Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς προβλήματα η έξοδος του τριημέρου
  • [02] Θετικά χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής
  • [03] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης-Συντάξεις-Ευρωστρατός
  • [04] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά λόγω Καθαράς Δευτέρας
  • [05] Συνέντευξη Καραμανλή στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

  • [01] Χωρίς προβλήματα η έξοδος του τριημέρου

    16/03/2002 20:11:46

    Με κάθε μέσο και με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας. Μέχρι αργά το απόγευμα η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς ήταν αυξημένη, ενώ από νωρίς η τροχαία είχε θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα. Αυξημένη ήταν η κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ, ενώ με πληρότητα που πλησίαζε το 100%, αναχωρούσαν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Αποκριάς, είναι η Πάτρα, όπου όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πανηγύρι της χαράς. Χιλιάδες επισκέπτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις με καιρικές συνθήκες που θυμίζουν καλοκαίρι.

    [02] Θετικά χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

    16/03/2002 20:10:51

    Θετικά χαρακτηρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της Βαρκελώνης οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα, εν μέσω διαδηλώσεων, συγκρούσεων με την αστυνομία και δεκάδων συλλήψεων. Για τα οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα ζητήματα που συζητήθηκαν ο κ. Σημίτης είπε πως είναι θετικό το γεγονός οτι προσδιορίστηκαν συγκεκριμένοι στόχοι και τέθηκαν σαφή χρονοδιαγράμματα ούτως ώστε να γίνει η ΕΕ μέχρι το τέλος της δεκαετίας η δυναμικότερη και ανταγωνιστικότερη οικονομία στον κόσμο. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα οτι η επόμενη εαρινή σύνοδος, που θα γίνει του χρόνου τέτοια εποχή υπο ελληνική προεδρία, αποκτά πλέον ιδιαίτερη σημασία και οτι η Ελλάδα θα αρχίσει ήδη απο σήμερα να προετοιμάζει τις βασικές κατευθύνσεις της.

    [03] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Σημίτης-Συντάξεις-Ευρωστρατός

    16/03/2002 20:10:44

    Την ικανοποίησή του αναφορικά με τις συζητήσεις που έγιναν στη Βαρκελώνη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την αναμόρφωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών συστημάτων εξέφρασε ο πρωθυπουργός καθώς τελικά δεν ετέθη το 65ο έτος ως η ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης, όπως ζήτησαν οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας. Ο κ.Σημίτης επισήμανε οτι η συνταξιοδότηση πρέπει να εξαρτάται απο τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζόμενου.

    Η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε πιέσεις για το θέμα του ευρωστρατού. Ο κ. Σημίτης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με την Ισπανική προεδρία, υπό την προϋπόθεση όμως να ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να αναζητηθεί λύση με επαφές μεταξύ του υπ.Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, του Ισπανού ομόλογού του Ζοζέ Πικέ και του εκπροσώπου της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα.

    [04] Αυξημένη η κίνηση στην αγορά λόγω Καθαράς Δευτέρας

    16/03/2002 20:10:38

    Αυξημένη ήταν η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά, την οποία επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεόδωρου. Όσοι παρέμειναν στο κλεινόν άστυ, έσπευσαν να κάνουν τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές, σύμφωνα με τους καταναλωτές ήταν ελαφρώς τσιμπιμένες σε σχέση με πέρισυ, ενώ αντίθετη άποψη είχαν οι καταστηματάρχες που επέμεναν ότι εκτός από τη ντομάτα, η τιμή της οποίας έφτασε και τις 750 δραχμές, στα υπόλοιπα είδη οι τιμές είναι ίδιες με τις περσυνές. Αυξήσεις στις τιμές σε ορισμένα είδη παραδέχθηκε και ο υφυπουργός ανάπτυξης, ο οποίος χαρακτήρισε το φαινόμενο εποχιακό και παροδικό.

    [05] Συνέντευξη Καραμανλή στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    16/03/2002 20:10:29

    Tην ανάγκη εντονότερης παρουσίας της Ευρώπης στα Βαλκάνια, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο τονίζει σε συνέντευξή του στo Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΝΔ. Στη συνέντευξη που δόθηκε λίγο πριν τη συμμετοχή του στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βαρκελώνη ο Κ. Καραμανλής αναφέρεται στη σημαντική διαδικασία της μεταρρύθμισης της Ε.Ε, υποστηρίζοντας ότι το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι ένα πλαίσιο διαρκούς διαπραγμάτευσης, στο οποίο υπάρχουν παρεκκλίσεις απόψεων και έτσι η Ευρώπη αναζητεί και καταλήγει σε συμβιβασμούς. Υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική και σταθερή στις απόψεις της, να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία, να αποφευχθεί η εμφάνιση διευθυντηρίων, που οδηγεί σε περιθωριοποίηση των μικρών χωρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 March 2002 - 21:30:10 UTC