Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Οικονομίας-Προτάσεις Επιτροπής για φορολογική μεταρρύθμιση
  • [02] Υπ.Παιδείας-Πρόγραμμα εξετάσεων στη μέση εκπαίδευση
  • [03] Προκαταρκτική έρευνα για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο
  • [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ

  • [01] Υπ.Οικονομίας-Προτάσεις Επιτροπής για φορολογική μεταρρύθμιση

    01/04/2002 20:41:42

    Την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις προτάσεις της Επιτροπής των καθηγητών για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ταυτόχρονα, ο υπουργός θα κηρύξει την έναρξη του διαλόγου της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι θα κληθούν να τοποθετηθούν επί των προτάσεων της Επιτροπής και να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις για τις αλλαγές στη φορολογία.

    [02] Υπ.Παιδείας-Πρόγραμμα εξετάσεων στη μέση εκπαίδευση

    01/04/2002 20:41:35

    Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στη μέση εκπαίδευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα μαθήματα στα λύκεια και τα ΤΕΕ θα λήξουν στις 16 Μαϊου και στα Γυμνάσια στις 20 Μαϊου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν: Της Α' τάξης Λυκείου απο 20 Μαϊου μέχρι 15 Ιουνίου. Της Β' Λυκείου από 21 Μαϊου μέχρι 8 Ιουνίου στα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο και 10 με 18 Ιουνίου σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Της Γ' Λυκείου από 21 Μαϊου μέχρι 10 Ιουνίου στα μαθήματα σε εθνικό επίπεδο και 11 με 18 Ιουνίου σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Οι εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα διεξαχθούν από 25 Μαϊου μέχρι και 15 Ιουνίου, ενώ του Β' κύκλου ΤΕΕ απο 20 Μαϊου μέχρι και 3 Ιουνίου. Οι ειδικές εισιτήριες εξετάσεις των αποφοίτων Β' κύκλου ΤΕΕ για εισαγωγή στα ΤΕΙ θα διενεργηθούν από 12 μέχρι και 18 Ιουνίου και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα 19 με 28 Ιουνίου.

    [03] Προκαταρκτική έρευνα για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο

    01/04/2002 20:41:28

    Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία ακούγονταν μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με πρωταγωνιστές διαιτητές και ποδοσφαιρικούς παράγοντες και με περιεχόμενο που παρέπεμπε σε στημένα παιχνίδια. Ο εισαγγελέας Πειραιά, διέταξε να διενεργηθεί το συντομότερο δυνατόν προκαταρκτική έρευνα και να κινηθεί, αν προκύπτουν ευθύνες, η άσκηση ποινικών διώξεων. Νωρίτερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης είχε στείλει επιστολή στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την όσο το δυνατόν συντομότερη διερεύνηση όλων των καταγγελιών.

    [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    01/04/2002 20:41:21

    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, με αποκλεισμούς δρόμων, αλλά και οργανισμών του δημοσίου. Στο μεταξύ, την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια σε βάρος του γγ του υπουργείου γεωργίας Παναγιώτη Κολίρη, κατά τον εορτασμό του Κιλελέρ. Τα έκτροπα που σημειώθηκαν κυρίως απο πλευράς της ΝΔ, κάθε άλλο παρά ταιριάζουν στο νόημα της επετείου, που τιμά τους αγώνες των αγροτών, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    [05] Συνάντηση Καραμανλή-Μίλερ

    01/04/2002 20:41:13

    Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και επιχειρηματικά ζητήματα συζήτησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ με τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Μίλερ χαρακτήρισε ισορροπημένη τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. μετά τη συνάντηση με το Σαουδάραβα πρέσβη), τονίζοντας ότι εκτιμά όσους κάνουν ισορροπημένες δηλώσεις, ενώ για την κατάσταση στην περιοχή ο ίδιος είπε ότι οι κύριοι Μπους και Πάουελ έχουν αναφέρει ότι πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία, υπενθυμίζοντας ότι η αμερικανική πλευρά έχει ψηφίσει υπέρ της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων.

    Ο κ. Μίλερ τόνισε, πάντως, ότι δεν είναι μόνο οι Ισραηλινοί εκείνοι που χρησιμοποιούν βία, αλλά και οι καμικάζι των Παλαιστινίων που σκοτώνουν πολλούς. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο Αραφάτ, επισήμανε ότι ''κανείς δεν θέλει να πάθει κανένα κακό ο ηγέτης της ΟΑΠ''.

    Ο κ. Μίλερ συζήτησε με τον πρόεδρο της ΝΔ για την TV X (εταιρία εξόρυξης χρυσού στη βόρεια Ελλάδα) η οποία, όπως είπε έχει προβλήματα με τοπικούς παράγοντες, που θέλουν να σταματήσουν τη λειτουργία της παρά το γεγονός ότι είναι απολύτως νόμιμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2002 - 21:30:13 UTC