Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠ-Αναίρεση βουλεύματος για το θάνατο του στρατιώτη Ρωμιόπουλου
  • [02] ΚΕΕΛ-Κρούσματα μυοκαρδίτιδας
  • [03] Βουλή-Αυξήσεις στα δίδακτρα
  • [04] Νέο φάρμακο για την καταπολέμηση του άσθματος
  • [05] ΓΣΕΒΕΕ-Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και εισοδήματος
  • [06] Ποινική δίωξη εναντίον της δικηγόρου Αϊντας Τζαβέλα
  • [07] Τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία
  • [08] Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία-Σχόλιο πρωθυπουργού
  • [09] Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ-Καραμανλής.

  • [01] ΑΠ-Αναίρεση βουλεύματος για το θάνατο του στρατιώτη Ρωμιόπουλου

    22/04/2002 20:37:32

    Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε βούλευμα του Συμβουλίου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Ξάνθης, με το οποίο είχε επικυρωθεί βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Στρατοδικείου Ξάνθης και είχε παύσει προσωρινά η ποινική δίωξη κατά του πρώην εφέδρου ανθυπολοχαγού, Άρη Μπακαντινάκη.

    Ο τελευταίος, είχε αρχικά κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με πρόθεση, η οποία φέρεται να τελέσθηκε σε βάρος του Σπύρου Ρωμιόπουλου, κατά το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του στον Έβρο, τον Ιούνιο του 1997. Σχετική αίτηση αναίρεσης στον ΑΠ είχε καταθέσει ο πατέρας του στρατιώτη, Τρύφωνας Ρωμιόπουλος.

    Ο ΑΠ έκρινε ότι το βούλευμα του Στρατοδικείου Ξάνθης πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Κατά συνέπεια, θα κριθεί και πάλι η παύση της δίωξης κατά του εφέδρου ανθυπολοχαγού Μπακαντινάκη.

    [02] ΚΕΕΛ-Κρούσματα μυοκαρδίτιδας

    22/04/2002 20:35:31

    Σε συστηματική παρακολούθηση της έξαρσης των κρουσμάτων εμπύρετης λοίμωξης, έχει προχωρήσει το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, μετά τα τέσσερα νέα κρούσματα μυοκαρδίτιδας που εμφανίσθηκαν σε ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και Αγία Ολγα, αντίστοιχα. Σύμφωνα με το Κέντρο, η λοίμωξη αυτή χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα ψηλό πυρετό και πόνο στους μυς, ενώ η συχνότητα των σπάνιων επιπλοκών στην καρδιά, βρίσκεται μέσα στα αναμενόμενα όρια. Ηδη έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι στην Κρήτη, που ενδεχομένως σχετίζονται με την λοίμωξη. Οι γιατροί καλούν τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να επισκέπτονται άμεσα γιατρό, στην περίπτωση που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Τονίζουν επίσης, οτι εάν τα συμπτώματα αυτά έχουν να κάνουν και με οξύ και επίμονο πόνο στην περιοχή του θώρακα πίσω στην πλάτη, αλλά και στην κοιλιακή χώρα είναι επιβεβλημένη η άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.

    [03] Βουλή-Αυξήσεις στα δίδακτρα

    22/04/2002 20:35:24

    Εντός των προσεχών ημέρων, κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει αυξήσεις έως 4% στα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Θεοδώρου, ανακοίνωσε ότι από τους ελέγχους που γίνονται αυτό το διάστημα στα ιδιωτικά σχολεία, προκύπτει ότι το 65% των εκπαιδευτηρίων εισέπραξαν για τη φετινή σχολική χρονιά αυξημένα δίδακτρα κατά 6,5%, ενώ η νομοθετική ρύθμιση προέβλεπε αυξήσεις μέχρι 3,5%. Οταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή έως το 7% του ακαθάριστου τζίρου του εκπαιδευτηρίου.

    [04] Νέο φάρμακο για την καταπολέμηση του άσθματος

    22/04/2002 20:35:17

    Ενθαρρυντικά μηνύματα για την καταπολέμηση του άσθματος στέλνει η επιστήμη, καθώς με τη χρήση νέων πρωτοποριακών θεραπειών και αγωγών, επιτρέπεται στους πάσχοντες με άσθμα να αθλούνται, να εργάζονται και να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, εδώ και δέκα μέρες, συνδυασμός φαρμάκων με τη μορφή ενός σκευάσματος, που είναι εισπνεόμενο και βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο της νόσου. Από βρογχικό άσθμα πάσχει περίπου το 5,5% των Ελλήνων, ενώ το κόστος αντιμετώπισης της πάθησης στη χώρα μας αγγίζει τα 30 δισ δρχ. Ταυτόχρονα ανησυχητική είναι και η αύξηση της συχνότητας της νόσου, σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων.

    [05] ΓΣΕΒΕΕ-Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και εισοδήματος

    22/04/2002 20:35:10

    Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και εισοδήματος τριετίας 1999-2001 για τις επιχειρήσεις, που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός, ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ από το υπουργείο Οικονομίας. Οι επαγγελματοβιοτέχνες υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις και λογιστές αδυνατούν να ανταποκριθούν, τόσο λόγω τεράστιου όγκου εργασίας όσο και εξαιτίας της σημαντικής καθυστέρησης έκδοσης των ερμηνευτικών εγκυκλίων.

    [06] Ποινική δίωξη εναντίον της δικηγόρου Αϊντας Τζαβέλα

    22/04/2002 20:35:02

    Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση κατ'εξακολούθηση, άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Πειραιά εναντίον της δικηγόρου Αϊντας Τζαβέλα. Η δίωξη ασκήθηκε μετά απο την μήνυση που υπέβαλαν εναντίον της οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός και Κ. Θωμόπουλος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η γνωστή δικηγόρος τους συκοφαντεί και τους βρίζει μέσα από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

    Επίσης εναντίον της Αϊντας Τζαβέλα, ο εισαγγελέας άσκησε αυταπάγγελτα ποινική δίωξη για επί έργω εξύβριση.

    [07] Τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

    22/04/2002 20:27:27

    Ο απερχόμενος Συντηρητικός πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 19,88% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της άκρας Δεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν το 16,86%, σύμφωνα με τελικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι δύο άνδρες θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 5 Μαίου.

    Ο παραιτηθείς σοσιαλιστής πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν κατέλαβε την τριτη θέση με ποσοστό 16,18% σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [08] Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία-Σχόλιο πρωθυπουργού

    22/04/2002 14:30:11

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σχολιάζοντας το μεσημέρι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δήλωσε ότι δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα. Τόνισε ότι η απαξίωση, η αδιαφορία και η ισοπέδωση του πολιτικού συστήματος οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

    Αναφορικά με τη δήλωση του Γάλλου πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή, ο κ.Σημίτης επισήμανε ότι έστειλε ένα πολύ ωραίο μήνυμα. Δεν γίνεται, υπογράμμισε, να τηρείς μια στάση χωρίς συνέπειες. Καλά έκανε και παραιτήθηκε και ανέλαβε τις ευθύνες του. Δεν είναι όλοι ίδιοι, είπε ο κ.Σημίτης, ούτε έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις.

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, τόνισε ότι όλοι στην Ευρώπη είμαστε συγκλονισμένοι απο την άνοδο της ακροδεξιάς που υιοθέτησε ρατσιστικά και ξενόφοβα συνθήματα και που χαρακτηρίζεται απο μια ιδιαίτερα φασίζουσα αντίληψη. Ο κ.Πρωτόπαπας, αφού ανέφερε ότι τόσο στην Αυστρία όσο και στη Δανία αλλά όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση και στην Ελλάδα (σύμφωνα με την οποία μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί οτι η Χούντα έκανε και καλό στον τόπο) υπάρχει άνοδος ακροδεξιών δυνάμεων, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να λάβουν σωστή θέση - διότι ''η ακροδεξιά'' είπε ''είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία, κίνδυνος για την κοινωνία της συνοχής, κίνδυνος για το μέλλον της Ευρώπης''.

    [09] Συνεδρίαση συντονιστών ΝΔ-Καραμανλής.

    22/04/2002 14:30:04

    Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το πολιτικό χρήμα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση των συντονιστών υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου βγαίνει και πολιτικό συμπέρασμα, καθώς εκφράσθηκε η έντονη διαμαρτυρία των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και φαίνεται η χρεωκοπία των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων και η αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να δώσουν όραμα. Θέλω να τονίσω είπε, ο κ.Καραμανλής, ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι σε φαινόμενα τύπου Λεπέν.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Ρουσσόπουλος σημείωσε ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται στα άκρα και στις ακρότητες αλλά στο μεσαίο χώρο, τον οποίο εκφράζει και υπηρετεί η ΝΔ. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια που στρέφουν τους πολίτες σε τέτοιες επιλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2002 - 20:31:09 UTC