Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μυοκαρδίτιδα-Για επιδημία έκανε λόγο ο καθηγητής Δ.Τριχόπουλος
  • [02] Λάρισα-Αρχιεπίσκοπος-Ευρωστρατός
  • [03] Σολάνα-Κυπριακό
  • [04] Απολογήθηκε για τη δολοφονία του συζύγου της η Μαρία Τέντα
  • [05] Υπ.Εργασίας-Πρωτομαγιά
  • [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Σύσκεψη για αντιμετώπιση κυκλοφοριακού
  • [07] Σκάφος με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Ανδρου
  • [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Αναν.

  • [01] Μυοκαρδίτιδα-Για επιδημία έκανε λόγο ο καθηγητής Δ.Τριχόπουλος

    21/04/2002 20:26:16

    Για επιδημία έκανε λόγο πρώτη φορά σήμερα ο καθηγητής Επιδημιολογίας Δημήτρης Τριχόπουλος, αναφερόμενος στον ιό που προκαλεί μυοκαρδίτιδα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

    Ο αριθμός των κρουσμάτων μας επιτρέπει να μιλήσουμε για επιδημία, δήλωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος ιός πλήττει περισσότερο άνδρες, νέους και νεογνά, ενώ εκδηλώνεται συνήθως με πόνο στο στήθος και την κοιλιακή χώρα. Ο κ.Τριχόπουλος συνέστησε να ακολουθούμε πολύ προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής.

    Ωστόσο, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων αναμένουν τα δείγματα του ιού που έχουν σταλεί για εξέταση σε τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητά του, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε ετοιμότητα.

    [02] Λάρισα-Αρχιεπίσκοπος-Ευρωστρατός

    21/04/2002 20:03:41

    Εύσημα στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση για τη στάση που τηρούν στο θέμα του ευρωστρατού, απέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο κήρυγμά του, από το μητροπολιτικό ναό της Λαμίας.

    Εάν συμφωνήσουμε είναι σαν να υπογράφουμε τη θανατική μας καταδίκη και θα έρθουν οι Τούρκοι μέχρι τη Λάρισα και τη Λαμία τόνισε ο προκαθήμενος της εκκλησίας και άφησε αιχμές κατά ανωτάτων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ήλθαν πρόσφατα στην Αθήνα, λέγοντας πώς ήρθαν για να πιέσουν να υπογράψει η Ελλάδα το κείμενο.

    [03] Σολάνα-Κυπριακό

    21/04/2002 20:03:34

    Την άποψη ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κυπριακό, θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση το ελληνοκυπριακό τμήμα, διατυπώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας Χαβιέρ Σολάνα, σε συνέντευξή στο ''Βήμα της Κυριακής''. Σε παρατήρηση ότι το Ελσίνκι αναφέρεται σε ένταξη της Κύπρου και όχι τμήματος της νήσου, ο κ. Σολάνα τόνισε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν έχει διαπραγματευθεί καθόλου με την Ενωση, άρα δεν εκπληρώνει τα κριτήρια.

    [04] Απολογήθηκε για τη δολοφονία του συζύγου της η Μαρία Τέντα

    21/04/2002 20:03:27

    Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η απολογία στον ανακριτή της 45χρονης Μαρίας Τέντα, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με τον εραστή της Νίκο Κωτούλα, ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί, δολοφόνησαν το σύζυγό της και στη συνέχεια μετέφεραν το πτώμα σε οικόπεδο έξω από τον Αλμυρό και το πέταξαν σε πηγάδι. Η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε στον ανακριτή συνοδεία αστυνομικής δύναμης, καθώς είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να την αποδοκιμάσει. Ο Κωτούλας, σύμφωνα με το δικηγόρο του δηλώνει ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία, αλλά απλώς βοήθησε τη συζυγοκτόνο στη μεταφορά του πτώματος.

    [05] Υπ.Εργασίας-Πρωτομαγιά

    21/04/2002 20:03:21

    Αύριο αναμένεται να αποφασίσει ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας για το πότε θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά, η οποία φέτος πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη. Ηδη, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιά θα γίνει κανονικά την 1η Μαΐου και έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την ημέρα αυτή. Ο κ. Ρέππας αναμένεται να αποφασίσει τη μεταφορά της αργίας για την Τρίτη του Πάσχα προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση της αγοράς.

    [06] ΥΠΕΧΩΔΕ-Σύσκεψη για αντιμετώπιση κυκλοφοριακού

    21/04/2002 20:03:14

    Ευρεία διυπουργική σύσκεψη συγκαλείται αύριο στο ΥΠΕΧΩΔΕ, υπό την προεδρία της Βάσως Παπανδρέου, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που προκαλούνται στην Αθήνα από την κατασκευή των ολυμπιακών και των άλλων μεγάλων έργων. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί εσωτερικών, μεταφορών και δημόσιας τάξης, καθώς και η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου.

    [07] Σκάφος με λαθρομετανάστες ανοιχτά της Ανδρου

    21/04/2002 20:03:08

    Περιπολικό του λιμενικού εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος ανοικτά της Ανδρου, στο οποίο επέβαιναν 56 λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής. Συνελήφθησαν οι δύο Πολωνοί δουλέμποροι, ενώ οι λαθρομετανάστες φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, όπου τους δόθηκε τροφή και ιατρική περίθαλψη.

    [08] Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Αναν.

    21/04/2002 16:23:24

    Τηλεφωνική επικοινωνία με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν είχε χθε το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και συζήτησε μαζί του τις εξελιξεις στο Μεσανατολικό. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Αναν ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών για την απόφαση του ΟΗΕ να συστήσει επιτροπή που θα διερευνήσει τις καταγγελίες για τα τραγικά γεγονότα στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας να επισκεφθούν το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια θετική κίνηση, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των ειρηνευτικών προσπαθειών.

    Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και για την κατάσταση που επικρατεί στον ανθρωπιστικό τομέα και τον ενημέρωσε για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις παλαιστινιακές περιοχές, αλλά και για την προστασία του ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, στην οποία η Αθήνα προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2002 - 20:30:22 UTC