Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής εξάχρονης
  • [02] Σημάδια ομαλοποίησης στην επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Μια από τις πλέον αιματηρές η φετινή έξοδος
  • [04] Στο Καστελλόριζο ο πρωθυπουργός
  • [05] Στον ανακριτή ο Χρήστος Βουλγαράκης

  • [01] Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής εξάχρονης

    07/05/2002 20:37:11

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 6χρονης Μαρκέλλας Χαζάκη, την οποία είχαν απαγάγει δύο ομογενείς από τη Γεωργία και ένας Αρμένιος, ζητώντας από τους γονείς της πάνω από ένα δισ δρχ για να την αφήσουν ελεύθερη. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, στο διαμέρισμα των δραστών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι τρείς δράστες και απελευθερώθηκε η εξάχρονη, η οποία παρέμεινε στο χέρια των απαγωγέων της επί 28 μέρες. Δράστες είναι ο 23χρονος Αρμένιος Σεργκέι Ζοχαμπιάν και οι Γεωργιανοί Δημήτρης Κιτσικίδης και Ευάγγελος Σαρίδης, 26 και 21 χρόνων αντίστοιχα. Τις προσπάθειες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέδραμε με τεχνική υποστήριξη και η Ιταλική αστυνομία. Οι δράστες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

    [02] Σημάδια ομαλοποίησης στην επιστροφή των εκδρομέων

    07/05/2002 20:36:38

    Σημεία ομαλοποίησης εμφάνισε αργά το απόγευμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς, όπως φαίνεται, οι περισσότεροι εκδρομείς, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία ανέβαλαν για άγνωστο χρονικό διάστημα την επιστροφή τους στην Αθήνα. Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθηνών στο ύψος της Κακιάς Σκάλας και μετά τα διόδια της Ελευσίνας, παρά το γεγονός ότι η τροχαία είχε πάρει από νωρίς έκτακτα μέτρα με την παραχώρηση μιας επιπλέον λωρίδας. Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετώπισαν επίσης και οι οδηγοί που ήθελαν να περάσουν με τα φέρι μποτ από το Αντίρριο στο Ρίο, καθώς υπήρχε ουρά πολλών χιλιομέτρων. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε κάπως το απόγευμα, όταν άρχισαν να εκτελούνται δρομολόγια και από τον ανατολικό προβλήτα.

    [03] Μια από τις πλέον αιματηρές η φετινή έξοδος

    07/05/2002 20:36:30

    Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, η φετινή έξοδος πρέπει να ήταν από τις πλέον αιματηρές, καθώς από το Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι και σήμερα έγιναν 350 δυστυχήματα στα οποία σκοτώθηκαν 59 άτομα και 450 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, χτές μπήκαν στην Αθήνα περίπου 200.000 οχήματα, από τα περίπου 700.000 που είχαν βγεί κατά την έξοδο. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, άρχισαν να καταφθάνουν από τα ξημερώματα οι πρώτοι εκδρομείς, οι οποίοι δήλωναν ευχαριστημένοι τόσο από το ταξίδι, όσο και από τον καιρό τις ημέρες του Πάσχα.

    [04] Στο Καστελλόριζο ο πρωθυπουργός

    07/05/2002 20:36:23

    Επίτιμος δημότης Καστελόριζου, ανακηρύχθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το ακριτικό μας νησί, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Αιγαίο, με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα. Σε δηλώσεις του ο κ. Σημίτης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλειά της. Εκτίμησε όμως ότι σε λίγα χρόνια όλα θα έχουν αλλάξει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς η συμφωνία του Ελσίνκι υποχρεώνει την Τουρκία να έχει λύσει τα όποια προβλήματα με τους γείτονές της, έως το 2004, προκειμένου να αρχίσει η ενταξιακή διαδικασία της στην ΕΕ.

    [05] Στον ανακριτή ο Χρήστος Βουλγαράκης

    07/05/2002 20:36:14

    Στον ανακριτή Λαμίας, προσήχθη το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να απολογηθεί, ο 36χρονος Χρήστος Βουλγαράκης,ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης κόρης του Βάσως, μέσα στο σπίτι τους στην Πελασγία Φθιώτιδας. Ο Βουλγαράκης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αν και σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε το κορίτσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 May 2002 - 20:30:10 UTC