Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονία Περατικού-Σάββας Ξηρός
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρομοκρατία
  • [03] Στην Αθήνα ο Αυστραλός πρωθυπουργός
  • [04] Οικογενειακή τραγωδία στην Ημαθία
  • [05] Σημαντικές αποκαλύψεις Νασιάκου για 17η Νοέμβρη

  • [01] Δολοφονία Περατικού-Σάββας Ξηρός

    04/07/2002 21:36:16

    Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φώς της δημοσιότητας για το θέμα της τρομοκρατίας, όσο προχωρούν οι έρευνες των διωκτικών αρχών. Τα νέα στοιχεία, όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, είναι ότι ο Σάββας Ξηρός είχε πάρει μέρος στη δολοφονία του Κώστα Περαττικού στον Πειραιά, από τη 17 Νοέμβρη, ενώ ο ίδιος είχε νοικιάσει, με ξένο, όμως, όνομα, τη γιάφκα στα Πατήσια, όπου ήταν το βασικό κρυσφύγετο της οργάνωσης φάντασμα, όπως αποκαλείτο. Ο Σάββας Ξηρός συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό και σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο η κατάσταση της υγείας του σημειώνει βραδεία αλλά σταθερή βελτίωση.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για την τρομοκρατία

    04/07/2002 21:36:10

    Πάνω από 20 άτομα προσήχθησαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία από διάφορα μέρη της Αττικής μετά την έφοδο που έγινε στη γιάφκα στα Πατήσια. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον πέντε από τους προσαχθέντες μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα κρατούνται και θα σχηματισθεί σε βάρος τους δικογραφία. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται σε σπίτια στην Αττική και εκτός Αττικής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των σπιτιών που έχουν ερευνηθεί είναι ένα στο Σούνιο και ένα στην Αίγινα, όπου βρέθηκαν σημαντικά στοιχεία για τη «17 Ν και συγκεκριμένα η γραφομηχανή και το 45άρι πιστόλι. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε επισήμως και σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν έχει βρεθεί τίποτα.

    [03] Στην Αθήνα ο Αυστραλός πρωθυπουργός

    04/07/2002 21:36:02

    Εντυπωσιασμένος από την πρόοδο της προετοιμασίας της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζόν Χάουαρντ μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' και τη συνάντηση που είχε με την προεδρό της. Το βράδυ ο κ. Χάουαρντ παρακάθησε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [04] Οικογενειακή τραγωδία στην Ημαθία

    04/07/2002 21:34:31

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο χωριό Τριλοφιά του νομού Ημαθίας. Ο 46χρονος Σταύρος Παράσχος λογομαχούσε με τη σύζυγό του, μέσα στο σπίτι τους και ο 48χρονος αδελφός του Αντώνης μπήκε στη μέση για να τους συμφιλιώσει. Δέχθηκε όμως την οργή του αδελφού του, ο οποίος πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι και του κάρφωσε στο στήθος, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

    [05] Σημαντικές αποκαλύψεις Νασιάκου για 17η Νοέμβρη

    04/07/2002 14:55:11

    Σημαντικές δηλώσεις για την εξέλιξη των ερευνών για την τρομοκρατία, έκανε στις 2.30 μετά το μεσημέρι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Φώτης Νασιάκος.

    Ο κ.Νασιάκος ανακοίνωσε οτι δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε απο τους τρομοκράτες της "17-ης Νοέμβρη", στη δολοφονία του Κωστή Περατικού, ταυτίζονται με αποτυπώματα του Σάββα Ξηρού.

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, επιβεβαίωσε επίσημα οτι στην αποθήκη της οδού Πάτμου βρέθηκαν πλήθος στοιχείων όπως προκυρήξεις, η σημαία και η σφραγίδα της "17-ης Νοέμβρη", όπλα, εκρηκτικά, δύο μπαζούκας και ρουκέτες, αλλά και υλικά μεταμφίεσης.

    Είπε οτι τα υλικά θα αποτελέσουν αντικείμενο εξονυχιστικών εξετάσεων και εκτίμησε οτι θα αντληθούν απο αυτά πολύτιμα στοιχεία για την πορεία των ερευνών, οι οποίες, όπως τόνισε, διεξάγονται υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των εισαγγελικών λειτουργών. Επίσης, ο κ.Νασιάκος ανέφερε οτι στο κρυσφήγετο της οδού Πάτμου η αστυνομία οδηγήθηκε απο τη συνεχιζόμενη έρευνα και απο πληροφορίες. Το κρυσφήγετο είπε είχε νοικιάσει με ψεύτικο όνομα ο Ξηρός πριν απο περίπου 8 χρόνια, ενώ οι έρευνες στο χώρο συνεχίζονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 July 2002 - 20:30:16 UTC