αξίωμά του αλλά και από το κυβερνών Κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP), καταφέροντας έτσι ένα σκληρό πλήγμα στον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ και καθιστώντας πιο πιθανό το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

    Η παραίτηση Τζεμ, που διετέλεσε αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας τα πέντε τελευταία χρόνια, εντείνει τη φημολογία για πιθανή ίδρυση νέου κόμματος με τον υπουργό Οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χουσαμετίν Οζκάν.

    [02] Αναζητείται ο ενοικιαστής της δεύτερης γιάφκας της "17Ν".

    11/07/2002 13:22:48

    Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων στα αντικείμενα που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες της ''17-ης Νοέμβρη'', αναμένουν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε συλλήψεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητεί τον ενοικιαστή της δεύτερης γιάφκας στα Παγκράτι, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά και φέρεται είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

    Στο μεταξύ, επιφυλακτικοί είναι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας προχθές το βράδυ στον Πειραιά.

    Πρόκειται για το ''Νέο Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα'', ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά, με έναν εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελείτο απο μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι.

    Πάντως, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, χαρακτήρισαν τη βομβιστική ενέργεια ως σπασμωδική αντίδραση στα πρόσφατα πλήγματα κατά της ''17 Νοέμβρη''.

    [03] Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο

    11/07/2002 13:22:41

    Οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που άρχισε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε οτι οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με τρόπο προσεκτικό και πάντα στο πλαίσιο των νόμων της δημοκρατικής πολιτείας. Υπογράμμισε οτι αυτή η τακτική θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος γιατί η Δημοκρατία μας πρέπει να βγει κερδισμένη.

    [04] Εντάλματα σύλληψης για άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα εκβιαστών.

    11/07/2002 13:21:56

    Σε εξέλιξη είναι απο χθες μία απο τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη χώρα μας για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και των κυκλωμάτων προστασίας.

    Ο αρμόδιος εισαγγελέας εξέδωσε 44 εντάλματα σύλληψης για άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα εκβιαστών, μεταξύ των οποίων είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αστυνομικοί αλλά και ''νονοί''.

    Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το νέο νόμο για την πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβίαση.

    Τα ονόματα των δραστών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την ασφάλεια καθώς δεν έχουν εκτελεσθεί στο σύνολό τους τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν.

    [05] Τριήμερο πένθος στην Κύπρο

    11/07/2002 13:21:49

    Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Κύπρο μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου και το θάνατο πέντε αξιωματικών μεταξύ των οποίων του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του διοικητή της Αεροπορίας της νήσου.

    Το πρωί ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου, Σωκράτης Χάσικος, είπε οτι σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μετά απο βλάβη ή πυρκαγιά. Οι λόγοι για τους οποίους έγινε η αναγκαστική προσγείωση διερευνώνται, είπε.

    Στην Κύπρο έφθασαν χθες και οι δύο εμπειρογνώμονες απο την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετέχουν στη 10μελή επιτροπή που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

    Αύριο το πρωί θα ταφεί στην Πάφο, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελος Φλωράκης. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

    [06] Στη σκιά των πρόωρων εκλογών η Τουρκία.

    11/07/2002 13:21:42

    Ρευστή παραμένει η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, καθώς όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, μετά απο τις παραιτήσεις 34 βουλευτών του κόμματος Ετζεβίτ και τις πληροφορίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, απο τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών Κεμάλ Ντερβίς και Ισμαήλ Τζέμ αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου ''Σι-Εν-Εν Τούρκ'' ο Ισμαήλ Τζέμ, δηλώνει έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του, μία εξέλιξη που θα σήμαινε και την κατάρρευση του τριτοκομματικού κυβερνητικού συνασπιμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, οτι στο νέο κόμμα που θα έχει κεντρώο φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό θα συμμετάσχουν ονόματα, όπως, ο πρώην στενός συνεργάτης του Ετζεβίτ, Χουσαμετίν Οζκάν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χικμέτ Τσετίν και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην αρμόδιος για ευρωτουρκικά θέματα, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μεχμέτ Αλί Ιρτέμτσελικ.

    Πάντως ο 77χρονος Ετζεβίτ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού υμβουλίου, έσπευσε να αντικαταστήσει τα έξι προσφάτως παραιτηθέντα μέλη της κυβέρνησής του, ενω δεν έκανε καμμία δήλωση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    [07] Δημόσκοπηση-Βελτίωση του κλίματος για το ΠΑΣΟΚ

    11/07/2002 13:21:35

    Σημαντική βελτίωση προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ελαφρά για το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με προηγούμενες έρευνες είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, στην οποία εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της METRON Analysis, η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα απο 16 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου, η ΝΔ προηγείται με 38,8% έναντι 30% του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα ποιό κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,6%, ΣΥΝ 3%, ΔΗΚΚΙ 2,9%, ΛΑΟΣ 1,2%, άλλο κόμμα 1,4%, ενω το άκυρο και λευκό ανέρχεται σε 4,7% και όσοι δεν απάντησαν ή δήλωσαν οτι δεν γνωρίζουν φθάνουν το 12,4%. Για καταλληλότερο πρωθυπουργό το 35,3% θεωρεί τον Κώστα Καραμανλή και το 35,2% τον Κώστα Σημίτη.

    Επίσης, στην πεντάδα των δημοφιλέστερων πολιτικών πρώτος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με 91,3% και ακολουθούν ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με 75,9%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 66,8%, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με 65,8% και ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος με 60,8%.

    [08] Σημαντικός οπλισμός εντοπίστηκε σε παραλία της Κέρκυρας

    11/07/2002 13:21:28

    Τρία αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, αρκετές χειροβομβίδες ανατολικού τύπου, πάνω απο 300 σφαίρες και έξι γεμιστήρες για τα Καλάσνικοφ, ανακάλυψαν το πρωί οι λιμενικές αρχές της Κέρκυρας στην παραλία Κοντογυαλός.

    Απο τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών, τα όπλα πρέπει να ήταν για μήνες στη θέση αυτή, καθώς παρουσιάζουν ελαφρά οξείδωση στην επιφάνειά τους.

    Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή για πιθανό εντοπισμό και άλλων όπλων.

    [09] ΕΣΡ-Οδηγία προς τηλεοπτικά κανάλια

    11/07/2002 08:05:56

    Οδηγία προς όλα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εφιστώντας την προσοχή: να αποφεύγουν κρίσεις για πρόσωπα που φέρονται ως ενεχόμενα ή ύποπτα σε εγκλήματα τρομοκρατίας, να σέβονται την αρχή ότι κάθε πρόσωπο τεκμαίρεται αθώο έως την καταδίκη του από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο και τέλος να μην μεταδίδουν εικόνες προσώπων και πειστηρίων, εκτός εάν αυτές είναι αναγκαίες για τη διαλεύκανση αυτών των εγκλημάτων.

    [10] Συναντήσεις πρωθυπουργού Κ. Σημίτη

    11/07/2002 08:05:42

    Με τον υπουργό Υγείας κ. Στεφανή και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, θα έχει το μεσημέρι και το απόγευμα αντίστοιχα συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [11] ΝΔ-Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής

    11/07/2002 08:05:35

    Συνεδριάζει σήμερα και αύριο υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στη συνεδρίαση, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα συζητηθούν η κατάσταση στην Οικονομία, το Β και Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, και η Περιφερειακή Ανάπτυξη, η Δημόσια Διοίκηση και η Αποκέντρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 July 2002 - 11:30:48 UTC