Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε το όνομο του βομβιστή στον Περαιά
  • [02] Με άκρα μυστικότητα οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας στον Πειραιά
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή με Αμερικανίδα γερουσιαστή Σνόου.
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στο Πυροσβεστικό Σώμα
  • [05] Κυπριακό-Ολοκληρώνεται αύριο ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών
  • [06] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω έργων
  • [07] Αρχισαν οι θερινές εκπτώσεις
  • [08] Αγριο έγκλημα στον "Ευαγγελισμό".
  • [09] Δείπνο πρωθυπουργού στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης
  • [10] Αναλαμβάνει η Ελλάδα απο σήμερα την προεδρία της Ευρωζώνης
  • [11] Ενημέρωση του Δ. Τσοβόλα απο τον Γ. Παπανδρέου

  • [01] Ανακοινώθηκε το όνομο του βομβιστή στον Περαιά

    01/07/2002 13:56:05

    Ανακοινώθηκαν επίσημα πριν απο λίγη ώρα τα στοιχεία του τραυματία απο την έκρηξη το Σάββατο το βράδυ στον Πειραιά.

    Πρόκειται για τον Σάββα Ξηρό του Τριαντάφυλλου 40 χρόνων απο την Θεσσαλονίκη.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας ήταν λακωνική και το μόνο που αναφέρει είναι οτι δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές.

    Ωστόσο συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ξηρός συζούσε με μία κοπέλα στην περιοχή της Παλλήνης Αττικής. Κινείτο στο χώρο των αναρχικών και κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε θεωρηθεί υποπτος για βομβιστική ενέργεια στις αρχές της δεκαετίας του '90 αλλά ποτέ δεν προέκυψε κάτι είς βάρος του.

    Η αστυνομία ερεύνησε ήδη το σπίτι του 40χρονου ενώ έχει διενεργήσει έρευνες και σε άλλα τρία ή τέσσερα σπίτια ανθρώπων του περιβάλλοντός του. Για τις έρευνες τηρείται απόλυτη μυστικοτητα απο τις αστυνομικές αρχές αλλά πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το περίστροφο των 38 χιλιοστών που είχε μαζί του ο Ξηρός όταν εξερράγη η βόμβα στα χέρια του έχει κλαπεί απο αστυνομικό.

    Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί διάφορα ατομα στην Αντιμοκρατική Υπηρεσία και ανακρίνονται. Μεταξύ αυτών κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι και ένα ζευγάρι που είχε ζητήσει πληροφορίες για την υγεία του λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο "Τζάννειο Νοσοκομείο" Πειραιά όπου μεταφέρθηκε αρχικά για τις πρώτες βοήθειες.

    Επίσης εξετάζονται απο τις αστυνομικές υπηρεσίες μια τηλεκάρτα που βρέθηκε στην κατοχή του και κάποιες πιστωτικές κάρτες.

    [02] Με άκρα μυστικότητα οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας στον Πειραιά

    01/07/2002 13:26:21

    Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας προχθές το βράδυ, στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο άνθρωπος που τη μετέφερε.

    Τα στοιχεία του παραμένουν άγνωστα, ενώ νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε καταστολή, στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός''. Πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφερε οτι η υπόθεση είναι σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται πίσω απο την επίθεση αυτή να βρίσκεται η ''17-η Νοέμβρη''.

    Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πιθανολογούν οτι ο τραυματίας ήταν μέλος της οργάνωσης ''Λαϊκή Αντίσταση'', ή των ''Επαναστατικών Πυρήνων''.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί απο τη βαλλιστική εξέταση αν το 38άρι περίστροφο που είχε στην τσάντα του ο βομβιστής έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει έρευνες σε σπίτια και προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ θεωρείται βέβαιο οτι με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

    [03] Συνάντηση Καραμανλή με Αμερικανίδα γερουσιαστή Σνόου.

    01/07/2002 13:26:14

    Τη βεβαιότητά της οτι δεν σχετίζεται η βομβιστική επίθεση στον Πειραιά με την επίσκεψή της και πως η ίδια δεν αποτελούσε στόχο, εξέφρασε η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου, η οποία είχε συνάντηση το πρωί, στη Ρηγίλλης, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

    Η κ.Σνόου, η οποία συνοδευόταν απο τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, είπε οτι το θέμα της τρομοκρατίας αφορά άμεσα την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

    Επισήμανε οτι και οι δύο χώρες ενδιαφέρονται για την αντιμετώπισή της και σ'αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειές τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια άποψη εξέφρασαν τόσο η κ.Σνόου όσο και ο κ.Μίλερ, στον πρόεδρο της ΝΔ.

    [04] Επίσκεψη Καραμανλή στο Πυροσβεστικό Σώμα

    01/07/2002 13:26:07

    Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε απο τον αρχηγό του Παναγιώτη Φούρλα, για τα σχέδια αντιπυρικής προστασίας, τα προβλήματα που υπάρχουν και την κατάσταση του επίγειου και εναέριου στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του τόνισε ότι είναι σοφότερο το προλαμβάνειν και εξήρε το έργο των ανδρών και των γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται, όπως είπε, δίπλα στους πολίτες σε κάθε φυσική καταστροφή.

    Ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να καθυστερούν εδώ και ένα χρόνο οι απολαβές εκτός έδρας των πυροσβεστών.

    Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Φούρλας ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός έχουν γίνει απο το χειμώνα.

    [05] Κυπριακό-Ολοκληρώνεται αύριο ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών

    01/07/2002 13:25:59

    Ολοκληρώνεται αύριο ο τέταρτος γύρος των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, με συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών το ενδιαφέρον στρέφεται στη Νέα Υόρκη όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ενημερωθεί από τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα, Αλβάρο ντε Σότο, για την πορεία της διαδικασίας.

    Ο κ.ντε Σότο σχεδιάζει να επιστρέψει στην Κύπρο στις 12 Ιουλίου, για να συνεχίσει τις απευθείας συνομιλίες.

    [06] Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω έργων

    01/07/2002 13:25:52

    Προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνονται σήμερα και αύριο Τρίτη στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στην περιοχή της Μάνδρας, λόγω τοποθέτησης γεφυρών σήμανσης.

    Η κυκλοφορία θα διακόπτεται απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα στο 26-ο χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα και απο τη 1.00 μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, στο 22-ο χλμ στο ρεύμα προς Κόρινθο. Η κίνηση θα διεξάγεται απο παρακαμπτήριους οδούς.

    [07] Αρχισαν οι θερινές εκπτώσεις

    01/07/2002 13:25:44

    Αρχισαν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδος συμβουλεύει τους καταναλωτές να προχωρούν σε αγορές, έπειτα από έρευνα αγοράς και με βάση λίστα προτεραιοτήτων.

    [08] Αγριο έγκλημα στον "Ευαγγελισμό".

    01/07/2002 08:37:32

    Αγριο έγκλημα έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην ψυχιατρική πτέρυγα του "Ευαγγελισμού" που βρίσκεται στον ένατο όροφο του νοσοκομείου.

    Ενας απο τους ασθενείς που είχε εισαχθεί χθες σε κατάσταση αμόκ και αφού έσπασε διάφορα αντικείμενα στο θάλαμο που νοσηλευόταν, κατάφερε να φθάσει στο θάλαμο των γυναικών και μ' ένα σιδερολοστό χτύπησε πολλές φορές στο κεφάλι την Ιλια Δελή, περίπου 50 χρόνων απο την Αλβανία με συνέπεια να την σκοτώσει. Στη συνέχεια ο δράστης αναστάτωσε το νοσοκομείο τρέχοντας στους διαδρόμους αλλά τελικά συνελήφθη απο αστυνομικούς που φρουρούν τον τραυματία της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στον Πειραία, στο ισόγειο του νοσοκομείου, οι οποίοι κλήθηκαν σε βοήθεια απο το προσωπικό. Δράστης είναι ο Χαρίλαος Σχιζονίκος του Δημητρίου 45 χρόνων απο την Αρτα, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος που διενεργεί προανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

    [09] Δείπνο πρωθυπουργού στα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

    01/07/2002 07:31:30

    Σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί το δείπνο του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, προς τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, στο οποίο αναμένεται να συζητηθεί η πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά και οι στόχοι της επόμενης περιόδου. Το δείπνο πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν απο την τριήμερη οργανωτική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 2.000 και πλέον στελεχών.

    [10] Αναλαμβάνει η Ελλάδα απο σήμερα την προεδρία της Ευρωζώνης

    01/07/2002 07:31:23

    Από σήμερα Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2002, η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ''ευρωζώνης'' για ένα έτος. Από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2002 θα αντικαθιστά τη Δανία στην προεδρία της ''ευρωζώνης'', διότι η χώρα αυτή δεν συμμετέχει στην ''ευρωζώνη'' και από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως το τέλος Ιουνίου του ιδίου του έτους η Ελλάδα θα ασκεί ''κανονικά'' με τη σειρά της την Προεδρία. Παράλληλα η Ελλάδα θα συμμετέχει στην Τρόικα της ΕΕ.

    [11] Ενημέρωση του Δ. Τσοβόλα απο τον Γ. Παπανδρέου

    01/07/2002 07:31:16

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει το απόγευμα τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2002 - 11:30:32 UTC