Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οξεία αντίδραση Στεφανόπουλου για τηλεοπτική εκπομπή
  • [02] Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο πρωθυπουργός.
  • [03] Με 2 συγκεντρώσεις στην Αθήνα ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς
  • [04] Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης.
  • [05] Σύσκεψη με θέμα την απορρόφηση του Γ'ΚΠΣ.
  • [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Αττική
  • [07] Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας-Πρωθυπουργού
  • [08] Λουκάς Παπαδήμος-Εκθεση
  • [09] Αγορά-Εορταστικό ωράριο
  • [10] ΝΔ-Ονόματα υποψηφίων-Δημοτικές εκλογές
  • [11] Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων
  • [12] Μέτρα για αντιμετώπιση εμπορίας ανθρώπων

  • [01] Οξεία αντίδραση Στεφανόπουλου για τηλεοπτική εκπομπή

    30/04/2002 13:41:07

    Oργισμένη ήταν η αντίδραση της προεδρίας της Δημοκρατίας με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα του κ.Στεφανόπουλου και η στάση του κατά τη διάρκεια της δικτακτορίας.

    Στην ανακοίνωση καταγγέλεται ο δημοσιογράφος, ο οποίος όπως τονιζεται, ψευδόμενος ασυστόλως τόλμησε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΛΕΑΣΤΥ, να αμφισβητήσει το δημοκρατικό φρόνημα του προέδρου της Δημοκρατίας και να αντιστρέψει πλήρως την αλήθεια, ως προς τη στάση του, κατά την περίοδο της δικτατορίας.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το γελοίο των ισχυρισμών του είναι μεγαλύτερο από την κακοήθειά του.

    [02] Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο πρωθυπουργός.

    30/04/2002 13:41:00

    Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και για τη διεθνή κατάσταση.

    Οπως δήλωσε ο κ.Σημίτης εξετάστηκε το θέμα του ευρωστρατού και το κυπριακό καθώς και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο πρωθυπουργός μίλησε για υφέρπουσα κρίση στο Κόσοβο και στην ΠΓΔΜ, ενώ αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στις Βαλκανικές χώρες καθώς και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα.

    Για το θέμα του ευρωστρατού ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο έκπροσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα, στον οποίο επισήμανε πως θα πρέπει να επιβληθούν από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης νέες προτάσεις για τη διευθέτηση του θέματος.

    Για το θέμα της Κύπρου,ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Κληρίδη.

    Πρόσθεσε ότι η λύση του προβλήματος εξαρτάται από την τουρκοκυπριακή πλευρά και η συζήτηση που αναπτύσσεται στις διακοινοτικές συνομιλίες δεν γίνεται για άλλοθι, αλλά για να βρεθεί λύση.

    [03] Με 2 συγκεντρώσεις στην Αθήνα ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

    30/04/2002 13:40:53

    Με δύο συγκεντρώσεις θα γίνει αύριο ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από την αμερικανική πρεσβεία ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη πρεσβεία του Ισραήλ.

    Η ΓΣΕΕ, δεν διοργανώνει συγκέντρωση και καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα κατά τόπους εργατικά κέντρα. Το ΠΑΜΕ, καλεί τα μέλη του σε συκέντρωση για την ίδια ώρα στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσουν από τις 5 εως τις 9 το πρωί. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας, ως τις 8 το πρωί, και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Τα πλοία θα μένουν δεμένα στα λιμάνια από τις 9 το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι ενώ οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί εως τη μία μετά το μεσημέρι.

    Από τον ΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι τα δρομολόγια των τρένων θα διεξαχθούν αύριο κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο. Σημειώνεται ότι η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου. Τέλος κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα.

    [04] Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης.

    30/04/2002 13:40:46

    Αλλάζει ο εκλογικός χάρτης της χώρας, καθώς σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001, ανακατανέμονται οι έδρες σε 13 εκλογικές περιφέρειες.

    Οι μονοεδρικές περιφέρειες από 6 αυξάνονται σε 8 ενώ η Β' Αθηνών θα εκλέγει πλέον 42 βουλευτές από 38 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα, προκειμένου να συζητηθεί σοβαρά το θέμα των υπερτροφικών εκλογικών περιφερειών, ώστε να συμφωνηθεί να υπάρξει κατάτμισή τους.

    [05] Σύσκεψη με θέμα την απορρόφηση του Γ'ΚΠΣ.

    30/04/2002 13:40:40

    Σύσκεψη με θέμα την απορρόφηση του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας κ.Χριστοδουλάκης, Μεταφορών κ.Βερελής, ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ.Γιαννίτσης και υφυπουργός Οικονομίας κ.Πάχτας. Στη μίαμισυ θα συνεδριάσει υπό τον κ.Σημίτη το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης με αντικείμενο το πρόγραμμα κυβερνητικής δράσης.

    [06] Ασθενής σεισμική δόνηση στην Αττική

    30/04/2002 13:05:40

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.36 το μεσημέρι στην Αττική.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης που έγινε κυρίως αιθητή στα βόρεια προάστια εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο της Ραφήνας 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

    [07] Συνάντηση προέδρου Δημοκρατίας-Πρωθυπουργού

    30/04/2002 07:52:20

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνει σήμερα ο πρωθυπουργός επι θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και ακολούθως θα προεδρεύσει σύσκεψης για απορρόφηση του Γ'ΚΠΣ.

    [08] Λουκάς Παπαδήμος-Εκθεση

    30/04/2002 07:52:14

    Την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για διατήρηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης συστήνει στην ετήσια έκθεσή του ο αποχωρών διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος.

    [09] Αγορά-Εορταστικό ωράριο

    30/04/2002 07:52:08

    Με εορταστικό ωράριο λόγω του Πάσχα λειτουργεί η αγορά. Από αύριο αρχίζει η καταβολή του δώρου του Πάσχα στα ταξί, η οποία ορίστηκε στα 80 λεπτά.

    [10] ΝΔ-Ονόματα υποψηφίων-Δημοτικές εκλογές

    30/04/2002 07:52:02

    Ονόματα 239 υποψηφίων που θα υποστηρίξει η ΝΔ στις προσεχείς νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής εκλογών αυτοδιοίκησης κ. Τζαννετάκης και ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος κ. Μεϊμαράκης.

    [11] Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων

    30/04/2002 07:51:55

    Παρατείνεται μέχρι τις 15 Μαΐου, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων από τους μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες για το κλείσιμο των υποθέσεών τους της τριετίας 1999-2001, με βάση τον τεκμαρτό υπολογισμό του ΦΠΑ.

    [12] Μέτρα για αντιμετώπιση εμπορίας ανθρώπων

    30/04/2002 07:51:49

    Σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την σεξουαλική και οικονομική τους εκμετάλλευση προβλέπει σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 April 2002 - 11:30:44 UTC