Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση με φοιτητές είχε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ο πρωθυπουργός
  • [02] Στην Αυστραλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Διεθνής ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2002"
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

  • [01] Συζήτηση με φοιτητές είχε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ο πρωθυπουργός

    04/06/2002 20:33:24

    Στην παγκοσμιοποίηση και εάν αυτή μπορεί να απειλήσει τις εθνικές ταυτότητες και τις ιδιαίτερότητες των χωρών, αλλά και στο κατά πόσο συγκλίνουν η κινεζική και η ελληνική φιλοσοφία, εστιάστηκε το ενδιαφέρον της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός με μαθητές του πανεπιστημίου του Πεκίνου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα. Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Κομφούκιο και τον Σωκράτη, τονίζοντας ότι υπήρξαν κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ τους.

    [02] Στην Αυστραλία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

    04/06/2002 20:33:17

    Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική ομογένεια της Μελβούρνης, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρώτη ημέρα της πολυήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Αυστραλία. Ο κ. Στεφανόπουλος στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε η χώρα να βελτιώσει τη θέση της στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που «αλλάζουν την όψη της πατρίδας, έργα τα οποία, όπως είπε ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση

    στις δυσκολίες που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά και στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και το «αγκάθι στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους.

    [03] Διεθνής ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2002"

    04/06/2002 20:33:11

    Παρουσία τουλάχιστον έξι υπουργών ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί, στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ, τα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης ''Ποσειδώνια 2002'', στην οποία φέτος παρατηρήθηκε ρεκόρ συμμετοχής, αφού παίρνουν μέρος 1600 εκθέτες από 80 χώρες. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα στο χώρο της ναυτιλίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι θαλάσσιες μεταφορές πρέπει να είναι οι πιο φιλικές στο περιβάλλον και ότι οι χερσαίες μεταφορές πρέπει να στραφούν στις θαλάσσιες. Για τον Πειραιά είπε ότι είναι η έδρα της ναυτιλίας, αφού φιλοξενεί 1150 επιχειρήσεις και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις, που θα αλλάξουν τη μορφή της πόλης και του λιμανιού.

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

    04/06/2002 20:33:04

    Εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ξεκινά το ΥΠΕΧΩΔΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε μήνυμά της, η Βάσω Παπανδρέου, τονίζει ότι το περιβάλλον αποτελεί κοινό μας σπίτι και η προστασία του πρέπει να αποτελεί την κοινή μας συνείδηση. Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων, που αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο Ζάππειο και περιλαμβάνει έκθεση, ομιλίες, συμβουλές τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σπότ και άλλα.

    Ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στις 22-23 Ιουνίου. Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας, οι Έλληνες έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2002 - 20:30:16 UTC