Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκθεση για την Οικονομία απο το διοικητή της ΤτΕ Λ.Παπαδήμο
  • [02] Σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΤτΕ για την Οικονομία
  • [03] Ωράριο καταστημάτων-Ελεγχοι του ΣΔΟΕ-Απο Μ.Τετάρτη το δώρο
  • [04] Αφαντος ο πατέρας της 13χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Φθιώτιδα.
  • [05] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ-Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο
  • [07] Σύμη-Εντοπίστηκαν 18 λαθρομετανάστες
  • [08] Πρωτόπαπας για ανασχηματισμό
  • [09] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου
  • [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Μεσολόγγι
  • [11] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων
  • [12] ΙΚΑ-24ωρες απεργίες
  • [13] Υγεία αρχιεπίσκοπου Κύπρου

  • [01] Εκθεση για την Οικονομία απο το διοικητή της ΤτΕ Λ.Παπαδήμο

    29/04/2002 14:22:07

    Στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, στην ετήσια έκθεσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, και είναι η τελευταία από τη θέση του διοικητή καθώς σε ένα περίπου μήνα, ο κ.Παπαδήμος, θα ασκεί για την επόμενη οκταετία τα καθήκοντα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο κ.Παπαδήμος, στην έκθεσή του τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, επιστέγασμα της οποίας ήταν η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ και η επιτυχής μετάβαση στο ενιαίο νόμισμα. Τονίζει όμως, ότι απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά για την πραγματική σύγκλιση. Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και απαιτεί παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Ο κ.Παπαδήμος, συνιστά στην κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στις διαρθρωτικές αλλαγές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σταθερότητας. Υπογραμμίζει την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Στην έκθεση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Παράλληλα, συνιστά τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, και των ελλειμμάτων, ενώ τονίζειότι πρέπει να υλοποιηθούν οι αποκρατικοποιήσεις και η περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

    Για τον πληθωρισμό εκτιμά ότι σε μέσα επίπεδα θα διαμορφωθεί φέτος στο 3,5% και αν οι πληθωριστικές πιέσεις λάβουν μονιμότερο χαρακτήρα ο κ.Παπαδήμος επισήμανε ότι ο κίνδυνος σοβαρών επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα, τα εισοδήματα και στην απασχόληση είναι ορατός. Ο ρυθμός ανάπτυξης θα ανέλθει στο 3,5%. Για το θέμα της σύγκλισης επισημαίνει ότι η απόσταση παραμένει μεγάλη και διατυπώνονται συστάσεις για επιτάχυνση και διευρυνση των μεταρρυθμίσεων και εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

    Για το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, τονίζει ότι θα πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση μείωσης των φόρων για τις επιχειρήσεις, τόνωσης της απασχόλησης και περιορισμού των εργοδοτικών εισφορών. Τέλος για το θέμα της ανεργίας συνιστά εντατικότερη προσπάθεια.

    [02] Σήμερα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΤτΕ για την Οικονομία

    29/04/2002 13:57:32

    Δίνεται το μεσημέρι στη δημοσιότητα, η έκθεση για την οικονομία του Λουκά Παπαδήμου, η τελευταία από τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένου ότι αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η έκθεση παρουσιάζεται στους μετόχους της τράπεζας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπαδήμος υπογραμμίζει την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να αντιμετωπισθούν οι αντιπληθωριστικές πιέσεις. Απευθύνει συστάσεις για περιορισμό των δαπανών του δημοσίου και περιστολή των ελλειμμάτων.

    [03] Ωράριο καταστημάτων-Ελεγχοι του ΣΔΟΕ-Απο Μ.Τετάρτη το δώρο

    29/04/2002 13:57:25

    Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται πλέον από σήμερα η αγορά, αν και η κίνηση είναι υποτονική.

    Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετς, θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη μία μετά το μεσημέρι. Το Μεγάλο Σάββατο, θα κλείσουν στις 3 το απόγευμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Στο μεταξύ, συνεργεία του ΣΔΟΕ, συνεχίζουν τους ελέγχους στην αγορά, για τη συγκράτηση των τιμών και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδιας ενόψει των προμηθειών του καταναλωτικού κοινού για το πασχαλινό τραπέζι.

    Τέλος από μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη αρχίζει η καταβολή του δώρου του Πάσχα στα ταξί, η οποία θα ισχύσει ως τις 10 Μαϊου και ορίστηκε στα 80 λεπτά.

    [04] Αφαντος ο πατέρας της 13χρονης που βρέθηκε νεκρή στη Φθιώτιδα.

    29/04/2002 13:57:18

    Αφαντος παραμένει ο Χρήστος Βουλγαράκης, πατέρας της 13χρονης η οποία βρέθηκε το Σάββατο νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος, στο σπίτι όπου διέμενε στο χωριό Πελασγία του νομού Φθιώτιδας.

    Σήμερα αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στην Αθήνα, ενώ στην Πελασγία, έχει μεταβεί ειδική ομάδα αστυνομικών του εγκληματολογικού τμήματος που ερευνά την υπόθεση.

    Σημειώνεται ότι τη 13χρονη βρήκε νεκρή μια γειτόνισα μετά από παράκληση της διαζευγμένης μητέρας της μικρής η οποία ζήτησε να ελέγξει την κατάσταση της υγείας της κόρης της, γιατί είχε να μιλήσει μαζί της περισσότερο από μια εβδομάδα.

    [05] Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ-Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί

    29/04/2002 13:57:11

    Σαρανταοκτάωρη απεργία έχει εξαγγείλει από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων, εργαζομένων στο ΙΚΑ, με αίτημα τη διενέργεια άμεσων προσλήψεων προσωπικού, και τη χορήγηση οικονομικού κινήτρου στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, προκειμένου, όπως υποστηρίζει να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

    Κανονικά όμως, λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ, αφού οι γιατροί ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους για τις 16 και 17 Μαΐου.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο

    29/04/2002 13:57:05

    Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στο Παλαιό Φάληρο, στην Αθήνα.

    Δύο ένοπλοι αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, πήραν άγνωστο ποσό χρημάτων και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [07] Σύμη-Εντοπίστηκαν 18 λαθρομετανάστες

    29/04/2002 13:56:57

    Δεκαοχτώ Αφγανούς λαθρομετανάστες περισυνέλλεξαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σύμης άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

    Οι λαθρομετανάστες επέβαιναν σε μικρή βάρκα και μεταξύ τους ήταν δύο παιδιά και έξι γυναίκες.

    [08] Πρωτόπαπας για ανασχηματισμό

    29/04/2002 13:56:51

    Οταν μέλη της κυβέρνησης διεκδικούν κάποια θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι σαφές οτι δεν μπορούν να παραμένουν στην κυβέρνηση σημείωσε σημερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο χειρισμός όμως για την αντικατάσταση θα αποφασιστεί απο τον πρωθυπουργό. Ολα τα λοιπά σενάρια περί ανασχηματισμού, είναι μακριά απο κάθε πραγματική δυνατότητα εφαρμογής, σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας και παρατήρησε οτι καλό είναι να μην ασχολούμαστε με φαντασίες.

    Ως προς το πρόγραμμα διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως εκτός απο τα θέματα της αρμοδιότητας του έχει νόημα να ανταλλάσσει απόψεις ο πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για θέματα επικαιρότητας και προγραμματισμού.

    [09] Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου

    29/04/2002 12:48:43

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου με αντικείμενο την προετοιμασία της επόμενης συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου.

    Ο κ.Σημίτης ανέπτυξε στην κ.Αγγελοπούλου το σχέδιο λειτουργικότητας της πόλης κατά τη διάρκεια των αγώνων, καθώς το θέμα αυτό θεωρείται από τη ΔΟΕ ως άμεσης προτεραιότητας.

    Σημειώνεται ότι ο συντονισμός των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και φορέων για τις ανάγκες και τα προβλήματα και η άμεση επίλυσή τους, αποτελεί βασικό συστατικό για μια πετυχημένη διοργάνωση. Η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο αυτό, στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, στις αρχές Ιουνίου.

    Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και η κ.Αγγελοπούλου, θα υπογράψουν το μνημόνιο συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και της Οργανωτικης Επιτροπής ''Αθήνα 2004''.

    [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας-Μεσολόγγι

    29/04/2002 07:50:40

    Μετά απο τόσα χρόνια το Μεσολόγγι συγκινεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών εκδηλώσεων για την 176η επέτειο της ηρωϊκής εξόδου της φρουράς των ελεύθερων πολιορκημένων.

    [11] Εορταστικό ωράριο καταστημάτων

    29/04/2002 07:50:33

    Εβδομάδα εορταστικού ωραρίου θα ισχύσει στην αγορά λόγω του Πάσχα. Απο σήμερα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 9 το βράδυ.

    [12] ΙΚΑ-24ωρες απεργίες

    29/04/2002 07:50:27

    Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης απο σήμερα, έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

    [13] Υγεία αρχιεπίσκοπου Κύπρου

    29/04/2002 07:50:21

    Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του αρχιεπίσκοπου της Κύπρου Χρυσόστομου, ο οποίος υπέστη αργά το βράδυ του Σαββάτου, κατάγματα στο κρανίο και σε τέσσερις σπονδύλους του, ύστερα από πτώση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2002 - 11:30:24 UTC