Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Καραμανλή στην Ηπειρο
  • [02] Πρόταση νόμου του υπουργείου Παιδείας για διπλώματα που ισοδυναμούν με
  • [03] Βέροια-Ομιλία πρωθυπουργού
  • [04] Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ
  • [05] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ

  • [01] Περιοδεία Καραμανλή στην Ηπειρο

    22/02/2002 22:02:56

    Στο χωριό Μαργαρίτη της Θεσπρωτίας, μίλησε απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΝΔ, δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Ηπειρο. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για τα προβλήματα των αγροτών και παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά οτι "η γκρίζα πραγματικότητα, που βιώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες, είναι ο καθρέπτης της κυβέρνησης Σημίτη". "Τον κ. Σημίτη, τόνισε ο κ. Καραμανλής, "στήριξαν και στηρίζουν τα συμφέροντα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και έρχεται τώρα και παριστάνει τον Ζορό της κάθαρσης. Ποιος; Ο υπηρέτης των οργανωμένων συμφερόντων; Ο εκλεκτός της διαπλοκής; Όλοι γνωρίζουν ποιον στήριζε και ποιον στηρίζει η διαπλοκή". Το πρωί, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε στην Παραμυθιά με τον μητροπολίτη Τίτο και στη συνέχεια, στο δημαρχείο της πόλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής απο το δήμαρχο. Επόμενος σταθμός του κ. Καραμανλή ήταν οι Φιλιάτες και η Ηγουμενίτσα.

    [02] Πρόταση νόμου του υπουργείου Παιδείας για διπλώματα που ισοδυναμούν με μάστερ

    22/02/2002 20:14:51

    Το υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα πρόταση σχεδίου νόμου με την οποία θεσμοθετείται το δίπλωμα προχωρημένων σπουδών επιπέδου Μάστερ και στο εξής με αυτό θα ισοδυναμούν τα πτυχία των πενταετών προγραμμάτων σπουδών, όπως είναι τα πολυτεχνεία και τα τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Τέτοιο δίπλωμα μπορούν να παρέχουν όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον εγκριθεί η λειτουργία ενός χρόνου επιπλέον, μεταπτυχιακών σπουδών. Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη πρόταση του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση των μεταπτυχιακών σπουδών και της μεταπτυχιακής έρευνας, που αποτελεί βάση διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η πρόταση δεν προβλέπει καταβολή διδάκτρων η οποία γίνεται στα περισσότερα μεταπτυχιακά τμήματα, καθώς δεν υπάρχει απαγόρευση. Σήμερα λειτουργούν 400 μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ με την εφαρμογή του νέου νόμου θα λειτουργεί ένα για κάθε τμήμα. Τέλος, προβλέπεται συνεργασία Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος ανωτατοποίησής τους. Προβλέπεται επίσης και η συνεργασία ελληνικών με αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια ή ερευνητικά ινστιτούτα.

    [03] Βέροια-Ομιλία πρωθυπουργού

    22/02/2002 20:07:17

    Βαρυσήμαντη ομιλία με πολλούς αποδέκτες και προσαρμοσμένη στο κλίμα της σκιάς που έχει ρίξει στην πολιτική ζωή του τόπου, η φιλολογία περί διαφθοράς και παράνομου τζόγου, εκφώνησε ο πρωθυπουργός στη Βέροια, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας. Περνώντας ουσιαστικά στην αντεπίθεση, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει μόνο το συμφέρον της χώρας, το οποίο δεν σέβεται και δεν τιμά η ηγεσία της ΝΔ και τα κέντρα που τη στηρίζουν μυστικά ή φανερά. Ο κ. Σημίτης έκανε λόγο για εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας, για σκόπιμη στρέβλωση των γεγονότων, απέναντι στα οποία η κυβέρνηση αντιτάσσει τη θεσμική διαφάνεια των διαδικασιών.

    [04] Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

    22/02/2002 20:07:11

    Στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προχωρά το υπουργείο Υγείας με 5.000 νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και επενδύσεις 45 δισ. δραχμών, σε 16 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι προσλήψεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ το πρόγραμμα των κτιριακών παρεμβάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2003. Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πιεστικές τις ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων, επισημαίνοντας οτι οι νέες μονάδες και τα καινούργια τμήματα που δημιουργούνται αυξάνουν συνεχώς τα κενά.

    [05] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ

    22/02/2002 19:33:33

    Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφασισαν το μεσημέρι οι γιατροί του ΙΚΑ.

    Η ολομέλεια της ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) απηύθυνε πρόταση στην ΑΔΕΔΥ για διακοπή των κινητοποιήσεων, μετά την κήρυξη της απεργίας τους ως καταχρηστικής και την πρόταση του υπουργείου Εργασίας για έναρξη διαλόγου ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ προσέρχονται στο διάλογο με την ελπίδα οτι οι αρμόδιοι φορείς θα έχουν σαφείς προτάσεις και προθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 February 2002 - 21:30:13 UTC