Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση στη Βουλή στη διάρκεια ερωτήσεων για τη διαπλοκή
  • [02] Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ
  • [03] Πριμ μητρότητας-Δημοσίευμα
  • [04] Σύσκεψη για το σχέδιο ανασυγκρότησης Βαλκανίων.
  • [05] Διαρροή προπανίου σε εργοστάσιο, στο Κορωπί Αττικής
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Καματερό.
  • [07] Σημίτης-Συνέδριο Ισότητας ευκαριών των δύο φύλων στο Γ΄ ΚΠΣ.
  • [08] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ
  • [09] Πανωτόκια-Χριστοδουλάκης
  • [10] Παπαρήγα για εκλογικό νόμο
  • [11] Οι φοιτητικές εκλογές θα γίνουν στις 17 Απριλίου
  • [12] Παρελθόν από σήμερα η δραχμή.

  • [01] Ενταση στη Βουλή στη διάρκεια ερωτήσεων για τη διαπλοκή

    01/03/2002 13:21:22

  • Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων στην "Ωρα του Πρωθυπουργού" για τη διαπλοκή και το "μαύρο χρήμα". Ειδικότερα ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου για το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, ανέφερε οτι τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την ομαλή πορεία της χώρας, του πολιτεύματος και της κυβέρνησης. Τόνισε ότι είναι ανεφάρμοστες και εκτός ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου οι προτάσεις του κ. Κωνσταντόπουλου λέγοντας οτι οι λογαριασμοί, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο ελέγχονται με βάση δικαστικές και όχι κυβερνητικές αποφάσεις. Η διαφάνεια, είπε ο πρωθυπουργός, είναι αδιαπραγμάτευση αρχή μας και έχουμε κάνει πολλά σε αυτή την κατεύθυνση. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Εβερτ ο οποίος ζήτησε να ανοίξει τους λογαριασμούς χρηματοδότησης του κόμματός του και ο κ. Σημίτης ζήτησε με τη σειρά του να ανοίξετε τους λογαριασμούς της "Μάγιο". Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του Συνασπισμού για συκοφαντία, ενώ τόνισε ότι καβαλά το κλίμα των ημερών προκειμένου να ηρωοποιηθεί. Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η διαφθορά είναι δεδομένη και όχι σκηνοθετημένη και ζήτησε το άνοιγμα και έλεγχο των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και ανώτατα όρια στις δημόσιες προμήθειες.

    [02] Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

    01/03/2002 12:27:21

  • Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει από τις 11 το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να επιλεγεί και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Στο μεταξύ, ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν περισσότερους απο 14.000 ανυπότακτους περιλαμβάνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαντωνίου, μειώνεται το ανώτατο όριο στράτευσης από τα 50 στα 45 χρόνια, ενώ καταργείται η απαγόρευση έκδοσης ή θεώρησης διαβατηρίων στους ανυπότακτους εξωτερικού. Παράλληλα, επεκτείνεται η αναβολή στράτευσης και σε άλλους σπουδαστές.

    [03] Πριμ μητρότητας-Δημοσίευμα

    01/03/2002 12:27:14

  • Πριμ μητρότητας σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της γενικής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να δώσει δύο χρόνια "δώρο" στις εργαζόμενες μητέρες για την έξοδό τους στη σύνταξη. Το σχέδιο για το ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων αναμένεται να παρουσιαστεί στους κοινωνικούς εταίρους στα τέλη Μαρτίου μαζί με το συνολικό πακέτο των κυβερνητικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

    [04] Σύσκεψη για το σχέδιο ανασυγκρότησης Βαλκανίων.

    01/03/2002 12:27:08

  • Την άμεση προώθηση του ελληνικού σχεδίου ανασυγκρότησης των Βαλκανίων αποφάσισαν το πρωί κατά τη διάρκεια σύσκεψης οι υπουργοί Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Οπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Χριστοδουλάκης, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις διεθνείς εξελίξεις. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους στρατηγικούς στόχους του σχεδίου ανασυγκρότησης των Βαλκανίων και τον ειδικό ρόλο που μπορεί να παίξει στα Βαλκάνια η αναπτυξιακή βοήθεια. Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της βοήθειας της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια στο πλαίσιο του επταετούς αναπτυξιακού σχεδίου φθάνει τα 528 εκατομμύρια ευρώ.

    [05] Διαρροή προπανίου σε εργοστάσιο, στο Κορωπί Αττικής

    01/03/2002 12:27:00

  • Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος έκρηξης από τη διαρροή προπανίου στο εργοστάσιο αρτοποιίας "Καραμολέγκου", στο Κορωπί Αττικής, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η διαρροή προπανίου προήλθε στις εγκαταστάσεις από φορτηγό αυτοκίνητο. Η περιοχή εκκενώθηκε σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, ενώ οι πυροσβέστες έριξαν ειδικό αφρό στο φορτηγό και στο χώρο ώστε να μειωθεί η πυκνότητα του μίγματος στην ατμόσφαιρα με στόχο να αποφευχθεί ο κίνδυνος έκρηξης.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Καματερό.

    01/03/2002 12:26:53

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 10.000 ευρώ έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο Καματερό, στην Αθήνα. Ο δράστης με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε με φορτηγάκι, που οδηγούσε άλλο άτομο.

    [07] Σημίτης-Συνέδριο Ισότητας ευκαριών των δύο φύλων στο Γ΄ ΚΠΣ.

    01/03/2002 07:43:55

    Αντίπαλος της ισχυρής κοινωνίας είναι όλα όσα σπρώξαμε στο περιθώριο για να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα του παλαιοκομματισμού και να της δώσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στις εργασίες του συνεδρίου για την ισότητα ευκαιριών των δύο φύλων στο Γ' ΚΠΣ. Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνσε μέτρα στήριξης της εργαζόμενης γυναίκας.

    [08] Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

    01/03/2002 07:43:49

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο την πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιλογή νέου αρχηγού του ΛΣ.

    [09] Πανωτόκια-Χριστοδουλάκης

    01/03/2002 07:43:43

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόσθετης νομοθετικής ρύθμισης αντιμετώπισης των "πανωτοκίων" ο υπουργός Οικονομίας- Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης απαντώντας σε σχετική παλαιότερη πρόταση της ΝΔ στη Βουλή.

    [10] Παπαρήγα για εκλογικό νόμο

    01/03/2002 07:43:37

    Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου ζητά η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κυρία Παπαρήγα επικρίνει την κυβέρνηση ότι αντί να προωθήσει την απλή αναλογική, "προσανατολίζεται στην ψήφιση ενός ακόμα πιο καλπονοθευτικού συστήματος".

    [11] Οι φοιτητικές εκλογές θα γίνουν στις 17 Απριλίου

    01/03/2002 07:43:30

    Για τις 17 Απριλίου ορίστηκε η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, με ομόφωνη απόφαση των φοιτητικών παρατάξεων, όπως επίσης και η διεξαγωγή πανσπουδαστικού συνεδρίου από τις 13 έως τις 19 Μαΐου, επτά χρόνια μετά τη διεξαγωγή του τελευταίου.

    [12] Παρελθόν από σήμερα η δραχμή.

    01/03/2002 07:43:24

    Στην Ιστορία πέρασε πλέον η δραχμή, καθώς από σήμερα, 1η Μαρτίου, όλες οι συναλλαγές θα γίνονται πλέον σε ευρώ. Με την ευκαιρία αυτή το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει αναμνηστική δραχμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 March 2002 - 12:31:03 UTC