Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρομοκρατία-Υπο άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες
  • [02] Υπουργείο Οικονομίας - Περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό.
  • [03] Εγκαινιάστηκε ο αγωγός αργού πετρελαίου Θεσ/κης - Σκοπίων.
  • [04] Επίσκεψη Σημίτη στην Ουκρανία.
  • [05] Κοινοτική οδηγία για συμβασιούχους-Αντίδραση συνδικαλιστών.
  • [06] Αισιοδοξία Πρωτόπαπα για αναστροφή αρνητικού κλίματος.

  • [01] Τρομοκρατία-Υπο άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες

    03/07/2002 12:48:34

    Με δεκάδες προσαγωγές, αλλά και παρακολούθηση υπόπτων, συνεχίζονται, κάτω απο άκρα μυστικότητα, οι έρευνες των διωκτικών αρχών στο ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν απο τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, στον Πειραιά.

    Ο Ξηρός παραμένει νοσηλευόμενος και υπό καταστολή στον Ευαγγελισμό, ενώ πηγές της αστυνομίας θεωρούν βέβαιο οτι ο τραυματισθείς είναι μέλος της 17-ης Νοέμβρη.

    Ερευνάται ο βαθμός της σχέσης του με την οργάνωση και επιδιώκεται να απαντηθούν τα ερωτήματα που προκύπτουν απο τα σοβαρά λάθη που έγιναν κατά την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο λιμάνι του Πειραιά.

    Πάντως εκτιμάται οτι οι έρευνες θα πάρουν χρόνο καθώς οι κινήσεις των διωκτικών αρχών γίνονται με μεγάλη προσοχή.

    Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η βελτίωση της υγείας του Ξηρού, προκειμένου να γίνουν οι πρώτες προσπάθειες εξέτασής του απο τις αρχές.

    Στο μεταξύ η κυβέρνηση ζήτησε αυτοσυγκράτηση, σχετικά με τις έρευνες εξάρθρωσης της τρομοκρατίας στη χώρα μας, ενώ ο υπουργός Τύπου, ανέφερε οτι οι όποιες πληροφορίες που θα ανακοινώνονται απο τις αρμόδιες αρχές θα είναι απόλυτα ελεγμένες.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών αρχών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και δήλωσε οτι οι αμερικανικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στις προσπάθειες για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

    Την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ σημαντικές, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ, στο περιθώριο εκδήλωσης για την βράβευση των ελληνικών υπηρεσιών Δίωξης Ναρκωτικών, στο Ζάππειο.

    Ο κ. Μίλερ εναρμονίστηκε πλήρως με τους χειρισμούς των ελληνικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημοσίας Τάξης έχουν πει όσα έπρεπε και πρέπει να σταθούμε σ αυτά.

    Ο κ. Μίλερ υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχει συνεργασία των αμερικανικών και βρετανικών αρχών με τις ελληνικές αρχές, αλλά είπε ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να εξάγουμε συμπεράσματα για την υπόθεση.

    [02] Υπουργείο Οικονομίας - Περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό.

    03/07/2002 07:52:35

    Σε περικοπές δαπανών από τον τρέχοντα προϋπολογισμό, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, καθώς διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους. Σήμερα ο υπουργός Οικονομίας θα προεδρεύσει σύσκεψης στην οποία θα καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων με τα άλλα υπουργεία, για να συμφωνηθεί ένα όριο αύξησης των δαπανών του προϋπολογισμού για το 2003.

    [03] Εγκαινιάστηκε ο αγωγός αργού πετρελαίου Θεσ/κης - Σκοπίων.

    03/07/2002 07:52:28

    Εγκαινιάστηκε χθες ο αγωγός μεταφοράς αργού πετρελαίου, Θεσσαλονίκης-Σκοπίων στη διάρκεια δύο παράλληλων τελετών που πραγματοποιήθηκαν, η μία στο χώρο των Ελληνικών Πετρελαίων στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης και η άλλη στο χώρο των διυλιστηρίων ΟΚΤΑ στα Σκόπια. Στην τελετή της Θεσσαλονίκης, το έργο εγκαινίασαν από κοινού ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [04] Επίσκεψη Σημίτη στην Ουκρανία.

    03/07/2002 07:52:21

    Την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αλλά και για στενότερη σχέση με το ΝΑΤΟ, εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Ανατόλι Κίναχ στο Κίεβο. Παράλληλα, ο κ.Σημίτης εκφράστηκε προσεχτικά αλλά πάντως επιφυλακτικά, αναφερόμενος στην ουκρανική επιθυμία ένταξης στην ΕΕ. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία ολοκληρώνεται σήμερα.

    [05] Κοινοτική οδηγία για συμβασιούχους-Αντίδραση συνδικαλιστών.

    03/07/2002 07:52:15

    Την αναδρομική και καθολική εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, η οποία προβλέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επιχειρήσεων και υπηρεσιών, ζητούν η ΓΣΕΕ και 15 συνδικαλιστικοί φορείς συμβασιούχων που διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη, πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο στις 7 μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [06] Αισιοδοξία Πρωτόπαπα για αναστροφή αρνητικού κλίματος.

    03/07/2002 07:52:08

    Αισιόδοξος ότι μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είμαστε σαφώς πιο αισιόδοξοι. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού και να διαμορφώσει τους όρους για τη νίκη του στις εκλογές του 2004'', τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας ο οποίος δεν παρέλειψε να επαναλάβει με έμφαση ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάϊο του 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 July 2002 - 11:30:19 UTC