Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση εναντίον του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, απο τις ισραηλινές
  • [02] Βουλή - Καταγγελία Κακλαμάνη
  • [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού
  • [04] Κινητοποιήσεις αγροτών
  • [05] Γερμανία-Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Καραμανλή.
  • [06] Αναβλήθηκε η δίκη Καζάκου
  • [07] Λήστεψαν χρηματαποστολή
  • [08] Βλάβη στο πλοίο "Ροδάνθη"
  • [09] Ρέππας-Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση
  • [10] Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ- Μεσανατολικό.
  • [11] Ο Πάουελ σε αποστολή στη Μέση Ανατολή.
  • [12] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Πεκίνο.
  • [13] Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με Σημίτη ή Λαλιώτη.
  • [14] Συνέντευξη Σημίτη - Κριτική Καραμανλή σε κυβέρνηση
  • [15] Διήμερη επίσκεψη Στεφανόπουλο στη Σλοβακία.

  • [01] Επίθεση εναντίον του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, απο τις ισραηλινές δυνάμεις

    08/04/2002 13:44:03

    Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους στις παλαιστινιακές περιοχές, αγοοώντας τις εκκλήσεις του ΟΗΕ, για αποχώρησή τους απο τη Δυτική Οχθη.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού συνεδριάζει και πάλι σήμερα εκτάκτως, ενόψει μάλιστα και της αποστολής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στην περιοχή.

    Το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις, άνοιξαν πυρ εναντίον του Ναού της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ στο οποίο παραμένουν δεκάδες Παλαιστίνιοι πολίτες και μαχητές, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε ένα γραφείο που ανήκει σε μοναστήρι και να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

    Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν, οτι ο Ισραηλινός στρατός ζήτησε σήμερα με τηλεβόες από όλους τους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού Τζενίν στη Δυτική Οχθη, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία.

    Το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν σε ομιλία του στην Κνεσέτ, κατηγόρησε εκ νέου τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ ότι βρίσκεται πίσω από τις ''συμμορίες των δολοφόνων'', τις οποίες ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να εξαρθρώσει με την επιχείρησή του στη Δυτική Οχθη.

    [02] Βουλή - Καταγγελία Κακλαμάνη

    08/04/2002 13:43:57

    Την αυταρχική μεταχείριση απο τις ισραηλινές δυνάμεις, Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων βουλευτών στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Η κυβέρνηση Σαρόν αρκούμενη προφανώς στην υποστήριξη των ΗΠΑ, με τέτοιες ενέργειες, όπως και η ανάλογη μεταχείριση του εκπροσώπου της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, καταφρονεί απροκάλυπτα αυτούς τους κανόνες, την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους θεσμούς της, δίνοντας τη δική της κυνική απάντηση στην κατακραυγή της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τα εγκλήματα, που διαπράττει σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

    [03] Συνέντευξη πρωθυπουργού

    08/04/2002 13:43:50

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα δώσει στις 10.30 το βράδυ συνέντευξη τύπου εφ'όλης της ύλης, η οποία θα μεταδοθεί από πέντε τηλεοπτικά κανάλια.

    Ο κ.Σημίτης αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό για τα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, θα αναφερθεί στην πορεία του κυβερνητικού έργου, και θα δώσει έμφαση σε τρεις ενότητες θεμάτων. Το κοινωνικό κράτος, την καθημερινότητα του πολίτη, και την οικονομία. Εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ θα επισημάνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, και θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει οξεία κριτική στη ΝΔ, θα επιχειρήσει να διαμορφώσει ένα σταθερό πολιτικό σκηνικό και θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο στόχο της πραγματικής σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο από την Ελληνική Τηλεόραση, το Μέγκα, τον Αντέννα, τον Αλφα και το Στάρ. Θα διαρκέσει μιάμισυ ώρα, θα διεξαχθεί σε πέντε γύρους ερωτήσεων και ο κάθε δημοσιογράφος θα διατυπώνει μια ερώτηση.

    [04] Κινητοποιήσεις αγροτών

    08/04/2002 13:43:43

    Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας με αποκλεισμούς δρόμων, με αποτέλεσμα να γίνεται μετ`εμποδίων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο. Αγρότες έχουν στήσει μπλόκα την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Γυρτώνης, κοντά στα Τέμπη, στον Πλατύκαμπο, το Κιλελέρ, το Μεγάλο Μοναστήρι, το Αερινό και την Κεφάλωση Αλμυρού.Επίσης από τις 10 το πρωί αγρότες της Πέλλας απέκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Εδεσσας, στη διασταύρωση της Γουμένισσας, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί και στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Βέροιας στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Λουδία. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών. Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη.

    [05] Γερμανία-Ολοκληρώνεται η επίσκεψη Καραμανλή.

    08/04/2002 13:43:35

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στη Γερμανία, συναντάται με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος κ.Στόιμπλε, για την Καγκελαρία στις επόμενες εκλογές. Κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας αλλά και ο ρόλος της χώρας μας στη νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

    Ο κ.Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ελληνικό πρόγραμμα της Βαυαρικής ραδιοφωνίας και στη Ντόιτσε Βέλε, άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, ενώ επανέφερε την πρότασή του για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.

    [06] Αναβλήθηκε η δίκη Καζάκου

    08/04/2002 13:43:27

    Αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου 2002 απο το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, λόγω απουσίας ουσιωδών μαρτύρων, η δίκη του 26χρονου Παντελή Καζάκου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών για δύο ανθρωποκτονίες και επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αλλοδαπών το 1999 στο κέντρο της Αθήνας.

    Εξω απο το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί απο νωρίς μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και ζητούσαν την παραδειγματική καταδίκη του Καζάκου.

    Στον κατηγορούμενο πρωτόδικα δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καθώς το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι ο Παντελής Καζάκος ενήργησε υπολογισμένα, ωθούμενος απο ρατσιστικές αντιλήψεις.

    [07] Λήστεψαν χρηματαποστολή

    08/04/2002 13:43:19

    Ληστεία σε χρηματαποστολή έξω από τον πολυκινηματογράφο "Στερ" στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε το πρωί.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα κατάφεραν να αποσπάσουν από τη χρηματαποστολή, περίπου 50.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

    [08] Βλάβη στο πλοίο "Ροδάνθη"

    08/04/2002 13:43:05

    Μηχανική βλάβη σε μια από τις κύριες μηχανές παρουσίασε χθες το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ''Ροδάνθη'' το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλύμνου, με 82 επιβάτες.

    Από τη λιμενική αρχή Καλύμνου απαγορεύθηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ οι 82 επιβάτες, προωθήθηκαν στον Πειραιά με άλλο πλοίο.

    [09] Ρέππας-Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση

    08/04/2002 13:42:56

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας παρουσιάζει το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση για το 2002.

    Νωρίτερα, ο κ.Ρέππας μίλησε για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος σε εκδήλωση που οργανώνει το ίδρυμα Κόκκαλη στο Ζάππειο, στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

    Εντός της ημέρας, ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, με αντικείμενο το ασφαλιστικό.

    [10] Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ- Μεσανατολικό.

    08/04/2002 07:45:39

    Την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Δυτική Οχθη ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε για τέταρτη συνεχή φορά μέσα σε 8 ημέρες για να συζητήσει το Μεσανατολικό, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα εδάφη των Παλαιστινίων.

    [11] Ο Πάουελ σε αποστολή στη Μέση Ανατολή.

    08/04/2002 07:45:33

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ αναχώρησε τα ξημερώματα για μιας ζωτικής σημασίας διπλωματική αποστολή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιώντας όμως ότι ενδέχεται να μην κατορθώσει να επιτύχει μια εκεχειρία στην πολυτάραχη περιοχή. Στο μεταξύ, τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες αργά το βράδυ από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών εκ των οποίων δύο στην πόλη Ναμπλούς και ένας στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης.

    [12] Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στο Πεκίνο.

    08/04/2002 07:45:27

    Η αμερικανική πολιτική στο Μεσανατολικό ήταν λάθος, με την έννοια ότι οι ΗΠΑ έχουν τις δυνατότητες να επηρεάζουν τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε χθες απο το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, ο υπουργός Εξωτερικών. Το Μεσανατολικό και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον Κινέζο ομόλογό του και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας.

    [13] Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με Σημίτη ή Λαλιώτη.

    08/04/2002 07:45:20

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ή τον Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ζητούν οι αγρότες. Τη συνδρομή του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου ζήτησαν χθες οι αγρότες του νομού Σερρών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, έκανε λόγο για αγρότες, οι οποίοι επιδιώκουν παράνομες επιδοτήσεις, με τη συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων.

    [14] Συνέντευξη Σημίτη - Κριτική Καραμανλή σε κυβέρνηση

    08/04/2002 07:45:14

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα δώσει το βράδυ συνέντευξη Τύπου σε τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και θα κάνει έναν απολογισμό για τα δυο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης. Στο μεταξύ, έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άσκησε από το Μόναχο της Γερμανίας ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [15] Διήμερη επίσκεψη Στεφανόπουλο στη Σλοβακία.

    08/04/2002 07:45:07

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σλοβακική Δημοκρατία μετά από πρόσκληση του προέδρου της χώρας Ράντος Σούστερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 April 2002 - 11:30:26 UTC