Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Παρασκευή απολογούνται οι απαγωγείς της εξάχρονης
  • [02] Γ.Παπανδρέου:σημαντική η επίσκεψη Ανάν στην Κύπρο
  • [03] Υπ.Πολιτισμού-Ολυμπιάδα
  • [04] Στην Τουρκία μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών
  • [05] Τριήμερη επίσκεψη Κ.Σημίτη στη Γιουγκοσλαβία
  • [06] Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Χρήστος Βουλγαράκης
  • [07] Στον Πειραιά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

  • [01] Την Παρασκευή απολογούνται οι απαγωγείς της εξάχρονης

    08/05/2002 20:13:36

    Ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα, άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης στους τρείς δράστες της απαγωγής της 6χρονης Μαρκέλλας Χαζάκη, στον 23χρονο Αρμένιο Σεργκέι Ζοχαμπιάν και στους Γεωργιανούς Δημήτρη Κιτσικίδη και Ευάγγελο Σαρίδη, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή, την Παρασκευή.

    [02] Γ.Παπανδρέου:σημαντική η επίσκεψη Ανάν στην Κύπρο

    08/05/2002 20:13:30

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κόφι Ανάν στην Κύπρο, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο κ.Παπανδρέου πρόσθεσε ότι είναι λίγες οι φορές που τόσο υψηλόβαθμος αξιωματούχος επισκέπτεται την περιοχή, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που δίνει ο ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού, που θα συμβάλει και στην ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [03] Υπ.Πολιτισμού-Ολυμπιάδα

    08/05/2002 20:13:24

  • Η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αλλά έχει μπροστά της δύο ιδιαίτερα γοητευτικά και δημιουργικά χρόνια για να αναδείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, όπου εξετάστηκε η πορεία προετοιμασίας της χώρας μας για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο υπουργός Πολιτισμού τονισε την ανάγκη προβολής της Ολυμπιακής προετοιμασίας και κατ' επέκταση της "γνήσιας Ελλάδας", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο στο εσωτερικό, όσο ιδίως στη διεθνή κοινή γνώμη.

    [04] Στην Τουρκία μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών

    08/05/2002 20:13:17

    Η διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι δυνατότητες προώθησης της οικονομικής συνεργασίας μέσω της δημιουργίας μικτών ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων, βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο υπουργός οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, που επισκέπτεται την Τουρκία. Ο έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Κεμάλ Ντερβίς, τον υπουργό εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ και με Τούρκους τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

    Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα επισκεφθεί στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [05] Τριήμερη επίσκεψη Κ.Σημίτη στη Γιουγκοσλαβία

    08/05/2002 20:13:11

    Στο Βελιγράδι μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα και την ηγεσία της Σερβίας. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στη Γιουγκοσλαβία, τα τελευταία 16 χρόνια και όπως αναμένεται στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν η κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Γενικότερα, καθώς και η πορεία των διμερών σχέσεων.

    [06] Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Χρήστος Βουλγαράκης

    08/05/2002 20:13:04

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το απόγευμα ο Χρήστος Βουλγαράκης

    ο οποίος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της 13χρονης κόρης του Βάσως, μέσα στο σπίτι τους στην Πελασγία Φθιώτιδας. Ο Βουλγαράκης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, στο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε η 13χρονη.

    [07] Στον Πειραιά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

    08/05/2002 20:12:57

    Τον έκτο συνεχόμενο τίτλο τους και τον 31ο συνολικά πανηγυρίζουν από απόψε παίκτες, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι του Ολυμπιακού, καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με 5-1 του Αρη στο Χαριλάου. Η ΑΕΚ με σκορ 6-2 σε βάρος του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέκτησε τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη περίοδο. Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο τρίτος Παναθηναϊκός που νίκησε εκτός έδρας τον Εθνικό Αστέρα με 2-1, ο οποίος σε συνδυασμό με το 2-0 της Παναχαϊκής επί του Ιωνικού στην Καισαριανή υποβιβάστηκε στη β' κατηγορία. Την ''τετράδα'' του ΟΥΕΦΑ συμπληρώνουν ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη και ο Ηρακλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2002 - 20:30:18 UTC