Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίση στη ΓΣΕΕ
  • [02] Σύσκεψη πρωθυπουργού με Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπαντωνίου
  • [03] Υπ.Μεταφορών-Εκσυγχρονισμός ταξί
  • [04] Συνέδριο Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων-Καραμανλής
  • [05] Στην Κίνα μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός

  • [01] Κρίση στη ΓΣΕΕ

    31/05/2002 20:12:39

    Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της ΓΣΕΕ, σχετικά με το ασφαλιστικό, καθώς σήμερα σε ανοικτή κρίση κατέληξε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που συγκλήθηκε για να συζητήσει την τακτική των συνδικάτων απέναντι στις κυβερνητικές προτάσεις, για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία για την τελική απόφαση, δηλώνοντας οτι υπερισχύει η απόφαση του γενικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που είναι ανώτερο όργανο. Αντίθετα οι συνδικαλιστές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρέμειναν στην αίθουσα και αποφάσισαν με πλειοψηφία 23 ψήφων, την απόρριψη των κυβερνητικών προτάσεων και την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, τη μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

    [02] Σύσκεψη πρωθυπουργού με Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπαντωνίου

    31/05/2002 20:12:32

    Βασικός στόχος της Αθήνας, είναι η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας για το θέμα του Ευρωστρατού. Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε οτι δεν έχουμε φθάσει ακόμα σε λύση και οτι εάν δεν συμφωνήσουμε, θα ασκήσουμε βέτο. Χαρακτήρισε χρήσιμη την εμπλοκή της ισπανικής προεδρίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εποικοδομητικές προσπάθειες από την πλευρά της. Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε οτι υπάρχουν και νέες προτάσεις της ισπανικής προεδρίας και διετύπωσε την ευχή η εκκρεμότητα να κλείσει μέχρι ή και στην Σύνοδο της Σεβίλης, στα τέλη Ιουνίου.

    [03] Υπ.Μεταφορών-Εκσυγχρονισμός ταξί

    31/05/2002 20:12:20

    Η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, καθώς και η καλύτερη οργάνωση και αναβάθμιση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών, είναι ο στόχος του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό των ταξί, που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών. Ένα από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου, είναι η απόσυρση των παλαιών ταξί και η προαιρετική σύσταση και λειτουργία ανωνύμων εταιρειών ή συνεταιρισμών, από κατόχους άδειας ταξί και αγοραίων. Για τη σύσταση των ΑΕ ή των συνεταιριασμών, απαιτούνται τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα για την περιοχή Αθηνών, Πειραιώς, Περιχώρων και Θεσσαλονίκη, 50 αυτοκίνητα για τις πόλεις Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα και 20 αυτοκίνητα για τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Για τις περιοχές που έχουν λιγότερα από 20 αυτοκίνητα, εκδίδεται απόφαση του υπουργού Μεταφορών. Ο κ.Βερελής ξεκαθάρισε οτι θα αρχίσει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ωστόσο, την αντίθεσή τους εξέφρασαν ήδη οι ιδιοκτήτες ταξί, κυρίως σε ότι αφορά την σύσταση εταιριών. Ηδη εξήγγειλαν 24ωρη απεργία τη Δευτέρα.

    [04] Συνέδριο Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων-Καραμανλής

    31/05/2002 20:12:08

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, άσκησε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια και ολιγωρία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Κ.Σκανδαλίδης, επισήμανε, πως ποτέ δεν τέθηκε θέμα από την κυβέρνηση για κατάργηση του θεσμού, αλλά για τη μετεξέλιξή του, ενώ υποσχέθηκε πως μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, θα έχει προχωρήσει ο καταστατικός χάρτης της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

    [05] Στην Κίνα μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός

    31/05/2002 20:11:58

    Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, πραγματοποιεί από αύριο το απόγευμα ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από αρκετούς έλληνες επιχειρηματίες. Τη Δευτέρα ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν, τον πρωθυπουργό Ζου Ρονζίνκ, ενώ θα υπογραφούν συμφωνίες διμερούς συνεργασίας. Επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία πραγματοποιεί από μεθαύριο Κυριακή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, συνοδευόμενος από πολυμελή επιχειρηματική αποστολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 May 2002 - 20:30:13 UTC