Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συζητήσεων.
  • [02] Μέτρα για πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.
  • [03] Για τη Βαρκελώνη αναχώρησε ο πρωθυπουργός.
  • [04] Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω των μετακινήσεων του Ιρανού προέδρου.
  • [05] Κηδεύεται ο Σπύρος Κυπριανού.
  • [06] Χριστοδουλάκης για αναπτυξιακό νόμο.
  • [07] Ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος νέος πρόεδρος του ΟΤΕ.
  • [08] ΕΣΗΕΑ-Κινητοποιήσεις δημοσιογράφων.
  • [09] Ο πρόεδρος του Ιράν συναντάται στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία.
  • [10] Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Βαρκελώνη.
  • [11] Δέσμη μέτρων για πάταξη της διαφθοράς αποφάσισε η κυβέρνηση.
  • [12] Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κώστας Λαλιώτης.
  • [13] Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.

  • [01] Ασφαλιστικό-Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συζητήσεων.

    14/03/2002 13:19:56

  • Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για ένα θετικό ισοζύγιο. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ προκύπτει ότι τα ισχύοντα όρια συνταξιοδότησης διατηρούνται στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ βελτιώνονται τα όρια συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους της περιόδου 1983-1992. Οι ασφαλισμένοι εως τις 31-12-1982 συνταξιοδοτούνται με 35ετία χωρίς όριο ηλικίας. Παράλληλα, θα καταβάλονται μεγαλύτερες συντάξεις για τις γυναίκες και όσους συνταξιοδοτηθούν ως το 2008 από το δημόσιο. Ο κ.Ρέππας έκανε λόγο για συναινετική λύση την οποία θα περιφρουρήσει. Στο μεταξύ στις 6.30 η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ που πρόσκειται στο ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στο διάλογο για το ασφαλιστικό.

    [02] Μέτρα για πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο.

    14/03/2002 13:19:49

  • Δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι υποθέσεις διαφθοράς θα εκδικάζονται κατ`απόλυτη προτεραιότητα εντός τριών μηνών. Ο πολίτης σε κάθε περίπτωση δωροληψίας ή εκβίασης θα απευθύνεται στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ενώ θα αναμορφωθεί και θα επεκταθεί το πόθεν έσχες. Η δωροληψία, η υπεξαίρεση και η παράβαση καθήκοντος μετατρέπονται σε κακουργήματα. Ο έλεγχος των μέτρων κατά της διαφθοράς ανατίθεται σε διυπουργική επιτροπή.

    [03] Για τη Βαρκελώνη αναχώρησε ο πρωθυπουργός.

    14/03/2002 13:19:41

  • Για τη Βαρκελόνη αναχώρησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο, στην ισπανική αυτή πόλη. Στη σύνοδο αυτή θα εξεταστούν τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι διεθνείς εξελίξεις. Ο κ.Σημίτης κατά τη διάρκεια του δείπνου θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για τον ευρωστρατό. Παράλληλα θα επαναφέρει την ελληνική πρόταση των πέντε σημείων που παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών. Στο μεταξύ στη Βαρκελόνη βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [04] Κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω των μετακινήσεων του Ιρανού προέδρου.

    14/03/2002 13:19:33

  • Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιούργηθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας,λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για τις μετακινήσεις του Ιρανού προέδρου Μοχαμάντ Χαταμί. Ο Ιρανός πρόεδρος ξεναγήθηκε το πρωί στην Ακρόπολη και το μεσημέρι κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Στις 5 θα συναντηθεί με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και στις 6.30 θα μιλήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Χθες υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ιράν η συμφωνία που αφορά τη συνεργασία της δημόσιας επιχείρησης αερίου και της αντίστοιχης ιρανικής εταιρίας.

    [05] Κηδεύεται ο Σπύρος Κυπριανού.

    14/03/2002 13:19:24

  • Τον τελευταίο χαιρετισμό απευθύνει σήμερα η Κύπρος στο Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος πέθανε προχθές μετά απο πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας τελείται δημοσία δαπάνη σε προάστιο της Λευκωσίας, ενώ η ταφή του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, στη γενέτειρά του στη Λεμεσό. Για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο δημόσιο πένθος. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ενώ εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων θα παραστεί ο αντιπρόεδρος του σώματος Κώστας Γείτονας, επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας. Συλληπητήρια για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού απηύθυνε και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, λέγοντας χαρακτηριστικά, οτι ''η ελληνοκυπριακή πλευρά έχασε ένα λαμπρό πολιτικό, με τον οποίο προσωπικά είχα καλές σχέσεις στο παρελθόν''.

    [06] Χριστοδουλάκης για αναπτυξιακό νόμο.

    14/03/2002 13:19:14

    Την έναρξη του διαλόγου για το περιεχόμενο του νέου αναπτυξιακού νόμου ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ο οποίος επανέλαβε οτι ο νόμος αυτός θα εφαρμοστεί απο την 1/1/2003. Εως τότε, θα εφαρμόζεται ο ισχύον νόμος. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Χριστοδουλάκης οι περιοχές της χώρας θα ''κατηγοριοποιηθούν'' σε τρείς ή τέσσερις και δεν πρόκειται να αυξηθούν οι ενισχύσεις. Στον πρωτοβάθμιο έλεγχο των ενισχύσεων θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες ενώ ο δευτεροβάθμιος θα γίνεται απο το κράτος.

    [07] Ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος νέος πρόεδρος του ΟΤΕ.

    14/03/2002 13:19:00

    Ομόφωνα εξελέγη νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, εως τώρα πρόεδρος του ΣΕΒ. Επίσης το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συγκροτήθηκε χθες το βράδυ σε σώμα. Σημειώνεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού, καθώς η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου δεν διορίζεται από το ελληνικό δημόσιο όπως γινόταν εως σήμερα.

    [08] ΕΣΗΕΑ-Κινητοποιήσεις δημοσιογράφων.

    14/03/2002 13:18:49

    Τετράωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο και 48ωρη την ερχόμενη Τρίτη κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται τόσο στους κεντρικούς όσο και στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ με αιτήματα που αφορούν το μισθολόγιο και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στις στάσεις και στην απεργία.

    [09] Ο πρόεδρος του Ιράν συναντάται στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία.

    14/03/2002 07:45:22

  • Συμφωνίες για συνεργασία των δύο χωρών σε τελωνειακά θέματα, μορφωτικά προγράμματα και σε ένα μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αντίστοιχης ιρανικής υπηρεσίας για ενεργειακά θέματα υπογράφησαν χθες μεταξύ του προέδρου του Ιράν και του Ελληνα ομολόγου του.

    [10] Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για τη Βαρκελώνη.

    14/03/2002 07:45:16

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναχωρεί σήμερα για τη Βαρκελώνη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στη Βαρκελώνη βρίσκεται επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής που θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    [11] Δέσμη μέτρων για πάταξη της διαφθοράς αποφάσισε η κυβέρνηση.

    14/03/2002 07:45:09

  • Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται, οτι υποθέσεις διαφθοράς θα εκδικάζονται με απόλυτη προτεραιότητα, υποχρεωτικά εντός τριμήνου από την αμετάκλητη παραπομπή στο ακροατήριο σε πρώτο βαθμό.

    [12] Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Κώστας Λαλιώτης.

    14/03/2002 07:45:03

  • ''Οσοι ονειρεύονται πρόωρες εκλογές θα κουραστούν''.Αυτό ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, σε συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους στους οποίους παρέδωσε δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, και οι οποίες επιβεβαιώνουν την επιλογή για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς.

    [13] Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.

    14/03/2002 07:44:56

  • Τετράωρες στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο και 48ωρη την ερχόμενη Τρίτη κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται τόσο στους κεντρικούς όσο και στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΤ με αιτήματα που αφορούν το μισθολόγιο και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 March 2002 - 12:30:29 UTC