Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανέστειλε τη λειτουργία του ΚΕΠ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
  • [02] Με τον Ντικ Τσέινι συναντάται ο Κώστας Καραμανλής
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Αθνάρ-Ευρωστρατός
  • [04] Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η συζήτηση για το ασφαλιστικό
  • [05] Υφ.Οικονομίας-Γ'ΚΠΣ
  • [06] Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντενκτάς
  • [07] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους πυροβολισμούς στο Κολωνάκι
  • [08] Νεκρός 45χρονος εργάτης σε εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού

  • [01] Ανέστειλε τη λειτουργία του ΚΕΠ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    11/06/2002 21:44:37

    Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του ΚΕΠ ανακοίνωσε απόψε από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ενάμισι χρόνο, μετά την ίδρυσή του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το ΚΕΠ θα μετατραπεί σε Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης, η οποία θα είναι πάντοτε, όπως ανέφερε ο κ.Αβραμόπουλος, σε ετοιμότητα και με σκοπό ένα χρήσιμο ρόλο στο όνομα της δημοκρατίας και της πολιτικής. Ο κ. Αβραμόπουλος επικαλέστηκε για την αναστολή της λειτουργίας του κόμματός του το ασφυκτικό πλαίσιο του δικομματισμού, που δεν αφήνει, όπως είπε, ανοικτό πεδίο για την ανάπτυξη ζωτικού χώρου στη νέα πολιτική πρόταση, αλλά και τις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις

    [02] Με τον Ντικ Τσέινι συναντάται ο Κώστας Καραμανλής

    11/06/2002 20:34:25

    Με τον αμερικανό αντιπρόεδρο, Ντικ Τσέινι, συναντάται απόψε στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και στην συνέχεια, θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, όπου αναμένεται να τεθούν θέματα που αφορούν την Ελλάδα και κυρίως την τρομοκρατία, το Κυπριακό και την ευρωάμυνα. Χθες, ο κ.Καραμανλής συνομίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους, στην διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο κ.Μπους στον Λευκό Οίκο προς τιμήν των ηγετών της Διεθνούς Δημοκρατικής Ενωσης. Ο

    ο κ.Μπους ζήτησε να μάθει σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο κ. Καραμανλής τον κάλεσε να έρθει στην Αθήνα, διαβεβαιώνοντάς τον για την ομαλή πορεία της προσπάθειας.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Αθνάρ-Ευρωστρατός

    11/06/2002 20:34:18

    Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, είπε σιβυλλικά, για το θέμα του ευρωστρατού ο ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, μετά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της περιοδείας στις πρωτεύουσες των χωρών-μελών της ΕΕ, ως προεδρεύων το εξάμηνο αυτό της ΕΕ. Ο κ.Αθνάρ είπε οτι δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την διευθέτηση της εκκρεμότητας αυτής. Ο κ.Σημίτης από την πλευρά του, είπε οτι γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. Αλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η σύνοδος της Σεβίλλης, η λαθρομετανάστευση, καθώς και η διεύρυνση της ΕΕ.

    [04] Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η συζήτηση για το ασφαλιστικό

    11/06/2002 20:34:11

    Λόγους παραβίασης του συντάγματος, επικαλέσθηκε η αντιπολίτευση σχετικά με τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση για την Πέμπτη. Οπως επικαλέσθηκε η ΝΔ, από το νομοσχέδιο απουσίαζε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι τράπεζες, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ, για το ασφαλιστικό.

    [05] Υφ.Οικονομίας-Γ'ΚΠΣ

    11/06/2002 20:34:04

    Στη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο επίτροπο για την απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας, τονίζοντας οτι κοινός στόχος είναι να ολοκληρώσουμε τα έργα μέχρι το 2008, χωρίς αποκλίσεις κόστους και διαφοροποιήσεις στην ποιότητα των έργων. Οσον αφορά την απορρόφηση των χρημάτων, είπε χαρακτηριστικά, οτι θα ιδρώσουν όλοι για να πάρουν χρήματα.

    [06] Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντενκτάς

    11/06/2002 20:33:57

    Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ενωση ως καρότο, το οποίο αποτελεί παγίδα για τους Τουρκοκυπρίους και που δεν διαφέρει από τη νεκρώσιμη ακολουθία τους. Είπε οτι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση εντάξει στους κόλπους της την ελληνοκυπριακή πλευρά πριν από τη λύση του Κυπριακού, τότε οι Τουρκοκύπριοι, θα παραμείνουν μειονότητα χωρίς κράτος, καθεστώς και κυριαρχία. Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση τιμωρήσει γι'αυτό την Τουρκία, τότε θα αποδείξει ότι πρόκειται για χριστιανική λέσχη, η οποία έψαχνε για δικαιολογίες για να αποκλείσει την Τουρκία από την ένταξη.

    [07] Συνεχίζονται οι έρευνες για τους πυροβολισμούς στο Κολωνάκι

    11/06/2002 20:33:50

    Νέα στοιχεία σχετικά με τις έρευνες για τον Δημήτρη Αϊβατζίδη, που το περασμένο Σάββατο είχε πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και στην πολυκατοικία που μένει ο πρωθυπουργός, στο Κολωνάκι, έρχονται στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε γκαζάκια και ένα μπουκάλι, ο Αϊβατζίδης είναι δράστης του εμπρησμού των γραφείων του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αβέρωφ στην Αθήνα, στις 3 Ιουνίου. Στην υπόθεση ενέχονται και δύο άλλα άτομα, ο Μάριος Πατσαβός 19 ετών άεργος, που συνελήφθη και ομολόγησε και ο Γιάννης Νιαράκης 36 ετών άεργος, που καταζητείται και κατά την αστυνομία είναι ο καθοδηγητής του Αϊβατζίδη και του Πατσαβού. Ο Αϊβατζίδης, αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

    [08] Νεκρός 45χρονος εργάτης σε εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού

    11/06/2002 20:33:42

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 45χρονος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, την ώρα που εργαζόταν σε εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού. Πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα σε διάρκεια ενός χρόνου και για τον λόγο αυτό,το Συνδικάτο Οικοδόμων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις πύλες των εργοταξίων. Επίσης, κλειστή θα παραμείνει από 12 τα μεσάνυκτα έως τις 6 το πρωί η Αττική οδός, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω εργασιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2002 - 20:30:19 UTC