Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο εισαγγελέας Γ.Διώτης επισκέφθηκε τον Σ.Ξηρό.
  • [02] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:Τέρμα στην εσωστρέφεια.
  • [03] Δριμύτατη κριτική Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.
  • [04] Παπαρήγα:Δεν πρόκειται να συλληφθεί ο εγκέφαλος της 17Ν.
  • [05] Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε φούρνο του Ηρακλείου.
  • [06] Εντοπίστηκε δεύτερη γιάφκα στο Παγκράτι.
  • [07] Ερευνα σε εργαστήριο ηλεκτρονικών στο Κουκάκι.

  • [01] Ο εισαγγελέας Γ.Διώτης επισκέφθηκε τον Σ.Ξηρό.

    06/07/2002 20:29:53

    Στο μεταξύ, ο αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέας Γιάννης Διώτης επισκέφθηκε στις 3 τα ξημερώματα τον 40χρονο Σάββα Ξηρό, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έμεινε μαζί του επί έξι ώρες, παρουσία του διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στέλιου Σύρου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν επρόκειτο για επίσημη κατάθεση, αλλά για μια πρώτη προσέγγιση και προσπάθεια να πειστεί ο Ξηρός να συνεργαστεί με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Η συζήτηση έγινε με πολύ προσοχή και βάση υποδείξεων ειδικών ψυχολόγων, λόγω του ότι ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να είναι ταλαιπωρημένος απο τον τραυματισμό του και υπάρχει περίπτωση να μείνει τυφλός, πράγμα το οποίο του δημιουργεί πρόβλημα στην ψυχολογία του.

    [02] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Σημίτης:Τέρμα στην εσωστρέφεια.

    06/07/2002 20:29:45

    Με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκαν απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο, οι διήμερες εργασίες της Οργανωτικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως τόνισε ο Κώστας Σημίτης, έστειλε το μήνυμα για αλλαγή σελίδας στο κίνημα, θέτοντας τέρμα στην εσωστρέφεια, τις προσωπικές στρατηγικές και την ηττοπάθεια. Αντίθετα σηματοδότησε την αφετηρία για συσπείρωση και συστράτευση που θα οδηγήσει σε μια συντεταγμένη πορεία νίκης και προοπτικής. Ο κ. Σημίτης άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για μια δεξιά που είναι δέσμια των πιο συντηρητικών στρωμάτων της κοινωνίας που θεωρεί την κοινωνική πολιτική βλαπτική για την οικονομία και συνδέει την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού με τη λειτουργία της αγοράς.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συστρατευτούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος του κόμματος προς την κοινωνία και τη ανανέωσης της πολιτικής του. Αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική συζήτηση για θέματα που αφορούν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

    [03] Δριμύτατη κριτική Καραμανλή κατά της κυβέρνησης.

    06/07/2002 20:29:38

    Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για το σύνολο σχεδόν της πολιτικής της με αιχμή τα θέματα που αφορούν τους αγρότες και την υγεία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Λαμία όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη της περιφέρειας, για μεθοδεύσεις που εκθέτουν και υπονομεύουν το μέλλον των αγροτών, για αδιαφάνεια και καθεστωτική νοοτροπία. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το νέο νοσοκομείο της Λαμίας, το οποίο όπως είπε αποτελεί καθρέφτη της κυβέρνησης Σημίτη, κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία και για σκανδαλώδεις όρους στην ανάθεση του έργου.

    [04] Παπαρήγα:Δεν πρόκειται να συλληφθεί ο εγκέφαλος της 17Ν.

    06/07/2002 20:29:31

    Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί ο εγκέφαλος και ο πυρήνας της 17Ν διατύπωσε προφητικά, από την Ευρυτανία που βρίσκεται η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Δικαιολόγησε δε τη θέση της αυτή, τονίζοντας οτι παρέχεται προστασία στους πολιτικούς εμπνευστές του στησίματος της 17Ν από κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος.

    [05] Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε φούρνο του Ηρακλείου.

    06/07/2002 20:29:24

    Σε ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών αποδίδει η αστυνομία την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, που είχε τοποθετηθεί στο φούρνο του κ. Σαβοϊδάκη, στη λεωφόρο Κνωσού του Ηρακλείου Κρήτης. Από την έκρηξη του μηχανισμού, ο οποίος αποτελείτο από αμμωνιοδυναμίτιδα, βραδύκαυστο φυτίλι και κοινό πυροκροτητή, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Στο μεταξύ, φάρσα αποδείχθηκε τηλεφώνημα αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας σε πλοίο της εταιρίας Στρίντζης.

    [06] Εντοπίστηκε δεύτερη γιάφκα στο Παγκράτι.

    06/07/2002 20:19:53

    Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, καθώς οι έρευνες των διωκτικών αρχών φέρνουν συνεχώς στοιχεία τα οποία οδηγούν στην άκρη από την οποία θα αρχίσει το ξετύλιγμα του κουβαριού της 17 Νοέμβρη. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι, όπου σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, εντοπίστηκε και δεύτερη γιάφκα της 17Ν

    όπου βρέθηκαν πολλές αντιαρματικές ρουκέτες, υλικά μεταμφιέσεως, χειροβομβίδες, πυροσωλήνες και άλλα υλικά που αξιολογούνται από την εγκληματολογική υπηρεσία. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι οι ρουκέτες που βρέθηκαν είναι όλες όσες έλειπαν από το κρησφύγετο της οδού Πάτμου στα Πατήσια και προέρχονται από αυτές που είχε κλέψει η ''17Ν'' από το Συκούριο Λάρισας. Επίσης έχουν βρεθεί τουλάχιστον μια βόμβα σε τάπερ, πολλά ρολόγια και άλλα υλικά κατασκευής βομβών και αυτοσχέδιων εκτοξευτήρων για τις ρουκέτες.

    [07] Ερευνα σε εργαστήριο ηλεκτρονικών στο Κουκάκι.

    06/07/2002 20:19:45

    Το απόγευμα αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο εργαστήριο του ηλεκτρονικού Γιώργου Πανασόπουλου στο Κουκάκι, καθώς και στο Πατρικό του σπίτι στην Αρσινόη Μεσσηνίας. Όπως έγινε γνωστό η έρευνα έγινε επειδή το τηλέφωνο του Πανουσόπουλου βρέθηκε στην ατζέντα του Σάββα Ξηρού. Στο πατρικό σπίτι του Πανουσόπουλου, ο οποίος δεν συνελήφθη, αλλά κλήθηκε στην ασφάλεια για να δώσει κατάθεση, βρέθηκαν τρία παλιά όπλα από την κατοχή, τα οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν έχουν καμία σχέση με τη 17Ν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 July 2002 - 20:30:41 UTC