Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Εργασίας-ΓΣΕΕ-Προτάσεις
  • [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Το 2004 θα διεξαχθούν οι εκλογές
  • [03] Ξεκίνησε στο κακουργιοδικείο Πειραιά η δίκη για τη δολοφονία 82χρονου
  • [04] ΝΔ - Κ.Ο. - Υποψηφιότητα Ντόρας Μπακογιάννη στο δήμο
  • [05] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [06] Εφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Κυπριανού

  • [01] Υπ.Εργασίας-ΓΣΕΕ-Προτάσεις

    12/03/2002 20:10:03

    Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 37, χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, στις 120.000 περίπου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, στα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας στο προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο κ.Ρέππας πρότεινε έναν ευνοϊκό συμβιβασμό για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, ακόμα και βελτιώσεις για τους ασφαλισμένους, διεκδικώντας όμως την ευθυγράμμιση των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και του δημοσίου με τα ισχύοντα στο ΙΚΑ, μέσα από τη θεσμοθέτηση ενός και μοναδικού Ενιαίου Ταμείου Μισθωτών. Για θετικό βήμα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Σε γενικές γραμμές έκρινε θετικά τα μέτρα του υπουργείου, υπογράμμισε ωστόσο, οτι η ευθυγράμμιση των ασφαλιστικών προσδοκιών με το ΙΚΑ, τόσο στα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ και τράπεζες) όσο και στο δημόσιο, δεν μπορεί να γίνει ''παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ''. Καταλήγοντας, είπε οτι θα περιμένει διευκρινίσεις για το

    μείζον θέμα της χρηματοδότησης. ''Αυτό θα κρίνει την πλάστιγγα'', είπε χαρακτηριστικά.

    [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Σημίτης-Το 2004 θα διεξαχθούν οι εκλογές

    12/03/2002 20:09:55

    Κατηγορηματικά όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας οτι θα διεξαχθούν κανονικά το 2004.

    Τις δηλώσεις έκανε στη διάρκεια συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου αναπτύχθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για το διάστημα που απομένει μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε αστεία τα σενάρια περί δεξιάς παρένθεσης, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασιών με την Αριστερά, ενόψει των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο, υποστήριξε οτι οι πρωτοβουλίες συνεργασίας δεν αποτελούν τακτική κίνηση, συνδέονται όμως με τη γενικότερη πολιτική απέναντι στην αριστερά. Οσον αφορά την έναρξη του διαλόγου για τον εκλογικό νόμο, δήλωσε απλώς οτι θα έρθει και αυτό με την σειρά του. Τέλος, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την οτι είναι μια παράταξη κοινωνικής μειοψηφίας και εκπροσωπεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα ολίγων. Προανήγγειλε μάλιστα, σκληρές απαντήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

    [03] Ξεκίνησε στο κακουργιοδικείο Πειραιά η δίκη για τη δολοφονία 82χρονου

    12/03/2002 20:09:47

    Ξεκίνησε σήμερα στο κακουργιοδικείο Πειραιά, η δίκη του Νίκου Βασδέκη 26 χρόνων, τξς Βικτώριας Μαγειροπούλου 30 χρόνων και του Αιγυπτίου Αμπνέλ Χακίμ 40 χρόνων, με την κατηγορία οτι το Φεβρουάριο του 2001 ξυλοκόπησαν αλύπητα τον 82χρονο Κώστα Καλαφάτη και στη συνέχεια, τον εγκατέλειψαν σε ερημική περιοχή των Καμινίων. Ο ηλικιωμένος εξέπνευσε 8 μέρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου είχε διακομισθεί. Η δίκη θα συνεχισθεί αύριο.

    [04] ΝΔ - Κ.Ο. - Υποψηφιότητα Ντόρας Μπακογιάννη στο δήμο

    12/03/2002 20:09:40

    Την Τετάρτη 27 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσει η ΝΔ την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, για το Δήμο Αθηναίων, στη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από συνεννόηση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Καραμανλή, η ανακοίνωση θα γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, προκειμένου να αποκτήσει και επίσημο κομματικό χαρακτήρα. Οι ανακοινώσεις των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων θα γίνουν σταδιακά, ενώ δεν αποκλείεται για ορισμένες περιπτώσεις, όπως η Υπερνομαρχία Αθηνών που παρατηρείται δυστοκία στην εξεύρεση κατάλληλου υποψηφίου να καθυστερήσει.

    [05] Συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς

    12/03/2002 20:09:32

    Τη δομή του κράτους και την κατανομή των εξουσιών, συζήτησαν στη σημερινή τέταρτη συνάντηση του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε, όπως και τις προηγούμενες φορές, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, παρουσία του ειδικού αντιπρόσωπου του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο.

    [06] Εφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Κυπριανού

    12/03/2002 18:17:58

    Εξέπνευσε στις 17.32 ο Σπύρος Κυπριανού, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατο νόσο. Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 28/10/1932, ήταν παντρεμένος, είχε δύο παιδιά, ενώ σπούδασε Οικονομικά και Νομικά στο Λονδίνο με ειδίκευση στο Συγκριτικό Δίκαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 March 2002 - 21:30:14 UTC