Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Χ.Λαμπράκη.
  • [02] Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο Κ.Μητσοτάκης.
  • [03] Σε συγκέντρωση στη Λαμία μίλησε ο Κ.Σημίτης.
  • [04] Περιοδεία στα Δωδεκάνησα ο Κ.Καραμανλής.
  • [05] Το νομό Πέλλας επισκέπτεται ο Κ.Στεφανόπουλος.
  • [06] Σημίτης εφ όλης της ύλης από τη Λαμία
  • [07] Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό.
  • [08] Ψηφίζουν την Κυριακή δικαστικοί και εισαγγελείς.

  • [01] Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του Χ.Λαμπράκη.

    25/05/2002 20:44:51

    Σοβαρή αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη, ο οποίος νοσηλεύεται απο χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'', με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση απο τους γιατρούς που έγινε αργά το μεσημέρι, η καρδιακή λειτουργία παραμένει σταθερή μετά τη διάνοιξη του φραγμένου αγγείου στο πρόσθιο τμήμα της καρδιάς, ενώ και δεύτερη αξονική τομογραφία που έγινε για να διερευνηθεί η πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου έδειξε οτι δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να δικαιολογεί την ύπαρξη τέτοιου επεισοδίου. Ο ασθενής παραμένει σε καταστολή και η αναπνοή του υποβοηθείται απο αναπνευστήρα.

    [02] Για τις ΗΠΑ αναχώρησε ο Κ.Μητσοτάκης.

    25/05/2002 20:44:45

    Για το Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών αναχώρησε το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του και είπε οτι πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας. Ευχαρίστησε όλους όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμπάθεια και του διατύπωσαν τις ευχές τους. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε οτι ταξιδεύει μόνο με τα δυο του παιδιά και δεν παίρνει μαζί του ούτε καν τον οικογενειακό του γιατρό, γιατί όπως είπε, η επέμβαση είναι πολύ απλή. Στο μεταξύ, την ευχή να κερδίσουν την μάχη στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν έκανε σήμερα, απευθυνόμενος στους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Χρήστο Λαμπράκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης.

    [03] Σε συγκέντρωση στη Λαμία μίλησε ο Κ.Σημίτης.

    25/05/2002 20:44:38

    Σε λαϊκή συγκέντρωση στη Λαμία μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Φθιώτιδας. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τα εθνικά θέματα και οτι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί το λεγόμενο ''κείμενο της Αγκυρας'' για το θέμα του ευρωστρατού. Για την Κύπρο ο κ.Σημιτης ανέφερε οτι η ενταξιακή πορεία προχωρά καλά και οτι δεν θα δεχθούμε πιθανή προσπάθεια να τεθούν εμπόδια στην ένταξή της στην ΕΕ. Δίνοντας έντονο προεκλογικό τόνο στην ομιλία του ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να εκπληρωθεί ο στόχος της σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, ο κ.Σημίτης εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για έλλειψη προγράμματος, για καιροσκοπισμό και μηδενισμό. Το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Αταλάντη και τον Αγιο Κωνσταντίνο, ενώ αύριο θα μεταβεί στην Ευρυτανία, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Καρπενήσι.

    [04] Περιοδεία στα Δωδεκάνησα ο Κ.Καραμανλής.

    25/05/2002 20:44:32

    Τη Λέρο, τους Λειψούς, την Πάτμο και την Κάλυμνο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Δωδεκάνησσα. Χθες, απο τη Ρόδο, ο κ.Καραμανλής εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε οτι αυτά βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή η οποία γίνεται δυσκολότερη λόγω λανθασμένων χειρισμών και παραλήψεων της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται το απόγευμα την Κω, ενώ το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    [05] Το νομό Πέλλας επισκέπτεται ο Κ.Στεφανόπουλος.

    25/05/2002 20:44:26

    Το νομό Πέλλας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αύριο ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί το νομό Ημαθείας. Το πρωί θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Αλεξάνδρειας, ενω ο δήμαρχος θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης. Στη συνέχεια θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου Ποντίων και θα επισκεφθεί την ιερά μονή Δοβρά.

    [06] Σημίτης εφ όλης της ύλης από τη Λαμία

    25/05/2002 20:44:19

    Τα εθνικά θέματα, ο κεντρικός στόχος της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια και οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, είναι τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Λαμίας. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι αυτή την περίοδο τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε σημαντική καμπή και οδεύουν προς επίλυση, συνέδεσε όμως τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με την πορεία στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα και τόνισε ότι όλα μαζί ''συνθέτουν τη μια και ενιαία πρόκληση για την πιο ισχυρή Ελλάδα'', ενώ επανέφερε και τον όρο ''εθνική στρατηγική''.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Σημίτης μίλησε για τον ευρωστρατό, τονίζοντας ότι αρχή της Ελλάδας είναι ότι η ΕΕ στα θέματα που θέλει να λειτουργήσει ως Ενωση πρέπει να αποφασίζει ως Ενωση. Για την Κύπρο ανέφερε ότι είναι διαφορετικό θέμα η ενταξιακή της προοπτική, ''η οποία βαίνει καλώς'' και διαφορετικό θέμα η επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικής πολιτικής ο κ. Σημίτης προσδιόρισε ως κοινωνικό και πολιτικό στόχο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια αυτόν της πραγματικής σύγκλισης, στόχος που όπως φαίνεται θα αποτελέσει και το κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του 2004, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, ο στόχος αυτός θα κριθεί στις εκλογές αυτές αλλά υπογράμμισε ότι εκτείνεται και πέρα από το 2004.

    Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τόνισε ότι η αντιπαράθεση θα είναι πολιτική, αλλά θα αφορά την πολιτική των διοικήσεων σε δήμους και νομαρχίες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συσπείρωση σε ένα νέο μέτωπο για την αυτοδιοίκηση ''όλους τους προοδευτικούς πολίτες από όλα τα κόμματα''. Ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει πολιτική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ για πρώτη φορά ανέφερε ότι από την πλευρά της ΝΔ γίνεται προσπάθεια διαβολής και του ίδιου. Βαφτίζουν όπως είπε τη λαϊκή κυριαρχία ''καθεστώς'' και ''κατεστημένο''.

    [07] Στην τελική ευθεία το ασφαλιστικό.

    25/05/2002 20:44:13

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Εντός της εβδομάδας η ΓΣΕΕ αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα. Αύριο το προεδρείο της Συνομοσπονδίας αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Κωνσταντόπουλο και την Παρασκευή με την κυρία Παπαρήγα, ενω εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Καραμανλή. Στο μεταξύ, υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στον ''Οικονομικό Ταχυδρόμο'' του ''Βήματος'' αναφέρει οτι η κυβέρνηση ετοιμάζει με ταχείς ρυθμούς το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις και για τα εκτός κυρίου κορμού κοινωνικής ασφάλισης ταμεία. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα ρυθμίζεται και η συμπληρωματική ασφάλιση η οποία θα παρέχεται απο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

    [08] Ψηφίζουν την Κυριακή δικαστικοί και εισαγγελείς.

    25/05/2002 20:44:07

    Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς της Αθήνας για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ενωσής τους. Υπενθυμίζεται οτι οι δικαστικοί λειτουργοί που υπηρετούν στην επαρχία άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα το περασμένο Σαββατοκύριακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 May 2002 - 20:30:17 UTC