Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.
  • [02] Οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην εθνική οδό.
  • [03] Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη.
  • [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής.
  • [05] ΕΕ-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Σεβίλλη-Σημίτης για ευρωστρατό.

  • [01] Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

    22/06/2002 19:25:13

    Πάνω από 30.000 επιβάτες διακινήθηκαν από χτες το βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα, από το λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των ναυτικών, με την οποία τα καράβια έλυσαν κάβους. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης σημειώθηκε άμεση κινητοποίηση και τα καράβια άρχισαν να αναχωρούν το ένα μετά το άλλο από τα λιμάνια, ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια των πορθμείων. Κανονικά, επίσης, γίνονται και τα δρομολόγια των πλοίων απο την Πάτρα προς την Ιταλία.

    [02] Οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην εθνική οδό.

    22/06/2002 19:25:05

    Σε τροχαίο με εγκατάλειψη αποδίδει η τροχαία το θάνατο του Δημήτριου Κασσελάκη που βρέθηκε νεκρός την περασμένη Τετάρτη στο 47 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Ο Κασσελάκης βρέθηκε κοντά στο αυτοκίνητό του που ήταν ακινητοποιημένο, πιθανόν λόγω βλάβης και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι τον παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας αβοήθητο το θύμα του. Η τροχαία παρακαλεί όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να ενημερώσει την αστυνομία.

    [03] Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Ράφτη.

    22/06/2002 19:24:58

    Οικογενειακή τραγωδία χθες το βράδυ στο Πόρτο-Ράφτη Αττικής, όπου βρέθηκαν νεκροί ένας 75χρονος με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με την αστυνομία,κατά πάσα πιθανότητα, ο ηλικιωμένος σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με ένα πιστόλι, το οποίο βρέθηκε στα πόδια του. Απαντήσεις για τα αίτια τραγωδίας αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

    [04] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής.

    22/06/2002 19:24:51

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε ορεινή περιοχή μεταξύ Πόρτο-Ράφτη και Μαρκοπούλου Αττικής. Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που επνέουν στην περιοχή.

    [05] ΕΕ-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Σεβίλλη-Σημίτης για ευρωστρατό.

    22/06/2002 19:22:25

    Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ολοκλήρωσαν το απόγευμα στη Σεβίλλη της Ισπανίας, τις διήμερες εργασίες τους στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Η ελληνική πλευρά πρέπει να είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνόδου, καθώς οι 15 στην ουσία υιοθέτησαν τις προτάσεις της Αθήνας για το θέμα του ευρωστρατού, παρά το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν αποφάσεις, εξαιτίας της εμπλοκής που σημειώθηκε με τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους τόνισε ότι παρά το γεγονός πως η εκκρεμότητα για το θέμα αυτό δεν έληξε, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος κι ενδεικτικά παρατήρησε ότι στην ουσία αναιρέθηκε η αυτονομία του κειμένου της ΄Αγκυρας και επαναβεβαιώθηκαν οι αρχές της ισοτιμίας, αυτονομίας κι αμοιβαιότητας στις σχέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ. Παράλληλα, αποκλείσθηκε η αυτονομία της συμμετοχής τρίτων χωρών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της ΕΕ, επαναβεβαιώθηκαν οι αποφάσεις του Ελσίνκι, γίνονται σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα και συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ και επανελήφθη η δέσμευση για τη μη χρήση βίας από μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις στη Σύνοδο της Σεβίλλης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 June 2002 - 20:30:12 UTC