Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για πτώση ελικοπτέρου
  • [02] Νέα τραγωδία με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
  • [03] Ανησυχία στο νομό Μεσσηνίας απο 4,7 Ρίχτερ
  • [04] Σχέδιο συμπερασμάτων ισπανικής προεδρίας για ένταξη Κύπρου
  • [05] Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα για το ασφαλιστικό.
  • [06] Τραγικός θάνατος γεωργού απο ηλεκτροπληξία
  • [07] Πτώση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ-Νεκροί οι πέντε επιβαίνοντες.
  • [08] Εντοπίστηκαν συντρίμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.
  • [09] Ασφαλιστικό νομοσχέδιο-Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [10] Ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ.
  • [11] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [12] Λουξεμβούργο-Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
  • [13] Πανεπιστημιακοί καθηγητές-Εξεταστική περίοδος
  • [14] Εκλογικός νόμος
  • [15] Αγνοείται ελικόπτερο του ΕΚΑΒ
  • [16] Ρόδος-Αγνοείται ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για πτώση ελικοπτέρου

    17/06/2002 14:10:58

    Την ιδιαίτερη θλίψη της κυβέρνησης για την πτώση και συντριβή του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Ανάφη με πέντε νεκρούς, εξέφρασε το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Επισήμανε την άμεση κινητοποιηση των αρμοδίων αρχών και την ενεργοποίηση της ειδικής Ανεξάρτητης Αρχής για τη διερεύνηση των ατυχημάτων.

    Ηδη, πρόσθεσε ο κ.Πρωτόπαπας, το μεσημέρι ειχε προγραμματιστεί η μετάβαση κλιμακίου της Αρχής στην Ανάφη για την επιτόπια διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος.

    [02] Νέα τραγωδία με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

    17/06/2002 14:07:37

    Αγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε και συνετρίβη σε βουνό της Ανάφης το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα.

    Το ελικόπτερο είχε μεταβεί από τη Ρόδο στην Ανάφη, για να παραλάβει ασθενή, και συνετρίβη τις πρωινές ώρες λίγο μετά την απογείωσή του από το ελικοδρόμιο της Ανάφης.

    Οπως ανακοινώθηκε από το ΕΚΑΒ, στο ελικόπτερο τύπου ''Αγκούστα'' , επέβαιναν η ασθενής Αννα Δαμίγου, 62 ετών, ο γιατρός του ΕΚΑΒ Χρήστος Αντύπας, ο νοσηλευτής Ελευθέριος Φερεντίνος, ο κυβερνήτης Βασίλειος Χαμιτζίδης και ο συγκυβερνήτης, Στεφάν Μάγερ.

    Τα συντρίμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στις 7 το πρωί, ενώ οι σοροί των θυμάτων περισυνελέγησαν από συνεργείο του ΕΚΑΒ, με τη συνδρομή δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε ότι πρόσφατα, είχε γίνει μηχανολογικός έλεγχος στο ελικόπτερο.

    Ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής εξέφρασε τα συλληπητήρια της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων και έκανε λόγω για τραγικό συμβάν. Δεν γνωρίζουμε πρόσθεσε ακόμα, τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

    [03] Ανησυχία στο νομό Μεσσηνίας απο 4,7 Ρίχτερ

    17/06/2002 14:07:23

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για την ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία ανησύχησε το πρωί τους κατοίκους του νομού Μεσσηνίας.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον Μεσσηνιακό Κόλπο, 30 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Λακωνία, ενώ από τις αστυνομικές αρχές δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή άλλα προβλήματα.

    [04] Σχέδιο συμπερασμάτων ισπανικής προεδρίας για ένταξη Κύπρου

    17/06/2002 14:07:16

    Τον προσεχή Οκτώβριο κρίνεται οριστικά η τύχη της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με το τετρασέλιδο κείμενο του σχεδίου συμπερασμάτων της ισπανικής προεδρίας για τη διεύρυνση το οποίο συζητούν στη σημερινή σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της κοινότητας και το οποίο αναμένεται να εγκριθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της Σεβίλλης την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο. ''Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρει το κείμενο, που θα γίνει τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες θα αποφασίσει ποιές υποψήφιες χώρες θα είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τους μέχρι τα τέλη του 2002''.

    [05] Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα για το ασφαλιστικό.

    17/06/2002 14:07:09

    Προβλήματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, και η αντιπολίτευση της ΓΣΕΕ, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

    Στην απεργία θα μετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, στα τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Μειωμένα θα είναι τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενώ από τον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

    Προβλήματα επίσης αναμένεται να δημιουργηθούν και στα δρομολόγια των πλοίων λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για αύριο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Επίσης μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ.

    Για μεθαύριο Τετάρτη έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρη απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν από σήμερα οι τράπεζες αφού η ΟΤΟΕ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς έκρινε ικανοποιητικές τις βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Εργασίας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    [06] Τραγικός θάνατος γεωργού απο ηλεκτροπληξία

    17/06/2002 14:07:00

    Τραγικό θάνατο απο ηλεκτροπληξία βρήκε 45χρονος γεωργός στην αγροτική περιοχή Μουριών Κιλκίς. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Πιλιανίδη, από το Λιθωτό Κιλκίς, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης, ποτιστικών σωλήνων, σε αντλιοστάσιο στο αγρόκτημά του.

    [07] Πτώση ελικοπτέρου ΕΚΑΒ-Νεκροί οι πέντε επιβαίνοντες.

    17/06/2002 09:51:31

    Νεκροί είναι και οι πέντε επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο κατέπεσε σε βουνό της Ανάφης λίγο μετά την απογείωσή του στις 02.10 τα ξημερώματα. Οπως έγινε γνωστό απο το ΕΚΑΒ, στο ελικόπτερο επέβαιναν η ασθενής Αννα Δαμίγου, 62 ετών, ο ιατρός του ΕΚΑΒ Χρήστος Αντύπας, ο νοσηλευτής Ελευθέριος Φερεντίνος, ο κυβερνήτης Βασίλης Χαμιτζίδης και ο συγκυβερνήτης Στεφάν Μάγιερ.

    Συνεργείο του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή δυνάμεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας συνεχίζουν εως αυτή την ώρα την περισυλογή των πτωμάτων, ενω ήδη διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο βουνό της Ανάφης.

    Υπενθυμίζεται οτι μετά τις 02.10 τα ξημερώματα το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ το οποίο είχε μεταβεί απο την Ρόδο στην Ανάφη για να παραλάβει την ασθενή Αννα Δαμίγου, δεν έδωσε κανένα στίγμα, γεγονός που έκανε τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ να αρχίσουν να το αναζητούν μισή ώρα αργότερα.

    Τελικώς συντρίμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 7 το πρωί σε βουνό της Ανάφης απο άλλο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

    [08] Εντοπίστηκαν συντρίμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

    17/06/2002 08:00:32

    Συντρίμια του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το οποίο αναχώρησε στις 2.05 τη νύχτα απο την Ανάφη μεταφέροντας μία ασθενή στη Ρόδο, εντόπισε λίγο μετά τις 7 το πρωί άλλο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες, όπως δήλωσε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Χρήστος Ρέσσος. Τα συντρίμια του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν στο βουνό της Ανάφης, γεγονός που κάνει τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ να πιστεύουν οτι έχει συντριβεί λίγο μετά την απογείωσή του. Στο ελικόπτερο επέβαιναν η ασθενής απο την Ανάφη Αννα Δαμίγου, 62 ετών, η οποία μεταφέρονταν με θρόμβωση στο νοσοκομείο της Ρόδου, δύο χειριστές του ελικοπτέρου, απο τους οποίους ο ένας ηταν Ελληνας και ο άλλος πιλότος της ''Χελιτάλια'', καθώς γιατρός και ένας νοσηλευτής.[Φώτο- 278567]

    [09] Ασφαλιστικό νομοσχέδιο-Απεργιακές κινητοποιήσεις

    17/06/2002 07:54:01

    Αύριο κατατίθεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει πυροδοτήσει απεργιακές κινητοποιήσεις. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με 24ωρες απεργίες, στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    [10] Ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ.

    17/06/2002 07:53:55

    Κανονικά λειτουργούν απο σήμερα οι τράπεζες, αφού η ΟΤΟΕ ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει, καθώς έκρινε ικανοποιητικές τις βελτιώσεις που επέφερε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας.

    [11] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    17/06/2002 07:53:48

    Ο λαός περιμένει απο εμάς να προχωρήσουμε γρήγορα σε ένα δρόμο προόδου και δημιουργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κλείνοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατά τις οποίες έγινε προετοιμασία για την οργανωτική συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί στις 6 με 8 Ιουλίου. Παλεύουμε, συνέχισε ο κ. Σημίτης, για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες σε όλους για μια Ελλάδα που ανήκει σε όλους τους Ελληνες.

    [12] Λουξεμβούργο-Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

    17/06/2002 07:53:42

    Συνέρχεται σήμερα το συμβούλιο γενικών υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Το συμβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα μετανάστευσης, διαχείρησης των εξωτερικών συνόρων της Ενωσης και το νέο κανονισμό του ασύλου, τις τελικές αποφάσεις για τα οποία θα πάρει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στη Σεβίλη της Ισπανίας στις 21 και 22 Ιουνίου.

    [13] Πανεπιστημιακοί καθηγητές-Εξεταστική περίοδος

    17/06/2002 07:53:36

    Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι χάνεται η φετινή εξεταστική περίοδος, μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την ερχόμενη Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα γίνει και ανακοίνωση για τα νέα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα δημιουργηθούν.

    [14] Εκλογικός νόμος

    17/06/2002 07:53:28

    Ο νέος εκλογικός νόμος θα είναι έτοιμος σε ένα χρόνο και εν μέσω της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ. Ο κ. Σκανδαλίδης εξήγησε ότι το εκλογικό σύστημα που θα επιλεγεί θα δίνει μεν δυνατότητα αποτελεσματικής διακυβέρνησης, αλλά θα είναι αναλογικότερο του σημερινού με διατήρηση του ελάχιστου ποσοστού εισόδου στη Βουλή, το οποίο, όπως διευκρίνισε, μπορεί να μην είναι 3%.

    [15] Αγνοείται ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

    17/06/2002 07:26:57

    Από τα ξημερώματα σήμερα αγνοείται η τύχη ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ανάφη με προορισμό τη Ρόδο προκειμένου να μεταφέρει ασθενή. Το εν λόγω ελικόπτερο τύπου ''Αγκούστα Μπελ'' αναχώρησε στις 00.50 από το αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασε στην Ανάφη, απ΄όπου παρέλαβε ασθενή και απογειώθηκε στις 2.10 για να επιστρέψει στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του χάθηκαν τα ίχνη του. Οπως έγινε γνωστό στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα, ο γιατρός και ο ασθενής.

    [16] Ρόδος-Αγνοείται ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

    17/06/2002 06:58:03

    Από τα ξημερώματα σήμερα αγνοείται η τύχη ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Ανάφη με προορισμό τη Ρόδο προκειμένου να μεταφέρει ασθενή. Το εν λόγω ελικόπτερο τύπου ''Αγκούστα Μπελ'' αναχώρησε στις 00.50 από το αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασε στην Ανάφη, απ΄όπου παρέλαβε ασθενή και απογειώθηκε στις 2.10 για να επιστρέψει στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής του χάθηκαν τα ίχνη του. Οπως έγινε νγωστό στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα, ο γιατρός και ο ασθενής. Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της ΠΟλεμικής Αεροπορίας και ένα C-130, ένα ελικόπτερο του Ναυτικού, καθώς και δύο κανονιοφόροι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 June 2002 - 11:31:18 UTC