Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία καθηγητών των ΑΕΙ
  • [02] Θεσσαλονίκη-9-ο Forum - Χριστοδουλάκης
  • [03] Μύκονος- ΥΠΕΞ - Μεσογειακό Φόρουμ
  • [04] Στεφανόπουλος-Επέτειος ενσωμάτωσης της Επτανήσου
  • [05] Κλιμάκιο βουλευτών στα έργα της Αττικής Οδού
  • [06] Στον εισαγγελέα οπαδοί για κατοχή ναρκωτικών και κροτίδων.
  • [07] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [08] Εθνικό Συμβούλιο-Συνεδρίαση
  • [09] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ
  • [10] Επέτειος ενσωμάτωσης Επτανήσου
  • [11] Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Μεσογείου
  • [12] Συνεδρίαση Χρηματιστηρίου
  • [13] Φορολογικές δηλώσεις-Λήξη προθεσμίας
  • [14] Γιάννα Αγγελοπούλου-Εθελοντισμός

  • [01] Απεργία καθηγητών των ΑΕΙ

    20/05/2002 13:21:30

    Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν σήμερα οι καθηγητές των ΑΕΙ στα πανεπιστήμια Πειραιά, Πατρών και Θεσσαλίας. Από σήμερα ξεκινούν συνελεύσεις και στα άλλα ιδρύματα της χώρας, για να καθορίσουν τη στάση τους.

    Οι καθηγητές συναντήθηκαν την Παρασκευή με τους υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας οι οποίοι τους απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυξήσεων στους μισθούς μέχρι το 2004.

    Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 10 Ιουνίου εξήγγειλαν και οι καθηγητές των ΤΕΙ.

    [02] Θεσσαλονίκη-9-ο Forum - Χριστοδουλάκης

    20/05/2002 13:21:23

    Η υλοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων αλλά και οι επιπτώσεις της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2003 αποτελούν τα κεντρικά θέματα του ένατου φόρουμ Θεσσαλονίκης, οι διήμερες εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα.

    Σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συμβάλει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο θα προωθήσει στη συνέχεια στα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Είπε επίσης ότι η Ενωση θα πρέπει να προχωρήσει στο άμεσο πλήρες άνοιγμα των αγορών της για τις βαλκανικές εξαγωγές.

    Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, αναμένεται να μιλήσουν και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Μεταφορών, ΠΕΧΩΔΕ, καθώς και οι ομόλογοί τους από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα τοποθετηθούν επίσης στελέχη κυβερνήσεων καθώς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τη Βαλκανική.Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με επίσημο δείπνο στο οποίο θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [03] Μύκονος- ΥΠΕΞ - Μεσογειακό Φόρουμ

    20/05/2002 13:21:17

    Τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου καθώς και τρόπους για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των κρατών- μελων της ΕΕ και των χωρών της Μεσογείου, συζητούν σήμερα και αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών από 11 χώρες της περιοχής υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Δήλο και τη Μύκονο και αποτελεί συνέχεια της έκτακτης συνάντησης του Ευρωμεσογειακού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο τον περασμένο Οκτώβριο. Επίσης πρόκειται να συζητηθεί η ελληνική πρωτοβουλία για την Ολυμπιακή Εκεχειρία στο πλαίσιο της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    [04] Στεφανόπουλος-Επέτειος ενσωμάτωσης της Επτανήσου

    20/05/2002 13:21:11

    Τη σπουδαιότητα των νησιών και κυρίως το να κατοικούνται, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστής Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Μαθράκι, ένα απο τα τρία νησιά του συμπλέγματος των διαποντίων νήσων που βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας.

    Ο κ.Στεφανόπουλος βρίσκεται στην Κερκυρα για τις εκδηλώσεις της επετείου ενσωμάτωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του μικρού νησιού και αμέσως μετά, σε μια σύντομη τελετή στο κοινοτικό κατάστημα, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

    [05] Κλιμάκιο βουλευτών στα έργα της Αττικής Οδού

    20/05/2002 13:21:05

    Τα έργα της Αττικής οδού και της δυτικής περιφερειακής οδού λεωφόρου Υμηττού, επισκέφθηκε το μεσημέρι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου συνοδευόμενη από κλιμάκιο 26 βουλευτών από όλα τα κόμματα.

    Στο κλιμάκιο των βουλευτών συμμετείχαν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Γείτονας, καθώς και άλλοι πρώην υπουργοί, υφυπουργοί του λεκανοπεδίου Αττικής, του Πειραιά και του υπολοίπου Αττικής.

    [06] Στον εισαγγελέα οπαδοί για κατοχή ναρκωτικών και κροτίδων.

    20/05/2002 13:20:58

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τέσσερις οπαδοί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ λίγο πριν εισέλθουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, έχοντας στην κατοχή τους ναρκωτικά, κροτίδες κι ένα μαχαίρι.

    Πρόκειται για τους Ανδρέα Ζαφειράκη 24 ετών, Σπύρο Περεσιάδη 46 ετών, Κώστα Λαζαρίδη 25 ετών και Ηλία Γκόλιο 20 ετών.

    [07] Πανελλαδικές εξετάσεις

    20/05/2002 07:31:57

    Με τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά, στο μάθημα Γραμματείας, στα Μαθηματικά και στα στοιχεία Στατιστικής. Στα ενιαία Λύκεια οι εξετάσεις ξεκινούν αύριο Τρίτη με τους τελειόφοιτους να διαγωνίζονται στην Ιστορία και τους μαθητές της Β' Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα.

    [08] Εθνικό Συμβούλιο-Συνεδρίαση

    20/05/2002 07:31:51

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Ο κ. Σημίτης θα ενημερώσει την ερχόμενη Παρασκευή τους πολιτικούς αρχηγούς με κατ΄ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

    [09] Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ

    20/05/2002 07:31:45

    Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων αναμένεται να απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει το βράδυ στο 9ο ετήσιο φόρουμ Θεσσαλονίκης, που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

    [10] Επέτειος ενσωμάτωσης Επτανήσου

    20/05/2002 07:31:38

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, μεταβαίνει σήμερα στην Κέρκυρα, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 138η επέτειο της ενσωμάτωσης της Επτανήσου στην Ελλάδα.

    [11] Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Μεσογείου

    20/05/2002 07:31:32

    Αρχίζουν το πρωί στη Μύκονο οι εργασίες της 9ης τακτικής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Μεσογείου, όπου η χώρα μας έχει την προεδρία για το τρέχον εξάμηνο. Θα παραστούν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ομόλογοί του απο άλλες 10 χώρες, ενω θα παραστούν και διεθνείς προσωπικότητες.

    [12] Συνεδρίαση Χρηματιστηρίου

    20/05/2002 07:31:25

    Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την αισιοδοξία που προκλήθηκε απο την πρόταση της κοινοπραξίας του Ομίλου Λάτση με τη ρωσική εταιρία ''Λουκόιλ'' για την εξαγορά του 23% των μετοχών της εταιρίας ''Ελληνικά Πετρέλαια''.

    [13] Φορολογικές δηλώσεις-Λήξη προθεσμίας

    20/05/2002 07:31:18

    Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων μέσω του TAXISnet για τους φορολογούμενους που η κανονική προθεσμία με βάση τον αριθμό του φορολογικού μητρώου τους έληγε στις 15 και 17 Μαϊου.

    [14] Γιάννα Αγγελοπούλου-Εθελοντισμός

    20/05/2002 07:31:09

    Δεκτή με ενθουσιασμό έγινε και χθες η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ''Αθήνα 2004'' κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, απο τον πληθυσμό της ορεινής Ξάνθης, όπου και ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Θράκη στο πλαίσιο διάδοσης του εθελοντισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2002 - 11:30:25 UTC